На море в Гърция 2020 - VI

• 59 119
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Благодаря за отговорите, във връзка с банковия трансфер! Simple Smile

А за кодовете мисля да се регистрирам  в сряда. За всеки от семейството отделен код, нали така беше.
Е, как отделен? Нали вече беше по един код на семейство? Или нещо не съм разбрала? Confused

# 301
Това с фиктивното взимане на проби за вируса ми звучи като взимането на болничния от миналата седмица! Извинявайте, ама как може да сте съгласни да ви вземат минимум по 80 лв на човек за да ви издадат фалшив документ касаещ здравето ви?!  Така застрашавате и други хора.

# 302
А за кодовете мисля да се регистрирам  в сряда. За всеки от семейството отделен код, нали така беше.
Е, как отделен? Нали вече беше по един код на семейство? Или нещо не съм разбрала? Confused
Един на семейство.
Преди някои минаваха с по един за всеки възрастен пътник (само децата дописваха в родителските декларации), но беше прецизирано условието QR кодът да е само един.

# 303
  • Бургас

А за кодовете мисля да се регистрирам  в сряда. За всеки от семейството отделен код, нали така беше.

За всеки пълнолетен отделен QR код, децата се пишат към един от родителите. Ние пътувахме трима пълнолетно и дете на 11 с три QR-a.
Това от горе е ново говоря за началото на юли!

# 304

За всеки пълнолетен отделен QR код, децата се пишат към един от родителите. Ние пътувахме трима пълнолетно и дете на 11 с три QR-a.
Има изрично условие в декларацията, че ще се попълни само една на семейство, а не отделна за всеки възрастен.

# 305
  • Sofia
Това с фиктивното взимане на проби за вируса ми звучи като взимането на болничния от миналата седмица! Извинявайте, ама как може да сте съгласни да ви вземат минимум по 80 лв на човек за да ви издадат фалшив документ касаещ здравето ви?!  Така застрашавате и други хора.

Така е, но в действителност всеки от нас, във всеки един момент, дори и сега, би могъл да застрашава други хора, ако е заразен, а заболяването протича безсимптомно, т.е. въпросният човек си няма идея, че е преносител.
Аз лично тестове не бих си правила, ако не беше наложително.
На почивка смятам, че шансът да предадеш заболяването е значително по-малък, поради по-голямата социална дистанция. В София съм ежедневно сред много и различни хора. Даже днес бях на козметик – ами, жената не носеше маска, примерно.
Реално, ако съм била болна на някакъв етап, съм заразила доста повече хора, отколкото бих могла да заразя, ако съм на почивка.

# 306
  • София...........
Таксата за превод към Гръцка банка е като тази към БГ банка. В УниКредит е 3 лв. за 100 €.
Декларация за QR код се пуска една на семейство. Нашата беше за нашето 4 членно семейство и в нея вписах като човек извън семейството приятелката на големия ми син - и двамата са пълнолетни.
В колата пътуваме 4 възрастни + дете на 12 и на границата за всеки случай ги питах и казаха , че сме ОК.

# 307
  • Варна
Не е изненада, чакаше се подобна новина. Да видим какви ще са новите мерки след като и Гърция растеше последните дни и мина 200 заразени на ден.

https://www.ekathimerini.com/255671/article/ekathimerini/news/gr … o-curb-infections
NEWS 14:45
Greece to announce new measures to curb infections

Health Minister Vasilis Kikilias heralded on Monday new measures to halt the steady rise in the number of new coronavirus infections in the country.
“Unfortunately, the transmission of the virus is increasing dangerously. I call once again on the young and those citizens who do not follow the basic measures of personal protection - masks, hygiene rules, safety distances - to consider their responsibilities towards vulnerable groups, the rest of our fellow citizens and the country,” he told journalists after a meeting at the ministry.
The announcements will be made later in the day, he added.
The decision came after health authorities reported a record 203 new infections on Sunday, the eighth consecutive day when the National Organization of Public Health (EODY) confirmed a three-digit number of cases.

# 308
  • София
Чудесна снимка! Някаква информация как върви строежът на стълбите?
Благодаря!
Строежа не е напреднал кой знае колко. Снимката е направена на  31.07 към 12:30 на обяд . Нямаше работници , може да са били обедна почивка.
Ето в близък план  пътя и стълбитe:
Скрит текст:

ЛЕФКАДА
Скрит текст:
Много ми хареса Лефкада, плажовете от западната страна са страхотни . Бяхме почти на всички.
 Агиос Йоанис  посетихме за половин час, не бих повторила .
Катизма  ми хареса , но имаше много хора въпреки пандемията. Представям си какво е  в нормална година  Smiley
Пефкулия  е много красив , но има големи камъни във водата . Бяхме на него когато имаше вълни и не се виждаха , не беше много приятно за плуване , но пък гледката си заслужаваше.
Плажа на Агиос Никитас е много малък , но симпатичен . Бяхме на него за кратко.
Милос, ами  .... голяма красота е. Ходихме пеша до него по пътечката през хъма. На отиване с бодра крачка  не го усетихме  много пътя, но на връщане  след цял ден плажуване си беше тежко Smile
Мегали Петра - както вече писах  ми е фаворит . Това е един от най-красивите плажове на които съм била в Гърция. Имаше много малко хора. Особено  там където сядахме след скалите при нудистите ( имаше 2-ма  3-ма). Рай!  
Гялос - за мен един от най-красивите плажове , но само на вид. В морето има огромни камъни и е много неприятно влизането във водата . Но пък много фотогеничен Wink
Скрит текст:
Егремни - каквото и да кажа за него  хубаво, ще е малко. Видяхме го от горе на 31-ви когато се местихме от Цукаладес във Василики. Направо ми се разтрепериха коленете. Снимките изобщо не показват цялата му красота.  Ходихме до него с корабче от Василики за 3 часа. Прекрасен е!  Пристигнахме първи , след нас дойдоха още 2 корабчета от Нидри  и стана лудница. Хубавото беше , че седяха само един час и си тръгнаха, така на нас ни останаха  още 2 часа да му се наслаждаваме с още 30-40 човека от нашата лодка , но  разпръснати по целия плаж си беше много ок.
След Егремни посетихме и Порто Кацики с корабчето и седяхме 1 час на него . Голяма лудница е  за моя вкус , но е много красив с тези скали над плажа. Стълбите с панорамна гледка са почти разрушени и са заградени да не се ходи там.
Скрит текст:
Плажа на Василики   от страната към Понти  е с много ситен пясък и  много плитко. Децата го харесаха много . Във водата е ок , но на брега e гадно. Има една страхотна таверна там  - "The Wave" , всичко което поръчахме беше вкусно. Почерпиха ни с хумус към хляба и  за десерт диня.
Агиофили  щеше да ми стане любим ако нямаше толкова много хора.
От източната страна бяхме на Микрос Гялос  и Десими, не бих повторила и там.
Няколко вечери се раходихме из Нидри ,  препоръчвам ви таверна The Barrel. Посетихме я 2 пъти , много  вкусна храна и страхотно обслужване.
Ходихме в планината  до този параклис : https://www.google.com/maps/place/Ekklisia+Profiti+Ilias+-+Churc … 2328!4d20.6473339
Страхотна панорамна гледка се открива от там.
В Лефкада таун ми хареса. Много приятно градче  с прекрасни заведения и интересни къщи и църкви.
Много снимки имам , но ми трябва време да ги  прегледам и кача във фликър. Когато съм готова ще  сложа линк на който му е интересно да разгледа.
Туристите на Лефкада бяха предимно гърци, тук-там италианци, французи и англичани. Срещаха се  румънци и малко българи. По заведенията и магазините  обслужващия персонал беше с маски. Дезинфектанти имаше навсякъде. Мерките се спазват като цяло,  но не е натрапчиво и навсякъде ни посрещаха с усмивки  и подаръци .
Беше страхотно пътешествие ( не сме си почивали Smile ) Навъртяхме доста километри на острова , видяхме много неща. Посетихме и някои планински селца. Живот и здраве догодина планираме Кефалония , но през Лефкада, с идеята да останем и на нея за 2-3 дни  за да видим отново Егремни ,Мегали Петра и онова панорамно заведение  за което не ни остана време тази година.
Бяхме  11 дни там и да ви кажа изобщо не ми стигнаха , искам още  Smiley

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 19:14 от nellyli

# 309
Олелее, Gina L.  , къде ви е взимана пробата, че сте на мнение, че ужасно боли Anguished Ние ходихме компания 15 човека в Гърция, никой не сподели да е боляло. Да, неприятно е, но болка...категорично не. Да, вероятно на децата бъркаха по-внимателно. На границата повторно тестваха мен и още един човек от групата - взимат секрет само от гърлото и то толкова деликатно, че направо си е формално...

# 310
  • София
С новите мерки от днес няма промяна за български туристи, въвежда се изискване за тест за гръцки граждани, постоянно пребиваващите и туристи от още шест държави.

# 311
  • София, България
Ние с децата ще отседнем на различни адреси. Въпреки това обща декларация ли да попълни?

# 312
  • Бургас
Момичета нали 72 часа преди пътуване за ПСР-а е от получаване на резултата? Трябва да направя логистика, ако пътуваме минаваме границата с Гърция на 18.08, ПСР-и трябва да направим в събота, но резултата предполагам ще ни дадат в понеделник? ММ иска да направим нощувка в БГ преди границата, ще гоним ферибот във вторник от Кавала за Лимнос.

# 313
  • София
Момичета нали 72 часа преди пътуване за ПСР-а е от получаване на резултата? Трябва да направя логистика, ако пътуваме минаваме границата с Гърция на 18.08, ПСР-и трябва да направим в събота, но резултата предполагам ще ни дадат в понеделник? ММ иска да направим нощувка в БГ преди границата, ще гоним ферибот във вторник от Кавала за Лимнос.

72 часа от взимане на пробата, не от получаване на резултата.

# 314
  • Бургас
Ще бъде интересно утре ще звъня в Лина да видим в събота дали и до колко работят. Някой може ли да покаже ПСР тест какво пише като дата/час на взимане на пробата.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт