На море в Гърция 2020 - VI

• 59 124
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
  • София, България
Ок, значи ако е по-рано не е проблем ...

Следят ли много адресите, които се дават? Още нямаме резервация и голям проблем може ли да стане, ако не се нахождаме на посочения адрес ...

И още нещо - ако сте правили PCR на малки деца, бъркат ли им и на тях дълбоко в носа? Някой ми каза, че малко рисково било това дълбоко бъркане ...

# 286
  • sofia
Привет! Към днешна дата все още ли не се правят pool тестове?

# 287
  • Варна
радос, поне при нас, а и при познатите които са си правили тестове за Гърция, тестовете си бяха проформа. Не са ни бъркали надълбоко, само се правеха, защото лабораториите и те си имат интерес да ти е отрицателен теста и да са довилни клиентите. Проформа изпълнение, тестове има, положителни няма. Реално като се замисля, май не съм срещала някой да е излязал положителен като си е правил тест за Гърция.
Иначе и на границата беше подобно тестването, бъркаха, но лекичко, колкото да се каже че са тествали. Така че не се притеснявайте.

# 288

И още нещо - ако сте правили PCR на малки деца, бъркат ли им и на тях дълбоко в носа? Някой ми каза, че малко рисково било това дълбоко бъркане ...

и мен това ме притеснява честно казано.
кажете лаборатория, в която карат про форма Wink че моят е голям глезльо. мислех за рамус на сточна гара.

# 289
Аз имам положителен колега след “гръцки” тест. В Рамус в Дружба бъркат как’си трябва по разказ на щерката, която беше със симптоми миналата седмица и я тествахме. На моя близка в Бодимед обаче само са ѝ погалили ноздрите отвътре. Но пък взимат и гърлен, така че има откъде да излезе. Неприятно е, но се преживява, не е болезнено. Трябва хубаво да си наведеш главата назад и да не мърдаш.

# 290
В гр. Елена първият позитивен беше след тест за Гърция.

# 291
  • София
Привет, QR кода повече от 72 часа преди пътуването ли пътуването трябваше да се пусне, или по-малко от 72 часа?
PCR теста е валиден 72 часа след като е направен, т.е., в рамките на това време трябва да влезнете в Гърция. QR кода го получавате в деня, който е упоменат, че ще пристигнете в Гърция.
Ние ще пътуваме в събота, днес направих регистрацията.

# 292
аз нямам проблем, ще изтърпя. щерката също търпи. но дребният е лигня, ще ореве орталъка, а не можем и да го вържем на едно място, ако трябва да не мърда известно време /би следвало да е за секунди/. все си мисля, че на дребни не бъркат толкова, ако е само за пътен тест. виж ако имаш симптоми, сигурно не е така.
съжалявам за офф-а, но си бленувам пак Гърцията.

# 293
Ние пътуваме в понеделник, 17- ти. Ако не отпаднат тестовете на 15-ти, смятаме да ги правим в събота в Цибалаб, централата. А за кодовете мисля да се регистрирам  в сряда. За всеки от семейството отделен код, нали така беше.

# 294
  • София
Това ни го изпратиха колеги , на запитване за тестове за клиенти:
" лаборатория, която прави групови тестове-напр. по 7, които излизат бързо- във Варна излизат за 2 часа и са по-евтини. Ако някой от пула е позитивен, тогава се правят индивидуални изследвания
Лаборатория Геника, Д-р Кремена Месечкова-Ръководител лаборатория- 0897912486.
Това е за София"
Не сме говорили още със тях.

# 295
Комисията за защита на конкуренцията проучва дейността на частните лаборатории по повод преустановяване предлагането на групови psr тестове по метода на пуловете.

# 296
Който е пращал скоро капаро до Гърция по банков път, може ли да ми каже дали понастоящем високите банкови такси, които бяха налице преди, са отпаднали? Май вече не би трябвало да има такива.
Привет. Високите такси отпаднаха и сега, бии трябвало във всяка банка да са еднакви. За да бъдеш на 100% сигурна хвърли един поглед на тарифата за физически лица на съответната банка ( имат го качени на страницата си).

# 297
Това ни го изпратиха колеги , на запитване за тестове за клиенти:
" лаборатория, която прави групови тестове-напр. по 7, които излизат бързо- във Варна излизат за 2 часа и са по-евтини. Ако някой от пула е позитивен, тогава се правят индивидуални изследвания
Лаборатория Геника, Д-р Кремена Месечкова-Ръководител лаборатория- 0897912486.
Това е за София"
Не сме говорили още със тях.

бихте ли споделили, след като говорите с тях.

# 298
  • софия
По стечение на обстоятелствата правих 2 pcr теста в рамките на седмица - в Пирогов и в болница България (резултатите взехме от Рамус и предполагам техни лаборанти вземат пробите). В Пирогов нищо не усетих - взеха ги с едни тънки пластмасови ленти. В поликлиника България, а.к.а.Рамус, беше с клечки, като за уши, и в носа беше не особено приятно.
Чух за колега, на когото от предобряне са спукали слъзен канал и се е наложила операция.

# 299
  • София
Правила съм в Цибалаб (не беше с цел пътуване). Бяха поели ангажимент резултата да е готов до 19ч в същият ден, но стана готов... в 20:00 на следващият. Дано имаме късмет сега. Аз се клех, че никога повече Цибалаб, но съпругът ми ползва отстъпка при тях и реално за четиримата ще ни излезне най-изгодно като цена.
Иначе в носа боли ужасно. Въобще не знам малката как ще издържи, тя е същата като мен, с много нисък праг на болка.
Олеле, спукан сълзен канал....

Общи условия

Активация на акаунт