На море в Гърция 2020 - VI

• 59 156
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Пряко не ни касае, но косвено сигурно. Най-вероятно нощно време ще има повече пътници през Кулата, защото остава единствения отворен пункт за всички, независимо от причините.

# 211
  • Bristol
Гърция затяга още мерките, както е тръгнало скоро съвсем може да затворят всичко.

https://www.dnes.bg/balkani/2020/08/06/v-gyrciia-po-susha-prez-n … rez-kulata.458992
В Гърция по суша през нощта ще се влиза само през "Кулата"
Това предвижда нова забрана, която страната въвежда

Да, на 4ти обявиха промените Sad
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/04/greece-coronavirus- … nia-restrictions/
Регистрираните случаи на заразени нарастват. Както отпадна ходенето ни до България, заради карантината, която британците въведоха, май и ходенето до Гърция клони натам 😢 A до скоро беше много по безопасна дестинация за пътуване, даже те не искаха британците да ходят там, но вече нивата се изравняват Sad Освен да кажем майната й на карантината, отиваме 2 седмици в Гърция и се карантинираме после 2 седмици в къщи... Страхотна къщичка си набелязах там, изолирана, но с климатик и Интернет 😁
Има ли информация, къде са най-голям брой заразени? Някъде четох, че било Северна Гърция, Кавала 🤔

# 212
Има ли информация, къде са най-голям брой заразени? Някъде четох, че било Северна Гърция, Кавала 🤔
Има разбивка по региони, ето например тук може да се следи на английски
https://www.atoz-guides.com/coronavirus-in-greece-update/

MariaNova,
все още чакам първия ти пост по същество в темата, от Пелопонес или където и да е Heart

# 213
Параход, с кое наспами?  Много обичам да те чета. Чудесен разказ! 🌺

# 214
Страхотни снимки и пътепис Heart. Hug

# 215
  • софия
От снощи. Първа морска буря за детето, било много яко 😂

Тъкмо бяхме седнали на променадата и яко заплющя. Оклоло 100 човека се набутахме в помещение 3*3 метра. Когато всичко приключи, хората се избиха да си казват поръчките (останали по масите), за да платят.
Днес с колата заобиколихме костенурка на селски път. Колата зад нас спря да я премести. Индианците ще знаем другия път какво трябва да правим 😊
Такива малки неща.

# 216
Здравейте, мили дами,

Ще се радвам ако ме посъветвате за приятни, пясъчни плажове и таверни около Линдос Simple Smile)

Благодаря ви и приятен ден!

И двата плажа на Линдос са пясъчни и хубави, но са малки и бързо се пълнят. Тази година може и да е различно. Други пясъчни плажове - Агати и Цамбика, които са малко по далеч (може би на 15-20км). Като цяло Родос е малък и лесно се обикаля. Не помня имена на таверни, отдавна съм била.

# 217
Anbibian , това е зехтина.
А супер Simple Smile Купихме го от супермаркета, след като не можахме да намерим пазарав Неас Мармарис.
Аз не разбирам от зехтим, ММ ми дъдна да не избирам много много, според него всичкият бил еднакъв, аз обаче видях, че е правен на Крит и реших той да е.  Радвам се, че съм избрала хубав зехтин.

# 218
# 219
Здравейте! Плануваме на 03.09.2020 г. да пътуваме за Алонисос, надявам се да няма проблеми. Някой от вас дали е ходил и ако е възможно да сподели впечатления. Кои плажове ви харесаха там и посещавахте? Всяко нещо свързано с острова ще ми е интересно и благодаря предварително!

# 220
Някой ако се ослушва за нещо ласт минет или около 22ри септември, в момента има изгодни полети за 15,08 и 22,09 до Миконос с Уиз Еър

# 221
Здравейте! Плануваме на 03.09.2020 г. да пътуваме за Алонисос, надявам се да няма проблеми. Някой от вас дали е ходил и ако е възможно да сподели впечатления. Кои плажове ви харесаха там и посещавахте? Всяко нещо свързано с острова ще ми е интересно и благодаря предварително!
Тук съм! Един от островите, на които ще се върна с радост, тъй като беше в комбинация с други Споради и бяхме само за 4 дни, а и единия от дните времето беше лошо Simple Smile
Ще се хареса на хора, които обичат природа, зелено, нетуристическо, прясна риба, гмуркане и не държат на просторни пясъчни плажове и развита туристическа инфраструктура.
Пясъчен плаж на Алонисос всъщност има само един - Хриси Миля, доста малък и винаги с вълни. На нас ни хареса.
Фаворит ми е Кокинокастро - означава червена крепост - там пясъкът не е много, но заливът е много приятен и е особено цветен при залез. От камъняците най-хубави са Агиос Димитриос и Лефтос Ялос. Лефтос е с две много хубави заведения, едното дори има басейн. Приятелка ми сподели това лято, че е бил едно от местата, където най-много се стараят с анти-ковид дезинфекцията.
Градове и села: пристанището Патитири не прави кой знае какво впечатление, особно ако човек е спирал преди това в портовете на Скиатос и Скопелос. Има обаче хубави кръчми по крайбрежната. Алонисоската риба тон - легендарна, непременно си купете за София в бурканчета (нищо общо няма вкусът с тази от фабричните консерви). В края на лятото се лови най-вече и я има прясна по таверните.
2 км над Патитири е Хора - старата столица, изоставена при земетресение в средата на века. Приказно красива, с чудесни кръчмички и гледки. Ние бяхме отседнали на пъпа й и беше супер. Препоръчвам сладкарница (нощем - пиано-бар) Хагияти на върха, за гледки и питие с десерти.
В рибарските села Стени Вала и Каламакия (второто е сигурно с пет къщи), също има добри ресторанти, не и плажове обаче. Повечето западни туристи налитат на омар, предлагат им го - аз съм скептична относно това дали си струва цената.  
Поради факта, че Алонисос е първият морски национален парк в Гърция, все още до голяма степен е съхранено природното богатство и дивият риболов (над 250 риболовни лодки са регистрирани при под 2000 души население), та добре се хапва там рибка, различна от ципурата от развъдници и калмарите от Индонезия, които преобладават по кръчмите из страната.

Струва си да се иде на обиколка с корабче из морския резерват (околните по-малки необитаеми острови), макар че тюлен монах едва ли ще видите. Но има доста делфини, пасажи риба тон и друг морски живот.
На север островът е напълно див, пътят натам е с доста дупки, научната станция за морски изследвания в Геракас е изоставена. Абе, интересно е навсякъде.

Малко снимки https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157673939043566

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 12:03 от Параход

# 222
  • София
Мен ме подразни отношението - въпрос има, ако можеш помогни, ако не  - не се заяждай. Точно заради такова отношение напуснах темата за многодетните майки. Имах наглоста, представете си, като ми се роди третото дете, да попитам във форума, има ли някакви привилегии от които мога да се възползвам. Бях нападната от не една колежка по съдба, че съм родила трето дете само за да точа държавата ... Нека не жалим НОИ и касата и т.н. като всички знаем как си плащаме данъците съвестно, и коя прослойка най-много се възползва от това ... и точно потребителката с голямата заплата плаща най-големи данъци и такси, защо да не се възползва веднъж като има възможност

И аз се извинявам за офтопика
Офтопик, но коя година е било това. От една година следя темата, не съм попадала на напрежения.
На летището болнични не се следят, ако обаче работодателя ти иска, да ти направи сечено за болничните, веднага ще проверява, където се сети. В една фирма ги проверяват, дали са си в къщи. Имай късмет да си в аптеката по време на проверката.
Оставам си с мечтата за морето догодина. Преместихме резервацията за тогава.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 07:24 от trikitil

# 223

Параход, благодаря за полезната информация и снимките!
Страхотна си както винаги, желая ти прекрасен ден!

# 224
  • София
Някой срещал ли е потвърждение на тази "новина" https://www.bgnovini.eu/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0 … 0%B2%D1%80%D0%BE/ - явно дори и с ЕЗК пак ще се налага някаква такса. То не, че е нещо страшно, но все пак

Общи условия

Активация на акаунт