На море в Гърция 2020 - VI

• 59 156
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
Само да допълня за Алонисос, че тези дни отвориха там първия подводен музей в Гърция.

# 226
  • София
Здравейте!
Ние се върнахме успешно от море преди две седмици. Върнахме се обаче с глоба. От Гърция тръгнахме много рано и не можахме да я платим. Решихме, че ще я платим на границата. Да,ама не. Попаднахме на българин, който ни се присмя и ни каза да я хвърлим. Нямало значение... И така, искам да я платя, но не знам къде. Да се обаждам до Посолството ли, какво ще ме посъветвате?

# 227
Някой срещал ли е потвърждение на тази "новина" https://www.bgnovini.eu/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0 … 0%B2%D1%80%D0%BE/ - явно дори и с ЕЗК пак ще се налага някаква такса. То не, че е нещо страшно, но все пак
Тази новина ми се вижда съмнителна, аз като си изкълчих крака и звънях на застрахователната компания ми казаха, че не са сигурни дали имат договор с клиника на Наксос и да отида в спешното и да заплатя, да си взема фактура, която ще ми осребрят. Като застрахователна компания, предполагам са наясно дали се плаща или не, щяха да ми кажат да ходя и че е безплатно. После ми се обадиха и ме насочиха към клиника, с която имат договор, попълвах документи и декларациии, представих полицата и не платих нищо.

# 228
Само да допълня за Алонисос, че тези дни отвориха там първия подводен музей в Гърция.
https://fakti.bg/kultura-art/498471-garcia-se-sdobi-s-parvia-si- … oden-muzei-video-

# 229
  • Sofia
Извинете за страничния въпрос, но виждам, че сте зачекнали темата.
Коя е най-добрата компания за медицински застраховки за Гърция? Ние никога досега не сме ползвали, но мисля, че си заслужава.
И колко горе-долу излизаше на човек? Имам спомен за под 20 лв.

# 230
  • София
Здравейте!
Ние се върнахме успешно от море преди две седмици. Върнахме се обаче с глоба. От Гърция тръгнахме много рано и не можахме да я платим. Решихме, че ще я платим на границата. Да,ама не. Попаднахме на българин, който ни се присмя и ни каза да я хвърлим. Нямало значение... И така, искам да я платя, но не знам къде. Да се обаждам до Посолството ли, какво ще ме посъветвате?
По спомен за една глоба за паркиране в Кавала - платихме я от БГ по банков път. На самата бележка с глобата имаше банкова сметка, като основание беше текст на английски и номера на автомобила. Платихме я в някакъв срок с отстъпка. Ако на бележката няма банкова сметка, то поне има телефон - звъннете.

Blаck Cat аз последният път направих в SDI - те ми предложиха фирма  за 14 дни за трима с покритие 10 000 Е без ковид беше около 50 лв.

# 231
  • Sofia
Мерси, и аз точно тях гледах досега. Peace

# 232
  • София
Извинете за страничния въпрос, но виждам, че сте зачекнали темата.
Коя е най-добрата компания за медицински застраховки за Гърция? Ние никога досега не сме ползвали, но мисля, че си заслужава.
И колко горе-долу излизаше на човек? Имам спомен за под 20 лв.

Алианц, едната година се наложи да си ползваме застраховката и услугата е много добра.

# 233
Не знам дали ви казвах, но бях запазила едно студио в Амудиа за началото на септември. И вчера ми писа собдтвеничката с молба да преместим датите за последната седмица на август, че през септември хотелите мислели да затварят. Имало вече доста случаи на ковид и се говори, че ще пак ще затягат мерките. Не знам доколко е вярно, може и така да е, може и да има друга причина да не моли за смяна.

# 234
И ние правим здравни застраховки и авто асистанс в SDI, май здравните са в Алианц. Тази година за 15 дни 4 здравни застраховки и тази на колата ми излязоха 84 лв. Най-накрая си извадих карта при тях, която ми давала право на 20% намаление. Всяка година ме питат дали искам и понеже винаги правя застраховките в последния час от работното им време, в последния възможен ден, за да влезе застраховката за колата в сила в деня на пътуването (3 дни по-рано) и все не исках карта (тя пък влиза в сила от следващия ден).

# 235
  • Пловдив
Здравейте!

Напротив,има значение-следващият път когато минавате през гръцка митница ще си платите тази глоба с лихвите,ако не автомобилът остава там.Ако имате банкова сметка(в Гърция) може да се плати с банков превод,ако не-на място,в Гърция,в офис на данъчна служба,във всеки един офис в страната в срок до 1месец.

# 236
  • Bristol
Ние се отказахме да ходим, сърцето ми се къса. Утре ни е полета по принцип 😔
Живот и здраве, дано 2021 е по-добра 🤗

# 237
Ние се отказахме да ходим, сърцето ми се къса. Утре ни е полета по принцип 😔
Живот и здраве, дано 2021 е по-добра 🤗

а дано, ама....
надявам се слуховете за затваряне през септември да не се окажат верни. не сме се отказали още от септемврийското море, даже кроим планове как да обаботим децата да се подложат най-безболезнено на тестове /че казаха, че са мн гадни, а дребният е мега шубе/.

# 238
Няма такова нещо като безплатни здравни услуги. Сметката се покрива или от застраховател, или от държавата при наличие на ЕЗОК (но само до размера, който се покрива за същото в България, останалото се доплаща от пострадалия), или лично от пострадалия. Най-добре е да имате застраховка за пътуване, защото в противен случай при инцидент/заболяване излиза доста скъпо.

# 239
  • Bristol
Надеждата умира последна. До вчера се надявахме, че ще пътуваме, но като видях колко позитивни са излезли за 6ти, стабилно кривата върви нагоре от седмица и взехме решението. Ще обикаляме английските плажове и "планини". Плажовете са им прекрасни, само времето да беше по-добро. А и сега масово народът не излезе в чужбина на почивка и буквално при хубав ден, всички туристически дестинации се пръскат по шевовете. Необичайно силен сезон отчитат тук това лято, почти няма свободни места останали.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 12:41 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт