На море в Гърция 2020 - VI

• 58 998
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
А в Рамус от къде знаят "гърците" как "броят"?
Не се спряха с глупостите. То не беше, че не се приемат пул тестове, то не беше, че от границата им били искали достъп до резултатите, то не беше измислена математика.

# 586
А защо трябва Рамус изобщо да са наясно колко време важат, да не представляват гръцките гранични власти. Правят тестове и толкова, отговорността кога да си направиш тест, не е тяхна. Да не говорим, че заради безсмислените обаждания покрай тестовете, човек не може да се свърже с тях по същество за тестове, свързани със здравословни проблеми.

# 587
На нас такова чудо не ни казаха вчера. Тествахме се в централата в Дружба в 18.30ч. В 21.30ч резултатите бяха готови онлайн. Днес си ги взехме. Пътуваме в събота сутрин и силно се надявам до 18.30ч в да съм забравила за граница и т.н. И все пак момичето на рецепция, каза ако случайно се заядат за час (защото на нашите резултати не го пише) да им покажем квитанциите, на които пише кога е платен теста. Надявам се до такива неща да не се стига.

# 588
А защо трябва Рамус изобщо да са наясно колко време важат, да не представляват гръцките гранични власти. Правят тестове и толкова, отговорността кога да си направиш тест, не е тяхна. Да не говорим, че заради безсмислените обаждания покрай тестовете, човек не може да се свърже с тях по същество за тестове, свързани със здравословни проблеми.

ами аз се обадих, за да питам дали конкретна тяхна лаборатория прави тестове, защото в някакъв момент правеха само в централата и знам, че в момента не правят навсякъде. и тя започна да ми се обяснява кой какво и как брои, държа се много нахално. нито съм я питала, нито нищо. вчера пък колега ми разказа, че е ходил в централата за тест /не за пътуване/ и са се опитали да му пробутат някакъв разширен за 200 кинта, като пак са го замотали нещо.
свързах се от първия път, не е имало проблем. просто го споделих, защото ме издразни и може да заблуди някой.
досега не съм чула да са се заяждали на границата за час.

# 589
  • Бургас
Склонна съм да повярвам на горното, защото онзи ден като купувахме билети от пристанището на Кавала мъжа ми казва два за възрастни и едно дете на 11 дамата зад гишето попита коя година е родена - 2008-а значи на 12 отговори тя, мъжа ми каза че е края на годината и още не е навършила. Това нямаше отношение за билета до 10г.са детските, но по годината госпожата заключи, че дъщеря ми е на 12.
Днес сме на големия Фанараки

Ще се спортува

От собственика на Етхалея разбрахме, че са купили мястото близо до малкото Фанараки и по техните закони ако имаш земя близо до плажа можеш да отвориш бичбар да развиваш бизнес. Преди две години нямаше грам чадър сега централната част е пълна. Има и три построени къщички.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:24 от maya_76

# 590
На нас такова чудо не ни казаха вчера. Тествахме се в централата в Дружба в 18.30ч. В 21.30ч резултатите бяха готови онлайн. Днес си ги взехме. Пътуваме в събота сутрин и силно се надявам до 18.30ч в да съм забравила за граница и т.н. И все пак момичето на рецепция, каза ако случайно се заядат за час (защото на нашите резултати не го пише) да им покажем квитанциите, на които пише кога е платен теста. Надявам се до такива неща да не се стига.

за 3 часа са станали? браво. защото онази ми каза, че ако днес например се вземе пробавата в 7 сутринта,не се знае дали ще стане до други ден на обяд, което са си едни почти 30 часа.

# 591
В Сани ризорт нямат все още официална информация от властите къде и кой да носи маска. Утре ще ми изпратят имейл.

# 592
Здравейте, някой да се е завърнал скоро от Закинтос или сега да е там? Да даде малко информация какво е положението? Благодаря
Завърнах се на 31.07 оттам. На центъра в Занте вечер си имаше доста хора. Плажовете бяха почти празни, някои дни отивахме в 11:00 и имаше 5 коли на паркинга - това на Банана Бая, който си е голям плаж де. На по малките и безлюдни плажчета е хубаво по-отрано да се отиде, защото и чадърите са ограничени. Заведенията и ресторантите си работиха, но ние бяхме с вечеря в хотела. Баровете по плажа са отворени, лодки за еднодневни полудневни екскурзии си имаше също. Взехме лодка до "Сините Пещери" и отделно до пещерите Кери, остров Маратониси и костенурките. Фериботите бяха редовни и претъпкани с коли и хора, но остравът не се усещаше да е пълен - даже съвсем. По пътищата се пътуваше спокойно. Ако ви интересува нещо конкретно или някой определен плаж - обиколихме доста места, питайте. Simple Smile

# 593

за 3 часа са станали? браво. защото онази ми каза, че ако днес например се вземе пробавата в 7 сутринта,не се знае дали ще стане до други ден на обяд, което са си едни почти 30 часа.
Аз днес сутринта направих. Уж утре ще е готов. Въпреки, че срокът бил 36 часа. Работели денонощно.

# 594

Аз днес сутринта направих. Уж утре ще е готов. Въпреки, че срокът бил 36 часа. Работели денонощно.

в централата ли? защото аз искам не там, а тя го изкара все едно носят резултатите с пощенски гълъби Wink

# 595
Не, на Сточна гара.
А трябва ли ми копие на PCR теста за границата, в смисъл 1 екземпляр достатъчен ли е?

# 596
  • София
1 екземляр е достатъчен. На границата го поглеждат и ви го връщат

# 597
последно за тестовете: в сайта на посолството има ново съобщение, съгласно което тестовете не са необходими за деца, родени след 01.01.2011 г. Върви разбери кое е вярното!  някой минавал ли е с дете под 10 г., но родено 2010г.?

# 598
последно за тестовете: в сайта на посолството има ново съобщение, съгласно което тестовете не са необходими за деца, родени след 01.01.2011 г.

Това е вярното - към днешна дата важи за деца до 9 г. 9 месеца реално. Още на първия брифинг на тяхната Гражданска защита, където Хардаляс го каза, беше формулирано по този начин.

Иначе има хора, пробвали и с по-големи деца и минали (даже минавали с деца без тест още преди новата разпоредба), но не знам дали си струва да се рискува. Малко е тъпо, ако човек е на границата, но какво да се прави.

# 599
последно за тестовете: в сайта на посолството има ново съобщение, съгласно което тестовете не са необходими за деца, родени след 01.01.2011 г.

Това е вярното - към днешна дата важи за деца до 9 г. 9 месеца реално. Още на първия брифинг на тяхната Гражданска защита, където Хардаляс го каза, беше формулирано по този начин.

Иначе има хора, пробвали и с по-големи деца и минали (даже минавали с деца без тест още преди новата разпоредба), но не знам дали си струва да се рискува. Малко е тъпо, ако човек е на границата, но какво да се прави.

обаче виж тук пише деца под 10 г.
https://travel.gov.gr/#/

питах посолството - не могат да обяснят кое е вярното. щото ние сме в края на октомври 2010. много тъпо...

Общи условия

Активация на акаунт