Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 1 авг. 2020, 17:01 ч.
 • Последно мнение: 2 авг. 2020, 23:31 ч.

Херния - ингвинална - въпрос

 • 151
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 8
Здравейте.
Кажете ми хирург, моля, който няма да ме подиграва или да се държи надменно, като му кажа че ме боли някъде. Аз съм с оперирана херния ингвинална и не съм много сигурен, че всичко там е в ред. Отделно ме боли по подобен начин и от другата страна - вдясно , което според личния ми лекар е нищо повече от плод на моето въображение. Хубаво, аз разбирам, че съм освидетелстван от психиатри, но сега какво следва от това - нямам право да изпитвам болки ли ? Не разбирам здравната (ни) система, честно, даже вече нямам намерение и да се мъча да я разбера, но просто искам да знам дали има нещо там или няма, по възможност без да получавам подигравателни и ехидни подсмихвания.

# 1
 • Мнения: 2 141
Иди на свободен прием при който и да е коремен хирург. Ще платиш някакви пари, но ще получиш и съответното отношение и обяснения.
Там вдясно вижда ли се нещо външно, подутина? Ако го натискаш, боли ли? Ако боли, кога боли: като го натискаш или като отпускаш натиска?

# 2
 • Мнения: 17 498
Ако не си прекалил с направленията, не виждам основание ОПЛ да ти откаже такова за специалист. А това, че си освидетелстван, не е задължително да го вдяваш на всеки лекар, при който ходиш. Нямам предвид личния ти лекар. Казваш какво и къде те боли, те си търсят причината. Другият вариант е свободен прием, както са те посъветвали.

# 3
 • Мнения: 60
Извинявам се, че въпросът ми не е по темата, но защо на свободен прием да обръщат повече внимание, при положение, че и в двата случая си получават парите, просто в единия случай - от здравната каса, а в другия - от пациента.
Аз когато съм ходила без направление даже са ме гледали накриво, защото излиза, че не съм се доверила на техен колега (личната), че нищо ми няма.

# 4
 • Мнения: 8
Всеки пише според опита си с здравната каса. Лично съм бил свидетел как лекари , които само при споменаването й влизат във съвсем друг тон и настроение - абе започват да кряскат как са ги прецакали. Но не искам да взимам отношение, понеже тва е на мегдана и .. това е уж по-евтиния вариант.

# 5
 • Мнения: 8
Uncommon - подутина - не , не се вижда, но ме болят слабините като че ли . Няма как да знам какво е - може и нищо да не е , но аз така си виках и преди , че нищо ми няма ,  а се оказа херния с бонус. И сега ако ида при този дето ми я прави 100% ще ми се цупи и ще ми трие сол дето не съм се пазил. А и не ми се гледа пак театър, някви следователи кръжат около мене и ми бъркат отношенията с хората , на мен това ми е главния проблем и това искам да си го спестя.

# 6
 • Мнения: 8
labrex - аз не го вдявам на никого - напротив - отне ми доста време за да разбера, че някой друг го вдява. И сега даже си мисля дали да не си взема патакламите (диагнозите) и като влеза в който и да е кабинет направо с това да почна, че да си спестя след това главоболията. Мда, така май ще е най-добре като се замисля. Въпроса ми беше по-скоро при кого да ида, че да знам че ще си свърши работата без излишни циркове. Парите така или иначе си излизат от джоба по един или друг начин

# 7
 • Мнения: 17 498
Може би от кой град си напиши, предполагам ще препоръчат някого момичетата. Аз не бих могла, просто не съм имала подобни проблеми и контакти със съответните специалисти. Това открих с търсачката, може да погледнеш. Само дето не излиза по линка. Напиши в търсачката коремен хирург, ще ти излязат темите.

Скрит текст:

Надолу продължава списъкът. Стискам палци да попаднеш на точния човек.

Общи условия

Активация на акаунт