Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 817
В това са различията ни - по отношение на вижданията ни за образованието. Според него няма нужда от нищо допълнително, освен училище и ограбвам детството му с тези извънкласни занимания. Затова и не е съгласен да дава пари за тях. А според мен детето има потенциал, лесно учи и това трябва да се използва. И в спорта се справя добре. Не бих го лишила от всичко това, макар че тогава ежедневието ми доста ще се облекчи.

# 31
 • Бургас
 • Мнения: 7 697
Sea breeze,когато има различия,е кофти положението...Аз се опитвам някак да се разберем,да отстъпя малко...Обаче пък ако съм твърдо убедена,че ще помогна на детето си,е кофти баща му да иска точно обратното...
Мога да те посъветвам да не му искаш повече пари,а да говориш с него да купува дрехи/обувки/колело/лаптоп...Все неща за детето.Аз май така успях да убедя нашия татко да помага.Често си делим на две сумата...Иначе ми превежда под 100 лв на месец.И не започна от раз да е толкова щедър.Може би вижда,че парите отиват само и единствено за детето.
Сега съм му казала да не превежда този месец пари,има си проблем човекът,но ми е казал,че ако има нещо спешно,ще помага...
Честно казано,взехме да се разбираме добре доста години след развода.
Преди доста рязко ми отговаряше и отказваше доста неща.За електрическа количка (едно моторче акумулаторно) например ми беше казал,че не вижда смисъл да се купува,а малкият така го искаше и обичаше...Караше си го с голямо удоволствие.И други случаи имаше...Карай,дано сега вече им е по-силна връзката и да общуват повече.

# 32
 • Мнения: 968
Съпругът ми дава 400 лв издръжка на майката на сина му (детето е на 5г). Отношенията им са много обтегнати-винаги има драми и неразбирателства. Аз също съм разделена с таткото на дъщеря ми-имаме уговорка и бащата дава половината сума за училище на малката. Нищо друго. Аз съм тази,която му помага често с пари,когато той няма. Ние не сме минавали през съд,поддържаме добрия тон,искаме детето да расте с уважение и към двамата родителя.
Имам въпрос към вас-какво присъжда съда като стандартно време,което бащата да прекара с детето,в случай,че детето е на 5?

# 33
 • Бургас
 • Мнения: 7 697
Ами не знам съвсем точно.
При нас пише,че присъжда всяка първа и трета събота от 9:00 до 6:00(или нещо подобно като часове).С времето и по-често при взаимно съгласие...
Синът беше бебе обаче тогава,на 5 години детето е вече доста по-голямо и самостоятелно...Има право да го взема и с преспиване,и по време на ваканции...Нашият татко не искаше навремето,държеше издръжката да е минимална.Все още по документи е 39.99
Ако имате вие ваше споразумение,няма проблем да го представите на съда.

# 34
 • Пловдив
 • Мнения: 1 900
Миналата година според адвоката стандартно споразумение беше да взема детето всяка първа и трета събота и неделя с приспиване. Ние го изменихме и сега официално е разписано, че взема детето от 18 часа всяка събота до 18 часа в неделя, защото аз работя в неделя.
Освен това трябва да има разбирателство /споразумение за празниците/, като се очаква 1/2 от тях да прекарва с бащата.
Също така мисля, че има записано 2 седмици през лятната почивка, които не съвпадат с летния отпуск на майката.
За режима на контакти напълно се съгласуваме, но за издръжката официално подписано споразумение 200 лв. Никога!
Плащани са частично за 1 година 2 пъти по 100 лв. 2 пъти са платени по 50-60 лв. за извънредни учебни дейности и последните 3 месеца плаща таксата в градината. Води я и я взема от градина, но е ясно, че това не са 2400 - 2600 лв. които се полагат за тези 12-13 месеца.
Не споря, не се заяждам и т.н., защото е физическа помощ.

# 35
 • Мнения: 968
Poohito,като казваш всяка трета събота и неделя с приспиване,може ли да ми го кажеш в часове или часове на взимане. От събота в 10 до неделя в 18? От петък в 18 до неделя в 18? Много искам да разбера какво присъжда съда в случай,че възрастните не успеят да се споразумеят.

# 36
 • Пловдив
 • Мнения: 1 900
Не помня какво точно коментира адвоката, като стандартно /часове/ но става въпрос за 2 дни и една нощ. Т.е. навярно е от събота сутринта до неделя вечерта.

# 37
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 842
при 5 год. дете спокойно може да се иска разширен режим и да го получи.

Общи условия

Активация на акаунт