Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Ами това ми е въпросът.Искам да разбера каква издръжка плащате/получавате от другия родител на Вашето дете,какво допълнително купувате:
храна,дрехи,телефони,компютри,плащате ли курсове и вземате ли детето?Ако го вземате,за колко време?
Уговаряте ли се заедно да купите нещо по-скъпо (да дадете част от сумата)?
И какви допълнителни грижи полагате/получавате за детето?
Искам малко да си сверя часовника.
Ако има такава тема и скоро е коментирана,моля за линк!

# 1
 • Варна
 • Мнения: 3 370
Споделям при нас как стоят нещата - децата са две момчета, синове са на мм, в момента са на 12 г. и на 16.5 г. Присъдената издръжка е в размер на 450 лв. за двамата, от преди 6-7 години е сумата.
От последната учебна големият учи в София и получава отделно пари от баща си по сметката си. Не е коментирано с майка им, така прецени баща им.
Отделно са купувани във времето лаптопи, телефони, музикални инструменти, очила, обувки, курсове, спортна екипировка и аксесоари за тренировки, общо взето каквато нужда се появи или бъде споделена от тях.  
Мм пътува и докато го няма аз следя плащанията да вървят редовно и купувам коледните подаръци.
Колелета имат при нас, ежедневни дрехи за различните сезони.
Никога не ги изпращам неизпрани и неизгладени. Имат си стая при нас, техни си чаршафи, хавлии и консумативи. Имам добра комуникация с майка им, водила съм/взимала от уроци, басейни и т.н.
Режимът на мм с момчетата е всяка събота, а през седмица и събота, и неделя. Взима ги в 9 ч. и ги връща в 18 ч.
Лятото имат месец време при нас, накъсваме го защото си координираме почивките.
Имаме и търкания разбира се. Разходи не сме делили, защото нашата майка иска да се справя сама и не смята за нужно да поиска помощ. Справя се, но се изкъртва от работа, което не е нужно никому, но е неин избор.

# 2
 • Мнения: 532
ММ има момиченце на 7 години.
Присъдената издръжка е 180лв.

Разбира се, че даваме допълнително пари за зъболекар, танци, телефон, преди ДГ сега училище.
Взима я винаги когато е почивка и майка и няма планове. Има стая вкъщи с дрехи, играчки и т.н

Искам да вметна, че ако родителя реши да дава само толкова, колкото му е издъжката де юре нищо не може да му се каже. Въпрос на уговорка между родителите си е всичко извън съдебното решение.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 1 874
Аз бях втората съпруга на бившия ми мъж. Запознах се с него, когато беше разведен с дъщеря на 10 години. Не плащаше издръжка, защото майка й му дължала пари по кредит теглен от него, парите, от който отишли да помогнат на сестра й /такава история разказват той и майка му/. Осъдиха го за издръжка. Кога плащаше, кога не плащаше не знам. Когато говорих с първата ми жена ми каза, че последно е останала неплатена сума около 1500 лв. преди дъщеря им да завърши средно. Рядко я виждаше, иначе детето редовно беше у свекърва ми. Купи и лаптоп и абитуриентска рокля, като по-значими неща.
С мъжа ми се разделихме миналия юли. Споразумение за издръжка на детето 200 лв. Официално развод със съдебно решение от октомври. За тези месеци. Веднъж покрай коледа даде 100 лв. и веднъж юни преди РД на детето 200 лв.
Вземаше я и я гледаше всяка неделя, защото тогава аз съм на работа. Водеше я всяка сутрин на градина, защото градината е далеч /дори за това понякога се е налагало да дам пари за автобусни билети/. От май месец той замина в Англия, от където поне щях да получавам издръжка, но сега я няма нито помощта физически, нито издръжката.
Съветват ме да го съдя, но ... той не притежава нищо на свое име, работеше в собствено ЕООД, което не отчита приходи, та ако го осъдя, какво???
Може би сега, когато вече работи по някакъв договор макар и в чужбина може да се случи нещо?
Цитат
Искам да вметна, че ако родителя реши да дава само толкова, колкото му е издъжката де юре нищо не може да му се каже. Въпрос на уговорка между родителите си е всичко извън съдебното решение.
Ако реши да не дава нищо всъщност нещата в някои случаи са нерешими, както описах горе.

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Благодаря ви,ние сме повече на уговорки,присъдена е минимална издръжка от преди години,но си държим на думата.Аз не го съдя,той помага,разбираме се.И заедно плащаме курсове,първите очилата аз бях купила,новите татакото,общо взето и двамата се стараем.
 poohito,съжалявам.Със сигурност не е нито нормално,нито правилно.И нашият татко беше заминал в чужбина с намерение да остава,но даваше пари всеки месец.
Не знам как би могла да го съдиш.И изобщо ще го задължи ли някой да плаща.Най-добре потърси адвокат,една консултация не е излишна.

# 5
 • Мнения: 532
Доколкото знам, ако в чужбина работи на ТД и го осъдите, директно му ги удържат.

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Дано да има договор.Щом не си държи на думата,може да го осъдите.
Нашият татко от няколко години взе да се държи доста по-добре от преди,доста неща делим на две,а някои неща и сам купува.
А детето иска да е с двамата,няма проблем и да излезем,черпи с кино,ресторант,Мак Доналдс...Сега синът е голям вече,повече сами излизат,но понякога и мен ме канят.
А за детето купува доста хубави неща,за идването никакъв режим не спазваме,когато иска идва.На мен не ми пречи,никога не съм го спирала да идва,нито пред детето съм казвала нещо лошо.

# 7
 • Мнения: 532
Именно това е ключът, родителите да имат нормални отношения и да не говорят лоши неща за другия пред детето.
Бившата жена на мъжът ми е много готина има си и бебе на годинка, аз имам бебе на 6 месеца, каката има две братчета. Събираме се на РД на децата, на кафе. Често я питам различни неща за бебето - тя все пак гледа второ.
Малко странно ни гледат на тържествата в ДГ, предполагам че и в училище ще е така, но важното е да сме хора, за да расте безгрижно детето.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Вики Недялкова,браво!
Както и да ви гледат,важното е децата да са щастливи и да израснат заедно.А не след години да научат един за друг.
За мен е много важно детето ми да е щастливо и спокойно.
Баща му няма възможност да го взема с преспиване,но синът ми е със същото  отношение и обич към баща си,както и към мен.На някаква почивка съм навита да ги пратя двамата,ако решат,няма проблем.

# 9
 • Мнения: 532
Мими, благодаря ти, но аз смятам, че така трябва да бъде.
Разбира се, че не би трябвало да има проблем да ходят на почивка стига да искат, както няма проблем ако те поканят, ако имаш желание да отидеш.

Много е важно детето да общува пълноценно с двамата си щастливо разделени родители.
И така е по - лесно и леко не само за детето, но и за родителите и за новите половинки на родителите.

# 10
 • Мнения: 10 069
И аз съм за взаимното уважение и добри отношения между родителите. Детето за нищо не е виновно. А как ще се развие след раздялата - зависи само от родителите.
Не ни беше лесно, но се справихме.
Години бащата не плащаше, поради невъзможност. После - по 300 лв месечно. После - по 400 - когато почнаха уроците, спортовете и тн. В различни градове сме - така че ваканциите беше с него. Винаги се е връщал с нови дрехи и придобивки. Накрая се разбрахме да делим 50/50 всичко, което горе-долу се получаваше..)
Не се оплаквам. Детето стана свестен и смислен младеж, на есен ще е вече студент по стоматология.
Ще помагаме и двамата, ясно..)

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Честит студент по стоматология!
Нашият наесен ще е гимназист,също ще учи биология и химия,той иска да стане фармацевт,оставихме го сам да си избере училището.

Вики, Angel wing,и аз мисля,че това е нормалният и правилният начин.
Децата не бива да страдат.Не са виновни за нищо.

Аз нямам никакво намерение да се съдим,още повече,че в началото на седми клас единият плати курса по математика,другият по български,вчера купиха страхотно колело,подарък от баща му.Преди ИП заедно купихме геймърско обзавеждане -мишка,клавиатура,стол и монитор.
Компютърът е хубав,от баща му е подарък,плейстейшънът и телевизорът са от мен,а баща му обеща и хубава видеокарта,аз в момента нямам възможност.
И ние след развода имахме трудности в общуването,но с времето заради детето се научихме да се разбираме.

# 12
 • Мнения: 1 821
Аз за 15 години не съм получила и един лев. От дъщеря ми съм чувала да и дава по 20 лева на виждане по-малко от 5 пъти. Няколко пъти е получавана суми от рода на 100 лева за рожден ден, но това беше инициатива на жената, с която живееше в този период. От година-две не е с нея и за пари не съм чувала нищо.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Monza,ужас,съжалявам!
Дано има кой да ти помага,дано имаш и добър човек до себе си.
Присъдената ми издръжка не е голяма,но пък не ми е отказвал напоследък да помогне.Е,и по-рано е помагал.Имахме разни трудности около и малко след развода,но се оправиха нещата.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 27 575
Откъм пари е пълна суша. Аз си поемам всичко за детето. Но пък прекарват време заедно, води я на много места, удря едно рамо като трябва да свърша нещо и остава с нея. Започна обаче да светва, че нуждите на детето растат и от есента ще делим разходи за сериозните покупки - предстои купуване на лаптоп и евентуално плащане на частна занималня.

# 15
 • Мнения: 3 102
Дъщерята е отдавна пълнолетна, но да споделя и аз. Когато се разведохме беше на 5 години. Баща й плащаше издръжка съвсем редовно и само това, до 18 годишната й възраст. Никога не съм му искала нещо, пари или внимание. Винаги съм мислила, че една жена трябва да стане майка, когато е в състояние да издържа сама детето си. Така съм си живяла без тормоз, без очаквания и в добри взаимоотношения. Когато дъщерята беше студентка баща й даде няколко пъти доброволно някаква сума, която приехме с добри чувства.

# 16
 • Варна
 • Мнения: 27 575
Винаги съм мислила, че една жена трябва да стане майка, когато е в състояние да издържа сама детето си.

С това съм напълно съгласна.

# 17
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Аз мисля,че е напълно в реда на нещата,щом двама души са създали дете,да се грижат за него и двамата.Без значение дали са продължили да са заедно.
За детето е много важно да има подкрепа и внимание и от двамата си родители.
Ясно е,че нещата не могат да се сложат на кантар и да се започне да се пресмята кой кога какво е дал/направил.Когато хората се стараят,си личи.Най-важно е детето да вижда и усеща,че е желано,обичано и подкрепяно.Моят син никога не е живял с баща си и доста страдаше от това.Когато поотрасна,баща му взе да се държи доста добре и се радвам,че намериха път един към друг.
Колкото и да се опитвам да не гледам материалното,чувам как синът се хвали по телефона на приятели какво му е купил баща му.На роднини също се хвали.Дори и да бяха по-скромни подаръците,пак щеше да усеща внимание и грижа и от баща си и да се радва не по-малко.

Чувството,че си обичан и желан е страхотно за всеки човек изобщо.Бащата на сина ми си има приятели,често взема и сина и излизат заедно,а и мен много пъти са ме вземали.Виждам как синът се радва да е сред приятелите на баща си.

За издръжка и по-сериозни разходи е ясно,че са според възможностите,строго индивидуално е.

# 18
 • Мнения: 1 821
И аз съм се старала дъщеря ми да поддържа връзка с баща си. До около 15 годишна възраст редовно се чуваше с него по телефона. Ако му я заведа я виждаше, но го мързеше той да дойде да я вземе.
Като порасна и видя що за пияница е сама се отдръпна от него. Сега се чуват рядко, когато той я потърси.
Винаги ми е било ясно, че пари от него няма да видя и съм гледала да си спестя нервите и срещите с него. Сега е с нова жена и само ми се хвали, колко пари имала тя. Аз му подхвърлям, че може поне една такса за университета да плати, след което почва едно гърчене и обяснение, как парите не били негови.  Ефектът е, че после дълго време не ми досажда. Пак е нещо.

# 19
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Monza,някои хора са нетърпими и по-добре да са извън живота ни.Не ни трябват.Дано дъщеря ти е жива и здрава и да има късмет в живота.Сигурна съм,че за всяко дете е травма такъв родител,дано я преодолее.

Нашият татко купи скъпо колело и скъпа видеокарта,двамата я сглобиха.Синът седна да играе Майнкрафт или подобно нещо и много се радваше,че игрите вървят бързо.Казах на баща му:"Видя ли за какви смешни палячета даде 800 лв?"Но те сами се разбираха за видеокартата,аз се радвам,че детето е щастливо.
Сега са на почивка.Днес детето направо пееше от щастие по телефона,дано всичко е наред,след седмица да се върнат живи и здрави.
Много са готини,таткото снимал сина като спи в много смешна поза.Изпратиха ми снимка да се посмея и аз.
Дано се обичат и разбират и занапред.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 21:40 от mariqivanova799

# 20
 • Мнения: 1 821
Monza,някои хора са нетърпими и по-добре да са извън живота ни.Не ни трябват.Дано дъщеря ти е жива и здрава и да има късмет в живота.Сигурна съм,че за всяко дете е травма такъв родител,дано я преодолее.
Мерси! Добре си е. Травмата би била по-голяма, ако и се налагаше да живее с пияния си баща.

# 21
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Да,без съмнение е така.
Нека е добре,нека има късмет да създаде здраво и хубаво семейство.

# 22
 • Мнения: 4 724
Развод преди почти три години, присъдена минимална издръжка на децата (давах мило и драго само да се отърва, и къщата, и всичко му оставих).
Плаща  горе-долу редовно, но нищо извън тези 305 лева за двете деца. Курсове, спорт, дрехи, тетрадки, учебници, транспорт, лекарства, всичко поемам аз. А, един път беше купил лекарства за 30 лева на малкия и така ми се жалеше колко били скъпи, сега чак се усещам, че явно е чакал да предложа да му дам парите. Заплатата му е малко по-голяма от моята, той остана в семейната къща, а аз плащам ипотека плюс ново обзавеждане, защото горе-долу се изнесохме само с дрехите си. Той взема децата приблизително  веднъж месечно, а сега се премести и в друг град, така че вече ще дишам по-свободно. Иначе има режим 50:50, но не го ползва.
Сега като го няма поне децата ще спрат да питат тати ще ги взема ли този уикенд... А аз ще мога да си правя планове, без да се чудя дали няма да се провалят.

# 23
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Eva,някои мъже в един момент се осъзнават.Ако не се осъзнае,по-добре,че се е махнал.
Ти гледай децата,нека сте живи и здрави,дано всичко е наред при вас.
И моят син все още казва "Тати", много го обича и с тази любов и баща му се промени много.Успя да я оцени.

# 24
 • Мнения: 4 724
Благодаря! Ние сме добре, наистина, но усещам, че на децата им липсва баща им. Хванаха го няколко пъти в лъжа и това им подейства отрезвяващо. Те сами ще го отхвърлят, когато той се осъзнае и си спомни, че има деца.
Ако тук четат родители, които не са основно отглеждащи децата, моят съвет към тях е: моля ви, не лъжете децата си. По-ценно от всяка покупка е времето, което им отделяте и любовта, която им давате, когато сте заедно.

# 25
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Да,децата разбират много бързо кой какъв е.Обаче много страдат и се чувстват зле и виновни заради грешките на родителите си.А милите нямат никаква вина.
Да,любовта и подкрепата на родителите е най-важна за тях.
Моля се да успея да изуча моето момче и да успея да му осигуря всичко необходимо.Има неща,които в съвременния свят са си необходими.
Ето,с електронното обучение,се наложи децата да имат вкъщи Интернет и устройство с достатъчно памет,за да се изтеглят всички програми,които им трябваха.Който има две или три деца,вероятно е имал трудности с устройствата.
Този плейстейшън и видеокартата са глупости донякъде за мен,но децата си правят групичка в някоя платформа и си говорят в нея или директно в играта си говорят.По цели дни врякаха и крякаха зимата и по време на изолацията.Пак са социални контакти.Покрай тези игри няколко пъти каниха сина на рождени дни.Иначе е малко срамежлив,не се отпуска лесно и не говори много със съучениците си в училище.
Дано сега попадне в хубав клас и випуск изобщо.

# 26
 • Мнения: 817
Темата ми е много полезна точно в този момент, защото смятам да заведа дело за увеличаване на издръжката. При нас нещата са така - разведохме се, когато детето беше съвсем малко, на 2 години, сега е на 11. Присъдената тогава издръжка беше 100 лв, от една година се разбрахме за 140 лв. Получавам ги редовно, но нито лев отгоре за допълнителни разходи, надвишаващи потребностите от храна и дрехи. Детето е будно и съм на мнение, че освен за физическото, трябва да се полагат грижи и за интелектуалното му развитие. Има допълнителни занимания по спорт и английски, посещаваме често кино, театър, музеи и пр. Тук са големите разминавания с баща му - той не счита това за необходим разход. Всичко извън тези 140 лв е за моя сметка - телефон, лекарства (слава Богу не боледува често, но пък има сериозен проблем със зъбите), джобни, участия по турнири, книги.
Опитах скоро да преговарям за 180 лв, но в отговор получих скрийншот от някакъв сайт, в който се казва, че минималната издръжка за 2020 г е 152,50 лв. Стана ми обидно - аз няма да живея охолен и луксозен живот с тези пари, те са за детето му. Не е споделял за финансови проблеми, поради които не може да си позволи по-висока издръжка. Офицер от армията е, няма други деца (аз имам).
Въпреки, че живеем в различни градове, контактите им са много интензивни. Телефонни разговори по няколко пъти на ден, взима го още от петък, един месец през лятото, както и винаги, когато съвпаднат отпускът му и ваканцията, разделяме си празниците. Не съм си и помисляла да ограничавам контактите им.
Много се колебаех и все още не съм взела решение дали да заведа дело, но наистина тези пари биха помогнали. Да, справям се и със 140 лв, но да си призная, другият ми мотив е чисто принципен. От мненията дотук разбирам, че това не са чак толкова много пари и аз не съм чак толкова алчна.

Винаги съм мислила, че една жена трябва да стане майка, когато е в състояние да издържа сама детето си.
До голяма степен подкрепям, но това е възможно при едни идеални условия. Родих първото си дете млада за днешните стандарти. Тогава, при нужда можех да осигуря сама оцеляването му. Но ако трябваше да родя в момент, в който съм сигурна, че мога да осигуря на детето (и още по-трудно - децата си) нормален и спокоен според разбиранията ми живот, щеше да ми е адски трудно от биологична гледна точка.

# 27
 • Мнения: 4 724
Аз бих опитала още веднъж с добро. Щом не си неглижира детето и го взема при всеки удобен случай, вероятно е добър баща. Може би ако говориш с него да плаща той таксата на някой спорт или уроци, ще се съгласи по-лесно, отколкото да дава на теб повече пари 'на ръка".

# 28
 • Мнения: 1 533
За 1 година от раздялата докато почина, бнд не е дал 1 стотинка, даже ми е взимал на заем. Тогава и аз бях зле, но предпочитах просто да ми се махне от главата. Виждал ги е 3-4 пъти. Не е добре така да се говори, но за мен е облекчение, че го няма.

# 29
 • Мнения: 10 069
Sea Breeze,

наистина са малко и той много добре го знае.

Бившият ти спортува ли? Интересува ли се дали детето спортува? Говорите ли за бъдещето му? Скоро уроци тн. ще почнат.. Може би ако се разберете да поеме той тях, ще бъде по-добре, от това да превежда пари.

Скрит текст:
Ние с БНД така се бяхме разбрали.
Последните ни сметки приключиха така: за абитуриенстската уж се бяхме уговорили всичко на две да делим. Да, ама аз купих костюма, платих масрафа и тн. Той обеща да ми ги преведе, ама не го направи. И тъкмо да надигна вой и той платил семестъра на бъдещия студент, защото кандидатсва и го приеха в неговия град.  И каза, че отт тук нататък той щял да се грижи за него.

# 30
 • Мнения: 817
В това са различията ни - по отношение на вижданията ни за образованието. Според него няма нужда от нищо допълнително, освен училище и ограбвам детството му с тези извънкласни занимания. Затова и не е съгласен да дава пари за тях. А според мен детето има потенциал, лесно учи и това трябва да се използва. И в спорта се справя добре. Не бих го лишила от всичко това, макар че тогава ежедневието ми доста ще се облекчи.

# 31
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Sea breeze,когато има различия,е кофти положението...Аз се опитвам някак да се разберем,да отстъпя малко...Обаче пък ако съм твърдо убедена,че ще помогна на детето си,е кофти баща му да иска точно обратното...
Мога да те посъветвам да не му искаш повече пари,а да говориш с него да купува дрехи/обувки/колело/лаптоп...Все неща за детето.Аз май така успях да убедя нашия татко да помага.Често си делим на две сумата...Иначе ми превежда под 100 лв на месец.И не започна от раз да е толкова щедър.Може би вижда,че парите отиват само и единствено за детето.
Сега съм му казала да не превежда този месец пари,има си проблем човекът,но ми е казал,че ако има нещо спешно,ще помага...
Честно казано,взехме да се разбираме добре доста години след развода.
Преди доста рязко ми отговаряше и отказваше доста неща.За електрическа количка (едно моторче акумулаторно) например ми беше казал,че не вижда смисъл да се купува,а малкият така го искаше и обичаше...Караше си го с голямо удоволствие.И други случаи имаше...Карай,дано сега вече им е по-силна връзката и да общуват повече.

# 32
 • Мнения: 833
Съпругът ми дава 400 лв издръжка на майката на сина му (детето е на 5г). Отношенията им са много обтегнати-винаги има драми и неразбирателства. Аз също съм разделена с таткото на дъщеря ми-имаме уговорка и бащата дава половината сума за училище на малката. Нищо друго. Аз съм тази,която му помага често с пари,когато той няма. Ние не сме минавали през съд,поддържаме добрия тон,искаме детето да расте с уважение и към двамата родителя.
Имам въпрос към вас-какво присъжда съда като стандартно време,което бащата да прекара с детето,в случай,че детето е на 5?

# 33
 • Бургас
 • Мнения: 7 261
Ами не знам съвсем точно.
При нас пише,че присъжда всяка първа и трета събота от 9:00 до 6:00(или нещо подобно като часове).С времето и по-често при взаимно съгласие...
Синът беше бебе обаче тогава,на 5 години детето е вече доста по-голямо и самостоятелно...Има право да го взема и с преспиване,и по време на ваканции...Нашият татко не искаше навремето,държеше издръжката да е минимална.Все още по документи е 39.99
Ако имате вие ваше споразумение,няма проблем да го представите на съда.

# 34
 • Пловдив
 • Мнения: 1 874
Миналата година според адвоката стандартно споразумение беше да взема детето всяка първа и трета събота и неделя с приспиване. Ние го изменихме и сега официално е разписано, че взема детето от 18 часа всяка събота до 18 часа в неделя, защото аз работя в неделя.
Освен това трябва да има разбирателство /споразумение за празниците/, като се очаква 1/2 от тях да прекарва с бащата.
Също така мисля, че има записано 2 седмици през лятната почивка, които не съвпадат с летния отпуск на майката.
За режима на контакти напълно се съгласуваме, но за издръжката официално подписано споразумение 200 лв. Никога!
Плащани са частично за 1 година 2 пъти по 100 лв. 2 пъти са платени по 50-60 лв. за извънредни учебни дейности и последните 3 месеца плаща таксата в градината. Води я и я взема от градина, но е ясно, че това не са 2400 - 2600 лв. които се полагат за тези 12-13 месеца.
Не споря, не се заяждам и т.н., защото е физическа помощ.

# 35
 • Мнения: 833
Poohito,като казваш всяка трета събота и неделя с приспиване,може ли да ми го кажеш в часове или часове на взимане. От събота в 10 до неделя в 18? От петък в 18 до неделя в 18? Много искам да разбера какво присъжда съда в случай,че възрастните не успеят да се споразумеят.

# 36
 • Пловдив
 • Мнения: 1 874
Не помня какво точно коментира адвоката, като стандартно /часове/ но става въпрос за 2 дни и една нощ. Т.е. навярно е от събота сутринта до неделя вечерта.

# 37
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 362
при 5 год. дете спокойно може да се иска разширен режим и да го получи.

Общи условия

Активация на акаунт