СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 416
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Диди, е, ти говориш за глупост направо.
                   Сега тръгвам на работа и ще видя какво се е получило.Дано е разбрала за какво и говоря вече 3 дни,че и повече.Днес трябва да излезе класирането в "желаното" у-ще .Не вярвам да е приет.Мин бал 365,неговия - 208.И пак ще се наложи да слушам.....каква е тази несправедливост..защото той иска само това! Yum

# 346
  • у дома
По повод НТБГ - стана ми интересно и проверих в сайта им, има следното съобщение от днес:

Цитат
05.08.2020 г.

Свободни места за II етап на IV класиране:

Банково дело с Френски език - 1 място за девойка
    Бизнес администрация с Испански език - 1 място за младеж

Документите се приемат от 8:30 до 12:30 часа на 25. август в кабинет 21 на НТБГ.

# 347
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има 2 етап на 4-то класиране в НТБГ, документите се подават до 25 август -

Нали вчера са запълнили местата, откъде се появиха сега тези 2 места?

# 348
Дидиа, несправедливост, ами.
Аз бях изумена колко възмутени родители имаше на нашата родителска среща зимата. Ама как така деца, които учат в това училище още от първи клас нямало да имат предимство при кандидатстването. Честно, имаше родители, които мислеха, че всички желаещи просто си продължават, а децата от други училища се борят за останалите свободни места.  И смятаха, че е голяма несправедливост да се налага децата им да се борят за оставане в собственото си училище. И това хич не бяха някакви необразовани родители, напротив.

# 349
При нас локацията не беше фактор .Ние живеем на 10 км извън София и досега пътувахме до Младост.
Майка ми ми даде сама да подредя желанията си.После предлагаше размествания ,като се обосноваваше защо.
От ситуацията  в НТБГ  потърпевши излизат децата.

# 350
Има 2 етап на 4-то класиране в НТБГ, документите се подават до 25 август -

Нали вчера са запълнили местата, откъде се появиха сега тези 2 места?
Явно някои от класираните не са си харесали паралелката и не са се записали. Или пък за тези паралелки не са се явили кандидати от съответния пол. Няма значение, пак може да се пробват тези, които желаят да учат там.

# 351
  • Отвъд алеята зад шкафа
С този по-дълъг срок поне би трябвало да е сигурно, че който подава документи, със сигурност иска да се запише. НПМГ процедира по същия начин.

# 352
  • София
1 АЕГ - едното място бе заето от момче с бал 420, иначе участниците бяха общо 11 с нак-висок бал - 420 и най-нисък 301.
Покрай този луд 7 клас ви чета, но не пиша, само се дивя от време на време.....
Страшно бъгове има тази система на оценяване и следствие на това все повече ще става разликата между “елитни” и обикновени училища, която в повечето случаи е толкова измислена и откровен капан за ненормално амбициозни родители, които въвличат и горките си деца в тази истерия. Някои са готови да ги изпратят на другия край на България дори....
Докато държавата позволява някои безумни критерии и ги толерира, решение няма да има и все ще има прецакани.

# 353
С този по-дълъг срок поне би трябвало да е сигурно, че който подава документи, със сигурност иска да се запише. НПМГ процедира по същия начин.
Да бе, да. Grinning
От 9 до 12 подават за 4. класиране. В 13 излиза резултата, в 14 като трябва да се записват плановете за живота са се променили коренно, щото дори това че все по-малко места остават не го плаши народа и не го карат да вземе решение накрая.
Ако от 9 до 14 не могат да устискат, как да стане за месец.
А този бал 475,5 е вероятно кротко записан в ЧУ и ако не се е наиграл може да се чуди с кое 4. класиране да се забавлява.

# 354
Тя държавата е счупена, ти държава в държавата.
Аз тъкмо захаресвах министъра на образованието и сега да не стане покрай сухото да изгори и мокрото...
Накрая май така ще стане.
Или в по-лошия случай, може да замине като бушон заедно с някой от неадекватните министри.

# 355
  • София
В 133-то има дете кандидатствало преди минути с бал 409,5. Синът ми искаше да проверим все пак за там.

# 356
  • София
Не мога да разбера тази истерия с елитните училища. За мен те са няколко частни + 2- 3 държавни. Елитните езикови не са това, което бяха, завършила съм 89 година. Тогава се учеше здраво във френската. И не, не е кисело гроздето, записах сина се още на първо класиране в " не толкова елитно училище". Изобщо не сме писали топ училища в желанията, само втория ешалон и професионални. И той беше от неспящите преди изпитите и изкара по- нисък бал от прогнозния, въпреки сериозната подготовка. Не правя трагедии, защото той вече е спокоен. Разбрах, че трябва да работя върху психиката му. Това е важното + престижна езикова школа, за да надгражда + втори език от 9 клас. Освен това, повечето момчета на тази възраст са доста неориентирани  какво биха учили след гимназия.

# 357
  • София
В 133-то има дете кандидатствало преди минути с бал 409,5. Синът ми искаше да проверим все пак за там.

Как разбрахте за това дете?

# 358
  • София
Бившия беше там. Пред него са подали.

# 359
Освен това, повечето момчета на тази възраст са доста неориентирани  какво биха учили след гимназия.
И момичета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт