СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 407
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • София, Лагера
грешно мнение, извинете

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 19:16 от Ноеми

# 451
  • Sofia
Аз съм влязла нещо в размисли, в унисон с времето и искам да споделя.

Когато излязоха резултатите и се видя, че 4 деца от класа ни имат много висок р-тат, буквално стигаше за всякъде. Едното се колебаеше м/у СМГ и 1НЕГ, ние м/у НПМГ и 1Нег, още едно м/у 164 и НЕГ и едно беше категорично 1НЕГ. Сиреч на всички 1 НЕГ ни беше вариант.
Та се събрахме с майките от класа, говорим си, споделяме си. Една от майките на децата с по-нисък бал бурно ни разясни как никога не би пуснала детето си в 1 НЕГ, защото било ужасно, било пропаднало, само стара слава ... и не помня точно какво, но много плю. Каза, че е по-добре да си изберем НПМГ, СМГ и другите ни там желания, между които се колебаехме. Горещо ни посъветва, ако все пак ще избираме немски, но тека е 73, защото е 100 пъти по-добро от пропадналата 1НЕГ. Абе изобщо няма по-гадно място от там...
И сега гледам нейния син (който беше с по-малък бал от нашите) - на второ класиране в 1НЕГ.... потресена съм! Очевидно на първо е влязъл някъде, но тя е настоявала да изчака второ, белким стигне бала, както е и стигнал за 1НЕГ. Живо и здраво да е момчето, радвам се, че е приет, щом това искат! Но аз съм втрещена от самия акт на майката. Седяхме на 1 маса на чаша вино и тя се опита да откаже 4 от високите балове, за да намали конкуренцията... Никак не го очаквах, седем години бяхме "екип", минахме през какви ли не моменти...

П.п. Ние всички си имаме глави и не се доверяваме на ЕЖК, никой не се отказа, но все пак постъпката е впечатляваща.
С първите изречения веднага реших, че се опитва да ви откаже от 91 НЕГ...

# 452
  • София
Е, явно и на това дете не му е бил много по-нисък бала... Smirk

# 453
  • София, Лагера
Еми аз не се усетих. Не че съм тъпа, не че съм баш наивна, ама някак си вярвам в доброто у хората, че не може толкова долно да се постъпва. Това не е като да ти паркират на мястото...

Слънчева, не е въпросът в бала, а в постъпката. Тук говорим за 1-2-5 точки. Ако откаже 5 човека - берекет!

# 454
  • София
Дидева, просто ги търсех в sheet-а за София, пък те, като към МК, били в общия. Grinning
Мерси.

Ноеми, когато някой обяви много желано и перфектно представящо се на ДЗИ училище за "пропаднало", веднага трябва да ни светне лампата.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 15:23 от Red

# 455
Ооо, Ноеми, не се връзвай. Приказват си хората, стратегии градят 😊
И на нас със Звънчето тук някой ни набиваше канчетата колко трудно било в АК и колко скъпо. Как тя никога нямало да причини това на детето си. Един, два месеца по-късно вече пишеше в темата на АК и се чудеше има ли шанс да го поканят, като резерва😊

# 456
  • София
Дидева, просто ги търсех в sheet-а за София, пък те, като към МК, били в общия. Grinning
Мерси.

Ноеми, когато някой обяви много желано и перфектно представящо се на ДЗИ училище за "пропаднало", веднага трябва да ни светне лампата.

Пропаднало определено не е въпросното Laughing , но имащо си сериозни кусури за изглаждане (то всяко си има, де), да. Ако сега, Ред, ги изброя, ще ти светне ли веднага червената лампичка? Майтапя се ... И все пак много  зависи какво точно казва човек, на какво е базирано казаното и не на последно място кога точно го казва Wink Преди класиране непосредствено  и на мен би ми светнала моментално лампичката..

# 457
  • София
Ноеми, подобно поведение пак се "ядва", а да се опита да изгони детето ти от училище, защото учителка е имала глупостта да сподели, че моето е "по-" от нейното? Хора има всякакви и за съжаление, не всички са добронамерени и способни на честна конкуренция.
Трета година чета, а от две години и участвам в седмокласната тема. Още преди две години, четейки темата и перипетиите на деветокласниците, реших за себе си, че НВО не предначертава успеха на което и да е дете. Да, средата е важна, но никой не може да ти я гарантира, а и не се знае на какви "къси клечки" може да попаднеш. Моля се за децата си да попаднат в хубав клас, да създадат добри приятелстава и да извадят късмет с учителите! Пожелавам го на всички деца! Няма значение колко "елитно" е училището, ако детето не намери неговата си среда, а това не зависи от бала.

# 458
  • София
Пропаднало опредлено не е въпросното Laughing , но имащо си сериозни кусури за изглаждане (то всяко си има, де), да. Ако сега, Ред, ги изброя, ще ти светне ли веднага червената лампичка? Майтапя се ... И все пак много  зависи какво точно казва човек, на какво е базирано казаното и не на последно място кога точно го казва Wink Преди класиране непосредствено  и на мен би ми светнала моментално лампичката..
Е чакай, чакай! Grinning
Зависи от контекста.
Имам цяла колекция от неособено добри отзиви за сума ти елитни софийски училища. Обаче от хора, чиито деца са там. Така че отзивите са трупани бавно, през годините. И тогава прочитът е друг - да, има проблеми в тези училища, но те пак са по-добри от много други, понеже в другите има повече проблеми.
И най-вече - да! - баш пък преди класиране...

# 459
61,500    61,000    50    50

Това е бал на едно от класираните деца в столично училище. Видно на НВО не се е получило, а в дипломата има 6 и по БЕЛ и Математика. И после баловете били високи....е как да са, като само извадилите лош късмет нямат 6 за срока?!

# 460
  • софия
Не харесвам такива тънки и подмолни сметки. Ако нещо трябва да се случи, ще се случи, полагайки собствени усилия.
Не знам хората, които имат подобен подход, наистина ли са толкова прозорливи и уверени в собствените си умения да дърпат конците или е нещо друго. И аз не знам какво.

# 461
61,500    61,000    50    50

Това е бал на едно от класираните деца в столично училище. Видно на НВО не се е получило, а в дипломата има 6 и по БЕЛ и Математика. И после баловете били високи....е как да са, като само извадилите лош късмет нямат 6 за срока?!
И не е само тази година. Трябва да махнат  оценките от дипломата.
Средните оценки по училища далеч надминават превърнатите в оценка средни точки от НВО.

# 462
  • София, Лагера
Еми моята лампа не светна. Просто не очаквах такова нещо, някак винаги съм приемала, че сме"в един кораб". Но да, имам да уча....

Русалке, аз не си спомням доводите. Спомням си горещия съвет "Недей!..." + "Аз никога не бих записала моето там"... и "Много по-добре 73!" (с което не казвам, че 73 не е добо, за 1 НЕГ ми беше друг критерия - транспорт и наличие лайстунг паралелки)
Понеже разчитам на събрана от мен информация, не само на един човек какво е казал, пък не е като да нямам контакти и да нямам вас Heart Grinning

Иначе за всяко училище, както и за всяко нещо изобщо има 100 довода ЗА и 100- против. Но, зависи от кого, от ценностите, критериите и очакванията на човека.

selena6, вашия случай попада в графата "простащина" Grinning, извинявай, ако съм груба!

# 463
Хлъц. Подсмърч.Disappointed Relieved

ДО
ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ
Информирам Ви, че в периода 6 – 7 август 2020 г., електронната поща, сайтът на РУО – София-град, електронната поща, уеб порталите, страниците на МОН, системите, разработени по проекти, както и регистрите, поддържани от министерството няма да бъдат достъпни, във връзка с подобряване на услугите за своите клиенти от страна на ЧЕЗ електроразпределение.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД
Източник

# 464
Ноеми, и моята щерка идва от 20-то. Но нашият бал стигна за 35 -то и немският ще го продължим там.
Добре че не рискувахме на 4 класиране с двете места за момиче в 73-то, че са с по-висок бал от нейния.

НУКК и аз ги следих, но така и не уцелих обявени свободни места. Освен да е имало някое съобщение за няколко часа, само за който е бил бърз.

а какви са баловете за 73-то на 4-то класиране?

Общи условия

Активация на акаунт