СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 412
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не е местене между паралелки с еднакъв първи. Релано има разместване на едно момче АЕ/РЕ, две РЕ/АЕ и едно ФЕ/РЕ.
Ред, ако му е писано. Ама, се чудя дали 32-ро не му е съдбата?!!
Да си призная това с вътрешните размествания не ми беше дошло на ум. Не че има гаранция, че ще се стигне до такива размествания.

# 436
Аз също познавам , Уоруик, и си ходят на курсове/уроци като стой, та гледай..
Ми как си ходят, като у техно село уроци нема 😉, а мама няма пари да го прати в града. Спестява за студентството 🙂
В провинцията, особено в дълбоката, нещата са много по-различни, но доста упорити деца успяват сами.

Говорим конкретно за МУ София нагоре и за "хитринки" в приема там специално.. Мама като няма пари и едва спестява за студентството, детето се готви съвестно, може би и самостоятелно, не зная, но за най-близкия медицински университет (особено пък ако изпитът е тест), а не за този в най-голямото село с най-многото злоупотреби.... В прав текст нагоре ти казаха, че  работите на кандидатите се "разпознават" по разни дребни детайли, затова и се ходи масово не просто на уроци, а на такива при определени учители срещу доста солидно заплащане.. Разбирай го както искаш. Та съвестното от село има малки шансове да преодолее тази заложена бариера и то не от незнание или липса на мотивация..Нещо, което не е така на НВО.
Еее, айде сега, всички работи за МУ-София са белязани. Изобщо не е вярно. Че има и такива случаи, има, но има и доста небелязани. И аз за деца от СУ и МУ-София ти говоря, влезли само с упорит труд, без уроци. Не ми се влиза в подробности, че светът е малък.
Има процент белязани, има и процент успели сами, не знаем кой процент е по-голям, да не обобщаваме 🙂

# 437
  • Отвъд алеята зад шкафа
За Италианския лицей е голяма мистерията. Първо изобщо не обявяват на сайта, че има прием след 7 клас.  Второ, аз поне не намерих никъде да пише как точно продължават обучаващите се там образование след 7 клас. Трето, винаги има приети външни деца след 7 клас, също остава неясно как точно.

# 438
Здравейте! По повод полемиката, която водите вече няколко страници,ще споделя личен опит.Ще започна отзад-напред.Синът ми е първа година студент в МУ-София.Тежък изпит, за който трябва сериозна подготовка и  няма да се получи в нито една уж "елитна" гимназия.Влезе с най-нисък бал в 9ФЕГ и по повод ниския резултат на сестра му,каза следното:Не се безпокой, в моя випуск девойките,които влезнаха с най-високите балове и бяха наградени,сега нищо не правят-бездействат.Никога не се знае как ще стартира едно дете в този прословут 7 клас и какъв ще бъде на финала.И последно от 180 деца МУ-София,само 20-30 са от София,другите от дълбоката провинция-ама много дълбока.Подготвени само от местните учители на село.Относно този първи "ешалон"....-в 1-ва АЕГ -отличниците изкараха по всички предмети с частни учители,че тези дето влизаха в час-си разказвали само личните неволи, но не и материала.

# 439
  • София
За Италианския лицей е голяма мистерията. Първо изобщо не обявяват на сайта, че има прием след 7 клас.  Второ, аз поне не намерих никъде да пише как точно продължават обучаващите се там образование след 7 клас. Трето, винаги има приети външни деца след 7 клас, също остава неясно как точно.
Нали преди време ги коментирахме, и затова ги проверих - в разгара на събитията, така да се каже - и пак нищо.
По-любопитно ми е какви са резултатите им на НВО и има ли смисъл от този родителски зор да им приемат децата там в първи клас.
И не разбирам защо ги няма в общата статистика.

# 440
  • София
Така да е, Уоруик, всеки си знае...
Скрит текст:
Аз своето си детайлно проучване направих, когато беше нужно,  и  онова, което чухме с дъщеря ми от човек отвътре специално по повод кандидатстването и приема, не ни хареса. Хора всякакви. Вложи си усилията в подготовка за друг изпит дъщеря ми, неизискващ зубрене, позволяващ  наистина самостоятелна подготовка с единствена инвестиция за помагала и не на последно място позволяващ кандидатстване в повече от един университет с медицина.
Каси97, какво общо имат ешЕлоните? Добри учители има навсякъде, слаби - също. Това важи и за децата срещу тях в класната стая.

# 441
За Италианския лицей е голяма мистерията. Първо изобщо не обявяват на сайта, че има прием след 7 клас.  Второ, аз поне не намерих никъде да пише как точно продължават обучаващите се там образование след 7 клас. Трето, винаги има приети външни деца след 7 клас, също остава неясно как точно.
Аз лично се обаждах по телефона след като излязоха резултатите от НВО и отговорът беше,че свободни места за 8 клас няма Blush

# 442
  • София
Ред, ето тук Дидева беше пуснала резултатите от НВО по училища: https://bg-mam.ma/p/1232742/41033797 В есксел-а са подредени по резултата от МАТ.

# 443
Именно..."ешЕлоните",нямат нищо общо. Но,твърде много значение и внимание им отделяте. Споделих опит, за да успокоя родителите, които четат и се притесняват,че техните деца не са успели да влезнат  в същите.

# 444
  • София
Санака, точно тук търсих.
ПП: С помощ от приятел се намериха. Simple Smile Просто НУКК не е към софийските училища. Нямаше да се сетя.

Natalia, чудно просто, при наличие на това съобщение на сайта:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 15:13 от Red

# 445
Влезе с най-нисък бал в 9ФЕГ и по повод ниския резултат на сестра му,каза следното:Не се безпокой, в моя випуск девойките,които влезнаха с най-високите балове и бяха наградени,сега нищо не правят-бездействат.
С какво ги награждават девойките с най-висок бал? Дали им дават възможност да са в един клас? Такава награда много би зарадвала двете с най-високия бал и мисля, че с лекота биха заменили каквато и да е награда с тази възможност.

# 446
  • София, Лагера
Аз съм влязла нещо в размисли, в унисон с времето и искам да споделя.

Когато излязоха резултатите и се видя, че 4 деца от класа ни имат много висок р-тат, буквално стигаше за всякъде. Едното се колебаеше м/у СМГ и 1НЕГ, ние м/у НПМГ и 1Нег, още едно м/у 164 и НЕГ и едно беше категорично 1НЕГ. Сиреч на всички 1 НЕГ ни беше вариант.
Та се събрахме с майките от класа, говорим си, споделяме си. Една от майките на децата с по-нисък бал бурно ни разясни как никога не би пуснала детето си в 1 НЕГ, защото било ужасно, било пропаднало, само стара слава ... и не помня точно какво, но много плю. Каза, че е по-добре да си изберем НПМГ, СМГ и другите ни там желания, между които се колебаехме. Горещо ни посъветва, ако все пак ще избираме немски, но тека е 73, защото е 100 пъти по-добро от пропадналата 1НЕГ. Абе изобщо няма по-гадно място от там...
И сега гледам нейния син (който беше с по-малък бал от нашите) - на второ класиране в 1НЕГ.... потресена съм! Очевидно на първо е влязъл някъде, но тя е настоявала да изчака второ, белким стигне бала, както е и стигнал за 1НЕГ. Живо и здраво да е момчето, радвам се, че е приет, щом това искат! Но аз съм втрещена от самия акт на майката. Седяхме на 1 маса на чаша вино и тя се опита да откаже 4 от високите балове, за да намали конкуренцията... Никак не го очаквах, седем години бяхме "екип", минахме през какви ли не моменти...

П.п. Ние всички си имаме глави и не се доверяваме на ЕЖК, никой не се отказа, но все пак постъпката е впечатляваща.

# 447
  • София
Ноеми, и моята щерка идва от 20-то. Но нашият бал стигна за 35 -то и немският ще го продължим там.
Добре че не рискувахме на 4 класиране с двете места за момиче в 73-то, че са с по-висок бал от нейния.

НУКК и аз ги следих, но така и не уцелих обявени свободни места. Освен да е имало някое съобщение за няколко часа, само за който е бил бърз.

# 448
Red, НУККЛИИЕК.

# 449
Влезе с най-нисък бал в 9ФЕГ и по повод ниския резултат на сестра му,каза следното:Не се безпокой, в моя випуск девойките,които влезнаха с най-високите балове и бяха наградени,сега нищо не правят-бездействат.
С какво ги награждават девойките с най-висок бал? Дали им дават възможност да са в един клас? Такава награда много би зарадвала двете с най-високия бал и мисля, че с лекота биха заменили каквато и да е награда с тази възможност.

Не си спомня, преди 6 години,какво точно е било. Учителите там са  широко скроени и можете да опитате.Между другото ,неговата приятелка също завърши 9ФЕГ,с хиляди учители 5 години по френски.Приета по първо желание,на първо класиране.Съжалява, че си е загубила времето там.Ние сме доволни, защото 7 години преди това е учил френски. Всичко е индивидуално.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт