СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 428
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Щото видяхме преди 5 мин. Вече изтече времето.
Промяна - било разместване между паралелки.

# 421
  • София
Аз също познавам, Уоруик, и си ходят на курсове/уроци като стой, та гледай.. И то не завършили вече Медицина, което значи, че са кандидатствли преди 7-8 години поне, а кандидатстващи тази и миналата година. Тоест съвсем пресни. Че даже има и регулярно пътуващи до София за целта.

# 422
  • София
Щото видяхме преди 5 мин. Вече изтече времето.
Я им звънни все пак по телефона.

# 423
Какво правите, хора?
Темата лети с бясна скорост! Каква е тази ваканция от вас, я марш на плажа и по планината!
Отчаяно се опитвам да изляза в активна почивка, до тук трети ден не ми се отдава. За разлика от мен детето си почива и мята крачоли насам-натам!

# 424
Аз също познавам , Уоруик, и си ходят на курсове/уроци като стой, та гледай..
Ми как си ходят, като у техно село уроци нема 😉, а мама няма пари да го прати в града. Спестява за студентството 🙂
В провинцията, особено в дълбоката, нещата са много по-различни, но доста упорити деца успяват сами.

# 425
  • София
Аз също познавам , Уоруик, и си ходят на курсове/уроци като стой, та гледай..
Ми как си ходят, като у техно село уроци нема 😉, а мама няма пари да го прати в града. Спестява за студентството 🙂
В провинцията, особено в дълбоката, нещата са много по-различни, но доста упорити деца успяват сами.

Говорим конкретно за МУ София нагоре и за "хитринки" в приема там специално.. Мама като няма пари и едва спестява за студентството, детето се готви съвестно, може би и самостоятелно, не зная, но за най-близкия медицински университет (особено пък ако изпитът е тест), а не за този в най-голямото село с най-многото злоупотреби.... В прав текст нагоре ти казаха, че  работите на кандидатите се "разпознават" по разни дребни детайли, затова и се ходи масово не просто на уроци, а на такива при определени учители срещу доста солидно заплащане.. Разбирай го както искаш. Та съвестното от село има малки шансове да преодолее тази заложена бариера и то не от незнание или липса на мотивация..Нещо, което не е така на НВО.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 14:18 от пенсионирана русалка

# 426
  • София
Ред, говорихме - вътрешно разместване било. Явно са длъжни да го публикуват.
Втора английска по-рано публикува резултатите.

# 427
  • София
Ясно.
Може пък пак да излезе място там.

# 428
  • Пловдив
Не знам кой къде ходи, защото съм от Пловдив и защото медицината никога не е стояла на дневен ред в моето семейство, но ще ви кажа че лично познавам дете от Враца, завършило музикално училище, което без един ден частен урок влезе от раз Стоматология в София. Това преди няколко години, защото току-що/вчера/ се дипломира, при това от едни месец е и майка!

# 429
  • гр.София
Ред, говорихме - вътрешно разместване било.
Язък!
То и местене между паралелки с различен първи език не разбирам напълно.

Браво на 2-ра,че са публикували списък с баловете

# 430
Скрит текст:
Нека да сме наясно, че ако има мотивирано дете, което не ходи на уроци, то някой от семейството играе ролята на учител.
Що за генерализиране? И аз, и детето ми не сме ходили на уроци. На мен никога родител не ми е помагал, сама си се справях (да уточня, че съм кандидатствала само с математика, не за обсъжданата медицина). В ролята на учител на детето си влизах само за приема след 4-ти клас в СМГ (защото изпитът е на материал извън училищната подготовка и няма как свише да го научи). В седми клас по математика нямаше нужда от мен, а по бел ме е срам да кажа колко точно съм зле.
Ок, съгласна съм, но да не забравяме, че детето ти е от СМГ, което както всички знаем е прекрасно училище с прекрасни учители. От долно нанагорнище колко точно мотивирани деца без уроци ще влязат?
А аз в седми клас завърших 134-то и пак изкарах 6.00 на изпитите за гимназия по математика. По бел не се справих, но и с уроци пак толкоз зле щях да бъда. После след гимназия в 18-то отново си се справих.
Не отричам, че СМГ е страхотно училище и че специално по бел и математика имаше прекрасни учители, но убедена съм, че и без смг резултатът на НВО на детето ми щеше да е същият (просто нещата, които научи в смг не ги искат на нво). Ролята на родителя е да възпита и любов към ученето, и отговорност, и да купи някой друг сборник, и от време на време да каже "'Айде".
Мисля, че темата се изчерпа и вече досаждам, затова се спирам. Просто не съм ок с генерализирането и затова всеки път се намесвам, когато стане въпрос за невъзможността за успех без уроци.

# 431
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам кой къде ходи, защото съм от Пловдив и защото медицината никога не е стояла на дневен ред в моето семейство, но ще ви кажа че лично познавам дете от Враца, завършило музикално училище, което без един ден частен урок влезе от раз Стоматология в София. Това преди няколко години, защото току-що/вчера/ се дипломира, при това от едни месец е и майка!

Това дете със сигурност е над средната интелигентност, защото всеки, минал през кандидатстване в МУ, било то с уроци или самоподготовка, знае колко труд изисква. Включително мое познато дете, току-що завършило 12 клас, не беше прието в МУ, въпреки подготовката с уроци цяла година. Това, което го нямаше обаче преди години, е платеното обучение, което дава възможност и на тези с много ниски резултати, да бъдат приети.

# 432
  • София
На мене все ми се струва, Бендива, че някак трябва да ви се получи за това 133-то.
В смисъл поне го проследете докрай, пък каквото.

Я аз нещо друго да питам.
Понеже си ровичкам тия дни из сайтове на училища, пак се присетих за нашия любим апокрифен италиански лицей. Имат само съобщение за РС на новоприети в 8ми клас ученици, обаче никъде не виждам колко свободни места са обявили примерно, да не говорим кой и с какъв бал е приет.
Също така, не знам защо, не мога да ги открия в онази класация на училища по резултати от НВО.
Въобще голяма мистерия. Sunglasses

ПП: За Втора АЕГ - имам чувството, че момчето с бал 416.5 просто си се е върнало обратно там в същата паралелка.

# 433
  • София
127 СУ са обявили класирането си 2 часа по-рано от очакваното. Айла?

# 434
В момента мъча малкото с един сборник по математика- голяма мъка..., след две решени задачи почва да преговаря - ако реша още една, ще ходим ли веднага до реката? А на басейн?
А и според него не ставам за учител, защото нямам подход. Хубавото е, че тук е и братовчед му, който е на същата възраст, та се конкурират помежду си.

Общи условия

Активация на акаунт