Кралски работи и клюки-август 2020

• 68 222
  • 1 285
  •   1
Отговори
# 1 035
Дори се оказва, че всеки вид трейн/шлейф си има свой собствен създател Simple Smile

Шлейф, тръгващ от нивото на гърдите, въведен от Наполеон!

Разгледайте снимките, има много хубави и интересни:
https://en.wikipedia.org/wiki/Train_(clothing)#/media/File:Pauli … esse_Borghese.jpg

# 1 036
  • Някъде там
Daviz, благодаря за снимките...то и аз се отплеснах, иначе щях да си потърся Blush
Много ми харесва София Уескар - има много испанско излъчване, красива е без да е класическа красавица.
Напоследък тя, Беатриче Боромео и Алесандра де Осма са ми най-симпатичните благороднички (не намирам по-подходяща дума).
Абсолютно, но понеже са по скоро аристократки отколкото кралски особи, по малко ги коментираме, макар че и те са с титли и членове на благороднически фамилии и си заслужават мястото в темата.

# 1 037
Не знаех, че Хари е имал кратка свалка с актрисата Джена Колман. През 2015 г. преди да срещне Меган. Тя е била ухажвана едновременно и от Том Хюз. Накрая е избрала актьора, защото имали повече допирни точки като колеги, уж. Sunglasses В сегашно време вече не са заедно.

# 1 038
  • Някъде там
Хубава мацка, още една от готина  актриса, по която си е падал Хари.

Днес кралица Нур навършва 69 години.
Изглежда страхотно в лицето, никога не бих и дала толкова години.
https://www.instagram.com/p/CEPiBPFDJnz/?igshid=d5w7km5vjini 

# 1 039
Кралица Мери с четвъртия и син - принц Джордж:

# 1 040
Хубава мацка, още една от готина  актриса, по която си е падал Хари.

Днес кралица Нур навършва 69 години.
Изглежда страхотно в лицето, никога не бих и дала толкова години.
https://www.instagram.com/p/CEPiBPFDJnz/?igshid=d5w7km5vjini 

веднага ми излиза тази снимка в главата, Елизабет като някаква приятелка от село до арабката

# 1 041
  • Някъде там
Позамазано доста я дават.
И сигурно и иначе се "гледа" Wink

От видеото е. То няма някоя на тия видеа, да не е опната като на гергеф.
Всичките са без нито една бръчка.
Има си ги жената,но не е като да изглежда на 70. Може с Рания заедно да ходят на процедури. 😉😊
Поне едно е сигурно, приличат си по обществената си дейност. И Нур е била толкова социално ангажирана колкото Рания. Сега също се занимава с благотворителност.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 23:35 от daviz

# 1 042
Скрит текст:
веднага ми излиза тази снимка в главата, Елизабет като някаква приятелка от село до арабката
Нещо в същата посока си помислих и аз, преди още да съм прочела коментара ти. Кралица Нур е вдигнала чашката с финес, а Елизабет буквално я обръща.

А всъщност защо майката на крал Абдула се е развела с баща му?

# 1 043
Заради Нур . Затова и отношенията му с нея не бяха топли. Имаше даже теория, че тя е работила за   ЦРУ и е имала задача да прелъсти краля и с това да заздрави връзките на Йордания с Щатите. Тогава тя беше единствената страна в района,която имаше дружески отношения с Израел. Може и сега да е така. Не следя много отблизо събитията. Всъщност след като Абдула стана крал, се коментираше оставането на Нур в Йордания .Тя направи изявление, че ще остане , няма да се прибере в Америка и имаше  политически спекулации по въпроса. Едва ли ходят с Рания на процедури.

# 1 044
Нур е четвъртата съпруга на крал Хюсейн, а Мун, която е майка на Абдула, е втората. Между тях има трета, загинала при катастрофа. Опитах се да прочета нещо, но информацията ми дойде много наведнъж. Накратко - и в това кралско семейство бракове и разводи да искаш...

# 1 045
  • Майничка
Един исторически куриоз (много е дълго, които не си пада по исторически обзори, да не се захваща!):
Скрит текст:
През 80те години на 18 век, небезизвестната Мария-Антоанета си докарва неодобрението на французите, тъй като не само се развява твърде често по бели муселинови роклички, близко подобие на долна риза, а и позирала с тях за официални портрети. Въпреки че е дъщеря на единствената жена, стояла начело на Австро-Унгарската империя и изключителен политически стратег, бъдещата френска кралица не е фигурирала изначално в политическите планове на майка си, поради което, израстнала почти като селско дете обичливо, възпитанието й е далеч от очакваното от френския кралски двор.

Част от младите и по-стройни съпруги и щерки на благородници и богати буржоа оценяват удобствата (и предимствата 😉) на този тип пасторална премяна и почват да я употребяват, за което, естествено, пак кралицата отнася вината.
Както и да е, следват разни кифли (пасти), революция, гилотини, национализация, Терор и т.н, все бурни етапи, в които модата за въпросните дами минава на заден план, поради по-съществени проблеми.
Обаче след смъртта на Робеспиер ситуацията се нормализира, държавата реституира имотите на аристократите (или на наследниците им), ежедневието става относително стабилно и народът се юрва да живее и да се забавлява. Младите "реститути" започнали да организират "балове на жертвите", достъпни само за тези, които имали гилотиниран роднина. Дрескодът за дамите бил специфичен - боси крачета или съвсем тънки пантофки; проста бяла муселинена рокля, влачеща се отзад и оголваща шията отзад и особено отпред, максимално имитираща долна риза, с каквато извеждали осъдените; червен или черен кадифен чокър на гърлото или кръстосан през шията и гърдите отпред; косата вдигната нагоре или подстригана късо (а ла Тит), като кълцана с нож (че ножиците им се виждали плебейски)...

Поздравявали се не с поклон, а с конвулсивно раздрусване на главата, все едно че едва се държи на врата.
Та от тези аристократични разтухи се родила една от най-декадентските модни вълни във Франция, тази на Les Merveilleuses (Чудесните), довела до тази карикатура:

Дамите дотолкова се вживели да се правят на ефирни нимфи, че елиминирали дори бельото и добавили прозрачен тюл към основните материи за рокли.
Една от видните им представителки била някоя си г-жа Мари-Жозефа Боарне, която младият й любовник наричал Жозефина. 😉
Същият този любовник обаче, веднъж получил поста Първи консул, решил да гръмне с един куршум три заека - да съживи френската икономика, като насърчи потреблението на материи родното производство (главно коприна и лен), да върне лустрото на придворния живот и статута на Франция като символ на лукса и елегантността и да успокои наранените чувства на шокираните граждани.
Като начало, йезуитски блокирал вноса на платове и суровини от Англия, където се произвеждал муселин, а памукът идвал главно от английските колонии. И наредил всички рокли от "западни" материали да се изгарят, като започнал от собственото си домакинство.
Е, не всичко успял да бастиса, но за да си запазят роклите, дамите започнали да им слагат подплата от коприна или тафта и да бродират нагъсто муселина и тюла. 😁
Та ако си мислите,че подобни шлейфове са съвременни изг.зици...

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:15 от Не се сърди, човече

# 1 046
  • Някъде там
Ananas, естествено че Нур и Рания не ходят заедно на процедури. Шегувах се, сложих даже намигащо човече.
Тук за Нур и историята и е писано в старите теми. Даже не си спомням дали Радика не беше правила тема за тях.
Интересни бяха постовете за шлейфовете, благодаря за полезния спам.😊

# 1 047
Мери и Фреди, и скандалът дето припечелват допълнително - грозна постъпка. Явно следват мотото на Мечо Пух.
Фредерик ...
С него ли шмаше снимки на яхта с чужда жена/и?

Да, плюс клюките за всички изневери и тн. Като го гледам и на мен ми прилича на женкар и сваляч от класа, а Мерито като му се виска по рамената и ръцете ми прилича не на любов, а малко повече на "дреме ми коя с коя е бил снощи, днес аз съм съм на трона и го показвам".

# 1 048
  • Някъде там
Той и Чарлито припечелва допълнително от къщата в Трансилвания, давайки стаи под наем, но с кеф бих му помогнала в припечелването.
Много красиво място.
http://zalan.transylvaniancastle.com/kalnoky-guesthouses/ 

Ще има документален филм за София
https://www.instagram.com/p/CESI-ztnwY-/?igshid=1j2yszchrwh2c   

# 1 049
Принцесите на Уелс от миналото до днес

Общи условия

Активация на акаунт