Кралски работи и клюки-август 2020

• 67 964
  • 1 285
  •   1
Отговори
# 150
Харесва ми Кейт в бяло, аксесоарите също. Но аз харесвам такива лелски рокли.
Хуан Карлос тактично си се изниза и никой копче не му каза.

# 151
Хубава Кейт.

Баба е имала страшна фигура.

Хуан Карлос ми напомня за Андрей, ели по-скоро обратното. И Андрю така ще се изниже и ще си живее живота.

# 152
  • Sydney
Хубава Кейт.

Баба е имала страшна фигура.

Хуан Карлос ми напомня за Андрей, ели по-скоро обратното. И Андрю така ще се изниже и ще си живее живота.

Точно (за Андрей)...

Една от любимите ми рокли, обличана от Мегън, Оскар де ла Рента:

https://www.instagram.com/p/CDd7UJGnaY1/?igshid=1j5jpxmbvgsuv

# 153
  • София
След Доминиканската република и Португалия вече е в Абу Даби Хуан Карлос Joy
https://www.reuters.com/article/us-spain-royals/spains-ex-king-j … per-idUSKCN2530PB

# 154
  • Някъде там
Ето инфо за какво се твърди, че е напуснал страната :
Целта му е да се разграничи от сина си, над който е надвиснала заплаха от сваляне на монархията заради проблемите в нея и опитите на Каталуния да стане независима.
Последните проблеми на краля произтичат от разследване на швейцарски прокурор на плащания, които той получил от кралски особи в Близкия изток, и последващи преводи на бивша любовница. Върховният съд в Мадрид, единствената испанска институция с правомощия да разследва бивш държавен глава, обмисля дали да започне собствено разследване въз основа на информацията от Женева.
През юни испанският Върховен съд започна разследване срещу бившия крал Хуан Карлос заради евентуални незаконни комисионни, свързани с високоскоростен жп проект в Саудитска Арабия. Бащата на настоящия крал Фелипе се е облажил с близо 100 милиона долара.

В отговор през март Фелипе спря държавната издръжка на баща си и се отказа от наследството си, както и от всякакви активи, „които не отговарят на закона или на критериите за висока нравственост и честност“. Той отрича да е знаел за двете фондации, свързани със случая.

И все пак дворецът е под заплаха. Онлайн допитване сред 1000 души, публикувано през май, показа, че едва 35% подкрепят монархията, а 52% искат преминаване към република.

Изолирана фигура

В опитите си да консолидира властта си Фелипе е изолирана фигура в Испания. С малък брой служители в сравнение с кралица Елизабет Втора във Великобритания кралят няма организационната сила да се наложи в обществения живот и наблюдава как части от кралството му на практика се превръщат в забранени територии.

14-годишната дъщеря на Фелипе Леонор, принцеса на Жирона, е патрон на ежегодна награда, присъждана в каталунския град, на която дължи титлата си. Но Жирона е бастион на поддръжници на сепаратистите и миналата година церемонията беше преместена в Барселона.

Хуан Карлос компенсираше липсата на официални ресурси с неофициална мрежа от съюзници в бизнеса и политиката, които винаги бяха готови да помогнат на кралското семейство. Но Фелипе се разграничи от тези отношения в опит да изчисти имиджа на семейството.

Самоналоженото изгнание на Хуан Карлос изглежда поредният опит за разграничаването между него и сина му. Бившият крал остава на разположение да отговаря на всякакви изисквания на испанската прокуратура, съобщи в комюнике адвокатът му Хавиер Санчес-Хунко и това че си е наложил "самоизгнание", с нищо няма да попречи на испанската прокуратура да продължи разследеанията.

Но публичният разрив в сърцето на кралското семейство се превръща в показателен символ на напрежението в сърцето на разделената страна.

„Те наистина дават ценен политически капитал на тези от нас, които са републиканци и подкрепят независимостта“, казва Арагонес. „Те трябва да абдикират и да започнат трансформация далеч от конституционна монархия“, допълва той.
Това че е избягал в друго държава няма да попречи на испанските власти да продължат разследеанията.

# 155
  • София
Четох, че предимно в Каталуния, Галисия, Астуриас и Баските има републикански мнозинства - те като цяло са региони с по-отчетливо културно различие от останалата част на Испания.
И също, че промяна в конституцията (за да се премахне монархията) се свързва със сепаратистките движения в Каталуния и страната на Баските.
(това го прочетох в мнение на испанец във форум за всякакви кралски неща, не знам доколко е така, но ми се струва интересно:
The Spanish monarchy is guaranteed, currently, because the Constitution has an aggravated process, if a referendum is held, the Spanish people would vote in favor of the monarchy, because today in Spain the reform of the constitution is identified with the Catalan and Basque independence movement, and With ideologies of the left and anarchists. These political formations, in direct vote they do not even represent 20% .. These parties have a political weight in parliament due to the system of distribution of seats, the D'Hondt system. However, in a referendum the direct voting system is applied, not the D´Hondt. If the constitutional would be reformed and it would not be represented with these political formations, the monarchy could be in danger, but it is not case.
We Spaniards think that if the constitution would be reformed , it would be to give the pro-prerogatives and privileges to the independence movement, that's why we would not vote in favor of Republic.
Гугъл: Испанската монархия е гарантирана в момента, тъй като в Конституцията има утежнен процес, ако се проведе референдум, испанският народ би гласувал в полза на монархията, защото днес в Испания реформата на конституцията се идентифицира с независимостта на Каталун и Баска движение и С идеологии на левицата и анархистите. Тези политически формации, при пряк вот дори не представляват 20% .. Тези партии имат политическа тежест в парламента поради системата на разпределение на местата, системата на Д'Хонд. При референдум обаче се прилага системата за пряко гласуване, а не D´Hondt. Ако конституцията ще бъде реформирана и тя няма да бъде представена с тези политически формации, монархията може да бъде в опасност, но това не е така.
Ние, испанците, смятаме, че ако конституцията ще бъде реформирана, ще бъде даването на прерогативи и привилегии на движението за независимост, затова няма да гласуваме в полза на Република.)

# 156
Четох, че предимно в Каталуния, Галисия, Астуриас и Баските има републикански мнозинства - те като цяло са региони с по-отчетливо културно различие от останалата част на Испания.
Републикански настроени са, защото са сепаратистки настроени Wink Искат отделяне от Испания и независимост, а тъй като монархията е обединяващият фактор при тях към този момент, съответно искат република.
Не му е лесно на Фелипе. Докато в Англия се лигавят за пари и издръжка, при него е въпрос на опазване териториалната цялост на страната. Всъщност и на острова има центробежни сили, но сякаш са по-слаби.
Както става с Шотландия там? Нали се заканваха да си бягат при Брекзит.

# 157
  • София
Шотландците даже повече ги разбирам, те са си били дълги векове отделно кралство. Докато Каталуния винаги са били под нечия шапка/корона.

Принцеса Ан вчера в Северна Ирландия

Не мога да не отблелжа, че каквото се вижда от роклята ѝ ми харесва много повече от пеньоарите на по-младите роял дами - и десенът е приятен и моделът и дължината е хубава.

# 158
Според мен и отиват на Кейт, също като роклите - палта. А и сигурно се харесва. Едва ли само заради тенденциите има толкова много бройки.

Относно модите - за мен няма нищо по - ужасно от кецове или кубинки с официална рокля. Поне такива изпълнения не е имало от роялките.😅

Ужасно за теб, но готино за други..... Обожавам еклектиката.

# 159
  • София
Снимки от предполагаемата вила на Мустик, която са ползвали Кеймбриджови миналата година.
https://www.hellomagazine.com/royalty/gallery/2020080795010/prin … ustique-inside/9/
Много ми харесва! 🐠🌴🦞🏝🌞🌊👙🍹

# 160
Хубава е вилата, умилна е статията Simple Smile

# 161
  • София
Последната кралица на Италия, била е консорт за около месец. Бижутата са много красиви

# 162
И самата кралица също е много красива!

# 163
Със съпруга и са се разделили веднага след падането на монархията. За него са се носили слухове, че е хомосексуален.

# 164
  • София
И самата кралица също е много красива!
От снимката е 🙂. На други не е чак толкова. Даже на по-късна възраст е по-хубава.

Общи условия

Активация на акаунт