Здравейте, постът ми цели да предупреди всички, които избират място , на което да пратят децата си на лагер.
Категорично не сме доволни от космическия лагер в Трявна и след няколкократни опита да напиша отзива си във фейсбук страницата им, който те изтриват, реших да пиша тук.
Цената беше 500 лв на дете, но без осигурен транспорт, защото го считат за мярка против ковид вируса. Закарахме ги ние, което си беше мъчително, тъй като пътят е доста от София, а там директно ги събраха на едно място и не разбрах смисъла от това решение.
На второ място хотелът всъщност беше станция и още първата вечер момчетата ми се обадиха да кажат, че е пълно с буболечки и паяци, поради което се наложи да се чисти стаята допълнително. Оказа се, че макар станцията да е в гората, липсват мрежи на прозорците.
Храната еднообразна - една и съща закуска всеки ден.
Същността на лагера беше да научат повече за космоса, но никъде не беше уточнено, че това става с шест часа лекции всеки ден. Някои продължавали до 22:30 вечер, когато моите деца обикновено спят.
Въпреки близостта до планината са направили една единствена разходка и през повечето време за били на закрито, където са се провеждали лекциите.
Имаше в програмата уроци по английски, които не са се осъществили.
Родители на част от децата са били също гости на хотела, който беше изрично уточнено, че ще е само за децата, с цел да няма много контакт с външни хора. Е, не виждам как това се е спазвало, след като въпросните родители са били по цял ден на разходки и местността.
Децата от ден първи искаха да се прибират и усещах, че не им е добре, но бях уверявана от една от госпожите, че всичко е наред, което се оказа лъжа в последствие, тъй като ми обясниха в имейл, че е трябвало още първия ден да ни извикат да си ги вземем. Досещам се защо не са го направили.
След като се опитах да дам оценката си във фб страницата им, която намерих след като децата се прибраха от лагера , с изненада установих, че тя е 5/5 звезди. Бях първата с отрицателно мнение, но все пак реших, че ако съм аз, би ми било полезно да видя и негативно мнение когато избирам място, на което децата да прекарат седем нощувки. Последваха няколко имейла от тяхна страна, в които ми беше обяснено, че проблемът е в моите деца и че те не са имали силен интерес към науката и космоса. Влязох отново в страницата им и видях, че мнението ми го няма. Оценката отново е максимална, даже имаше ново ревю на майка, която е възхитена от тях.
Толкова се фрустрирах, че реших да пиша тук.
Много съжалявам за това негативно изживяване за нас и децата ни 😣