Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЕТХ Цюрих/ETH Zurich

• 18 920
  • 99
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и благодаря за изчерпателната информация в темата. Желая успех на новоприетите студенти и техните родители! Искам да задам въпрос, на който отговора май е ясен- но все пак ще го задам. Има ли специалност в ЕТХ Цюрих, за която не се изисква ниво по немски език, а само по английски? Благодаря предварително

# 91
  • София
Привет, tarantulka
За бакалавър за всички специалности се изисква немски. За магистратура е достатъчен английски.

# 92
Привет, tarantulka
За бакалавър за всички специалности се изисква немски. За магистратура е достатъчен английски.

По официална информация е така. Но и за магистратура ти искат да покажеш, че владееш немски. Обучението е на английски, но някой лабораторни са на немски.
Не са й искали допълнителен сертификат за немския на дъщеря ни. Приеха, че матурата й по немски и нивото й от гимназия в Холандия е ок.

# 93
Благодаря, че сте създали тази прекрасна група!

Моята дъщеря също се интересува ЕТХ. Сега е  9 клас, но с новите програми?! Не съм убедена, че ще покрие приема по документи. Учи в ППМГ с профил математика- информатика -немски, но в сайта на ЕТН не е намерила, дали търсят определен хорариум по предметите от основното образование, а само са били изброени. При нея физиката им е  само по 2 часа седмично, а за архитектура вероятно ще гледат този предмет като хорариум, освен изискването за матура.
Ако някой има информация, ще съм благодарна да я сподели!

# 94
  • столицата
Не е ли най-добре директно да пише и да пита в университета? Ако не достигат часове, е възможно да приемат часове от допълнителен курс или нещо подобно.

# 95
Реших да попитам, ако някой вече се е сблъскал с този проблем. Благодаря за отделеното време!

# 96
Реших да попитам, ако някой вече се е сблъскал с този проблем. Благодаря за отделеното време!

Изпратете  запитване до ЕТН  и  ще получите  подробен отговор, изискванията, доколкото си спомням  бяха предметите  да са изучавани през последната година, три матури: по  български, математика и третата  по избор - биология,  химия или физика.  
Дъщеря ми учи там, не е лесно и въпреки това обожава университета.

# 97
  • Sofia
Благодаря, че сте създали тази прекрасна група!

Моята дъщеря също се интересува ЕТХ. Сега е  9 клас, но с новите програми?! Не съм убедена, че ще покрие приема по документи. Учи в ППМГ с профил математика- информатика -немски, но в сайта на ЕТН не е намерила, дали търсят определен хорариум по предметите от основното образование, а само са били изброени. При нея физиката им е  само по 2 часа седмично, а за архитектура вероятно ще гледат този предмет като хорариум, освен изискването за матура.
Ако някой има информация, ще съм благодарна да я сподели!

Мога да споделя при дъщеря ми как беше. Архитектура първа година по новата програма.
СМГ профил мат и инф., избра в 11 кл. профил физика и история ( искаше да има и хуманитарен профил).
Матура бел, мат и физика профилирани.
Немски даф според изискванията им Мин 5 на модулите.
УАСГ прием архитектура, искат уверение.
Освен диплома и акад. справка искаха подробна справка за предмети и изпитвания за 11 и 12 клас.
С тази схема допълнителни изпити не са изисквали.

# 98
Здравейте mirage, благодаря за изчерпателния отговор. Ако може още 2 уточнения- за ДАФ минималната оценка на всяка секция  не е ли 4, която изисква университета? Според мен 5 е максималната възможна. Детето Ви в немска, или в английска паралелка е било в СМГ. Благодаря Ви

# 99
  • Sofia
Здравейте mirage, благодаря за изчерпателния отговор. Ако може още 2 уточнения- за ДАФ минималната оценка на всяка секция  не е ли 4, която изисква университета? Според мен 5 е максималната възможна. Детето Ви в немска, или в английска паралелка е било в СМГ. Благодаря Ви

Мин. оценка е 4, да. Моя е грешката,че си карам по бг системата!
В английска паралелка беше, с немски допълнително се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт