Кога ще дойде ЯНУАРИ да гушкаме дечица здрави!?

• 16 275
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Ним, благодарим ти за подробната информация.Многоси изчерпателна и полезна на всички нас.

# 121
  • София
Днес съм много плодовита!  Laughing За всички неомъжени, както и за всички, на които им е интересно: Бракът става излишен с новите промени в Семейния кодекс  Peace Който се е дърпал (като мен  Wink ) може да си отдъхне. Друг е въпросът, че това докато го приемат, сигурно бая време ще мине.

# 122
  • София
Браво Ним!  smile3501
Много полезна и добре обобщена информация от днешния курс.
Аз, въпреки че бях там май не съм запомнила  #Puppy dog или чула всичко за което пишеш.
Винаги е добре да има къде да го прочетеш като се присетиш за нещо. newsm09

# 123
stiliana1 ,честито момиченце пак! Добре дошла е отбора на мамите с 1-на девойка и очакващи още една.Аз лично много се зарадвах като ми казаха ,че пак е момиченце( не че и момченце да кажат ще го върна).При мен вече е почти 100% сигурно,защото 3-ма лекари ми го казаха,сега на 18 ще видя и Мазнейкова какво ще каже.
Най важното е да ни се родят живи и здрави бебчетата.Поздрави

# 124
  • ville de Quebec
stiliana1, и аз да те успокоя, като мама с една девойка и чакаща да й кажат какво ще е второто, с най-голяма надежда за момче като теб  Wink Аз от много разсъждения стигнах до извода, че и в двата случая е хубаво - в случая момче задоволяваш твоята мечта, а в случая момиче ще е по-добре за дъщеря ти, която ще си има не само сестра, а най-добра прекрасна приятелка (поне така казват тези, които си имат сестри Laughing). Аз днес ще разбера кой от двата случая ще съм и тъй като въпреки всички теории и аз като теб ще съм разочарована, ако е момиче, остава още едно успокоение, че ще има винаги причина за трето Laughing Wink Пък накрая може да стане като при пра баба ми и пра дядо ми, при които третото е две близначки и са 4 сестри Laughing.... Та така исках само да кажа, че напълно те разбирам как се чувстваш и се подготвям психически за същото довечера.....

# 125
dalala, стискам палци за довечера Praynig Обаче ти искрено ме разсмя със случая на баба ти. Не че ако бях на нейно място щях да се смея де.... Аз взех да се примирявам, макар че дяволчето на лявото ми рамо още ми казва че има надежда Twisted Evil
buba_dokeva както каза моята лекарка-остава ни утешителна награда - малкото ще износва дрехите на кака си Joy

# 126
  • София
Мерси, Нимче за инфото! И все пак цезаровото си остава преди всичко а/ спасителен изход и/или б/ предпочитан вариант. Аз май си оставам твърд привърженик на естествения подход, ако не се наложи друго...
Защо някой от по-разбиращите не спретне анкетка между нас ''за'' и ''против'' цезаровото? Би било интересно....  newsm53

# 127
  • София/Варна
ivonska дамата не искаше да го отрича и заклеймява, както не искаше и да го възвеличава - остави избора на мамите, като обясни, че секциото не е чак такъв лек и безпроблемен вариант на раждане, както повечето мами си мислят, когато искат по желание да раждат по този начин.
Каза какви са преимуществата и какви са недостатъците.
Лично за мен, след тази лекция, ако имаше алтернатива бих избрала нормалното раждане, но уви...

# 128
Да, и аз съм за нормалното раждане. Дано и при мен се случи Praynig

# 129
Здравейте, момичета!
Ним, и аз много благодаря за инфото! Май и аз като ivonska май съм си за естественото раждане, ако разбира се всичко е наред! (дано да е  Praynig)Секциото си е операция - кой как ще да го гледа. Доброволно под ножа се не слагам  Naughty (Освен това бях 4ела някъде, че чрез нормалното раждане и организмът на бебето се "закалявал", защото то усещало болка. (Зву4и малко, като 4е това да е първият му сблъсък с жестоката реалност  Confused Shocked))

чакайте и аз да се пофаля: вчера докторът каза, момченце  да чакаме  Hug (Нали Галя ги слага щъркелчетата?) От цялата работа май дядо ми намаза! Откакто съм бременна, все ми повтаря по телефона: Дано да е мом4енце! Май щото има две дъщери, а между тях е губил син, по4инал е съвсем малък  Cry Сега си представям каква радост ще настане, като му кажа Grinning
stiliana1, никак да не се ядосва6! И аз като dalala  ще кажа, 4е  твоята сладурана има невероятвн късмет -ще си има възможно най-добрата и искрена приятелка!
Хм, секса... такива ероти4ни сънища ме преследват от известно, 4е направо ме е  Embarassed. ама и ние я караме на въздържание. Що? И аз не знам. До сега няма противопоказания, ама като знам, 4е в корема ми е малкото човеченце  Rolling Eyes  Май малко си ме е страх, ама ако така продължава с тия сънища... плътта ще надделее май Blush

# 130
  • ville de Quebec
stiliana1, благодаря за подкрепата. На мен това ми е първи ехограф за бременността и най-много ще се ядосам, ако ми кажат, че не се вижда и не могат да ми кажат със сигурност какво е. Тогава ще трябва да чакам до следващия ехограф 32 седмица...

А за секциото, аз родих Вики със секцио, но доки сега каза, че ако искам мога сега да раждам нормално, за момента няма проблеми, са минали 2 години. Но, за да стигне до това заключение, ми поиска да му дам Протокола за раждане, за да види в каква посока е рязана матката. И тъй като моята е рязана хоризонтално, каза че няма проблеми. Но пък, аз бях ходила при него януари месец и тогава го бях питала дали всичко е наред, дали раната е добре зарастнала и дали мога да забременявам пак и той ми даде разрешението си Laughing Каза, че накрая на бременността ще видим колко и изтънял разреза и тогава ще ми даде окончателното си разрешение за нормално раждане.

Та, аз съм твърдо за нормалното раждане Laughing Peace

# 131
Хей здравейте! Това ли е новата тема? Че вие много бързо сте попълнили 7 страници!!!  Grinning

На Софийските мами и тези, които отскачат до София за пазар искам да им препоръчам магазина на Цар самуил, близо до Солунска, имат много хубави неща, не са от най-евтините, но в сравнение с вносните са на по-приемливи цени, а качеството е превъзходно. Аз се обзаведох с панталон и дънки и леко ми спадна напрежението от това че гардеробът ми е сведен под критичния минимум...
А ако трябва да се включа по темата за термините, четох в една книжка че само 5% от бебетата се раждат на термините, повечето се раждали преди това, а около 30 % (доколкото си спомням) "закъсняват". Лично при мен ситуацията е още по-сложна защото въпреки че нормално цикълът ми е около 30 дни, цикълът по време на който чудото се случи беше по-дълъг. Всеки път като ходя на лекар и ме попитат за последна менструация се почват едни дълги обяснения че всъщност съм забременяла около две седмици по-късно от тогава, когято според тях е трябвало. Абе истината е че това кога трябва и не трябва не го определят докторите!  Grinning
Най- неприятното за термините е че всичики познати, в това число и роднини и съседи и колеги, като научат че си бременна и първия въпрос който изстрелват е "Кога ти е термина" и от тази гледна точка е хубаво да не им се казва точна дата, защото в действителност тя е само ориентировъчна а примерно - началото на януари или средата на януари...
Мен даже днес ми изстреляха въпрос "Как ще раждаш - секцио или нормално" ...повечето здравомислещи хора, особено раждали жени ззнаят много добре че понякога тези планове се обръщат в последния момент, така че човек предполага, а господ разполага, в този смисъл аз гледам на се настройвам и да си представям как всичко ще стане с мнго конкретни подробности, за да не се почувствам после объркана и едва ли не разочарована, че не става както съм планирала или очаквала. То си божа работа.
Хубава вечер ви желая и също така приятна почивка утре!

# 132
  • София; Дружбето
Леле от както се прибрах само спя Sick за щастие нямам тепмература. Днес лекцията беше много интересна, но аз не бях в кондиция да асимилирам , така че Ним мерси много за подробното описание Hug Отивам пак да се излегна
Честита девойка Stiliana. Две момичета ще е супер и за теб и за каката, пък за момче винаги има време Wink Хем и стимул ще ви дава идеята  Joy

# 133
Здравейте момичета  Simple Smile
Днес купихме на бъдещият младоженец костюма, а аз се обзаведох с две туники  и ги изнамерих в един магазин втора употреба за 20 лв. общо - качвам снимки, че не мога да им се нарадвам  Simple Smile

Stiliana - нашият татко умира за момиченце, но казва, че напук на него сигурно ще е момче  Simple Smile Каквото Бог даде в крайна сметка  Simple Smile Аз още не смея да се настроя, за нашето даже и предположения няма, тъй че изобщо не искам и да предполагам  Grinning

# 134
Здравейте мамчета!!!
почнах да не мога да спя ... въпреки, че снощи бебчо се беше развихрил и ми спретна една безсънна нощ , а днес бях на работа и ....
Да ви питам нещо - бях на инжекции но-шпа и сега на хапчета - пак но-шпа заради болки, които май не бяха точно контракции - в смисъл, че корема ми не се втвърдява, а само боли като при цикъл. И то болят яйчниците ... Мина ми, обаче  ако не пия хапче пак почва да боли  Sad
На контролен преглед съм другата седмица и най-вероятно ще ми изпише магнерот. Чували ли сте приемането му да е съпроводено с лежане постоянно????? Защото всички ми казват да се пазя - а аз се пазя и пак ме боли, но не лежа, а ходя на работа. Направо така съм се ошашкала, че незнам. А лекарката нищо не е казвала за оставане в къщи ...
Ох поне да беше тук таткото, а той на майната си далеко ...

Общи условия

Активация на акаунт