Кога ще дойде ЯНУАРИ да гушкаме дечица здрави!?

• 16 282
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • София
ilianaVV, можеш да се водиш на две места, разбира се. И аз съм така, но ще разкарам Тина Киркова, защото са под всякаква критика, а и ми писна да ходя по прегледи (+ че феталната ми я правят Марков и Мазнейкова)!!!

Пак за сексът: аз след оргазъм получавам контракции в по-голямата част от случаите...  Embarassed На друг да се е случвало?

Нинище, да ти е честит мъжагата! Добре дошла в отбора на звездите от мъжки пол!!!!  bouquet

# 106
Добро утро мами, мен вчера ми казаха да се сбогувам с мечтата си за син, защото и второто ще е момиче Crossing Arms Бяха ми казали първо че е момче, а сега пък момиче - къде ли му отиде пишока Wink Та така, Галето като се върне ще трябва да ми смени щъркелчето.Честно да ви кажа толкова исках момче, че сега ми е ужасно трудно да свикна с мисълтта че няма да имам. Мъжът ми - зодия ентусиаст, каза да не се тревожа и че още от другата година почваме да работим за момче. Само дето аз няма да участвам Laughing

Stiliana,мили4ка.Наистина,най-много ти пожелавам сега да ти е живо и здраво и много красиво бебенцето,независимо от пола!
    И на мен вече ми са ми казали пола на бебчото,но аз не се осмелявам да го споделя пред по-широката аудитория,чакам това да се подтвърди от следващите ехографи.А може би и от раждането,чак! Rolling Eyes
     Аз вече съм писала за това,как на майка ми на ехограф са и виждали само момчета,а тя си има 3 момичета.Представям си какво и е било след всяко раждане! Cry
    Може би трябва,в такива слу4аи,просто да се примиряваме с реалността,защото просто такива неща(като пола на бебето) изобщо не са в наши ръце.Никак не може да се манипулира и  да се контролира!Уви! Sad
     Момиченцето,което е с тебе на снимката е възхетително!Изглежда много хубаво и чаровно!Дано и второто ти детенце да е толкова сполучливо! Grinning Grinning Grinning

# 107
  • София
Stiliana, и аз исках мома, но Господ е решил - мъж! Няма да го върнем, я!  smile3521

Честита девойка, щастливке!

# 108
Да тези неща Господ ги решава. Ама вие ми вдъхнахте много кураж, благодарско, наистина. Ивонска, при оргазъм се получават контакции,  защото оргазмът е многократно свиване и отпускане на матката. Затова сега вместо оргазъм сме си се уредили с контракции, които не са толкова приятни Joy

# 109
Честито на всички мами, които са разбрали пола на дечицата.  bouquet
На мен 2 пъти ми казаха, че ще е момче, но един и същи лекар, ако ида при друг, току виж ми казал друго.
Аз не знаех дали искам да знам пола, но доктора просто ми го изстреля - "Бебето е момче"
Бързам да се запиша и аз в партията на "Ниските плаценти". На мен също ми го казаха в края на 4ти месец, а като се има предвид колко е словоохотливо докито, нищо чудно.
С контракциите също имам проблем и тази нощ почти не спах (за пореден път). Бебочеството и то се скъса да ме рита rotfImbo. Какви ли не ужасни мисли ми се мотаят в главата Weary. Няма ли край за страховете ми?
Ох, пък за секс и дума да не става. И двамата с таткото сме изплашени.
Утре съм на док. Дано този път ми каже повечко неща и да ме обнадежди.

# 110
ivonska, благодаря за отговора. Аз наистина се бях притеснилала. Не знам и от Здравната каса дали следят за регистрациите на бременни. По успокоително е като знам, че има и други, посещаващи две консултации.

# 111
Да ви усокоя, но и на мен ми се мотаят разни страхотии из главата.Сигурно е нормално докато си бременна newsm78
Иначе и аз трябва да се запиша към отбора с понижено либидо. Не знам какво ми става, страховете ли са ми повече или просто съм побъркана, но нямам особено силно желание за секс.
Няма проблем да ходите на консултации на две или повече места. Стига на вас да ви е удобно и да имате поне на едно място възможност да родите, защото има много частни кабинети, които следят бременността, но при тях раждания не може.

# 112
Ние засега не сме спирали секса.Докторите нито веднъж нищо не са ми казвали по  въпроса.А аз и не съм ги питала.Мисля,ако имаше някакъв проблем,те щяха да ме предупредят.
  Иначе познавам приятелки,които до края на бременноста са правили секс без проблеми.Явно е индивидуално при всеки!

# 113
  • София/Варна
Ей, девойки, защо чакате доктора да ви каже нещо - аз моя го побърквам с въпроси. Преди всеки преглед си правя един дълъг списък и после започва голямото питане, ако забравя нещо и мъж ми се обажда (за ужас на доки Wink).

stiliana1 абе то нищо не се знае май до последно - снахата на един приятел до разяждането беше убеждавана от лекарите, че ще е девойка, но се оказа, че било мъж. Wink А пък и още една хубава принцеса както каката да имаш ще хубаво Simple Smile. Да имаш сестра е много хубаво - аз със моята имам почти същата разлика каквато се очаква при вас. Много си се обичаме и не можем една без друга Simple Smile.

# 114
Ей, девойки, защо чакате доктора да ви каже нещо - аз моя го побърквам с въпроси. Преди всеки преглед си правя един дълъг списък и после започва голямото питане, ако забравя нещо и мъж ми се обажда (за ужас на доки Wink).
друга Simple Smile.

И аз правя списъци на въпроси преди прегледите,но за секса не съм се сетила да питам досега.Верно,че трябва ние да питаме повече!Лекарите надали лично се вживяват в нашите проблеми.За тях това е рутина.
   Но ние за себе си сме уникални!Така че си права, НИЕ трябва да си искаме,каквото ни интересува.

# 115
Притеснявам се да правя списъци и да го разпитвам моя, че ще ме сметне за луда.
Такива невероятни въпроси ми се раждат в главата, че ме е срам да ги задам.
На моменти предпочитам да си мълча, отколкото да започна серията страховити питанки, че не знам какво ще чуя в отговор. В нашия град лекарите не са кой-знае колко деликатни - или си мълчат или като ги питаш те плашат. Например моя ми изръси, че компютъра бил вреден за плода Shocked. Като аз четох какви ли не статии и никъде, никой не твърдеше със 100% сигурност, че компютрите влияят зле на бременността.
За друга лекарка знам, наплашила едно момиче, че плода ще умре. Момичето отишло на преглед в София и там лекарката казала, че не вярва тези думи да са излезли от лекарска уста: "плода ще умре".
Ох, стига с тази гадна тема, сама не се усещам като започна да задълбавам. Извинете ме. Embarassed

# 116
Здравейте,мамчета. Stop И аз мисля да си сменям гинеколога,но да питам:Трябва ли да си взема картона от него,за да отида при друг? newsm78Днес една бременна ми каза,че той нямало да ми го даде??Няма логика,ама знае ли човек. ooooh!
 Снощи татито пак усети бебчо-близо 10 мин. риткаше без почивка-незнам как не се измори милото Rolling Eyes Тая сутрин и бебо се събуди от алармата на тати и като почна едно ританеее... Laughing Само стоях и си наблюдавах корема как мърда  Party

# 117
  • София
Днес темата на у-ще беше "За и против секцио по желание", но се получи по-скоро дискусия относно секциото.
Държа да отбележа, че само споделям инфо от лекцията по желание на момичетата, които не са могли да присъстват, но това не означава, че ако лекарят ви или вие смятате друго, трябва да приемате всичко като чиста монета!  Simple Smile

Лекцията я води акушерка от Тина Киркова.
Според нея в световен мащаб около 20-25% от ражданията са секцио. Това бил максималният брой. Аз пък се чудя колко ли жени са умирали поради невъзможност да родят нормално преди да открият секциото!  newsm78 Ми то 20% са си всяка 5-та жена!  #Crazy В България секциото е 40%, което според нея е доста завишена цифра!

Някои от неприятните странични ефекти са:
- секциото води до повторно секцио при раждания в близките 3-4 години
- до 1,5-2 години след секцио повторна бременност винаги е рискова и трябва да се наблюдава (допълнение от мен - съществува риск от руптура на матката, ако не се е възстановила от предишното рязане. Това обаче е строго индивидуално и от матка до матка има разлика. Преглежда се конкретния случай!)
- минус е и това, че организмите на бебето и майката всъщност не са подготвени и не знаят, че ще се раждат. Поради тази причина бебето може да се роди с белодробна незрялост дори и секциото да е 2 седмици преди термина. Поради същата причина кърмата тръгва по-късно и може да се забави до 6 дни. Но секциото не може да е причина да не ви дойде кърма изобщо!

Показанията за секцио най-общо са следните - (1) бебета с малки килограми, изоставащи от развитието си в седмици; (2) неправилно разположение на плацентата; (3) неправилно предлежание на плода; (4) голям плод; (5) опасност от отлепяне на ретината (тук акушерката отбеляза, че късогледството не е непременно показание за секцио! офталмолог трябва да прецени каква е опасността, преглеждайки очните дъна. Жени с проблеми обикновено си знаят за това доста преди да забременеят!); (6) гръбначни и тазови изкривявания - оценката се дава от ортопед. Има и други, но това са основните!

Тест за алергии се правел по желание, ако жената няма проблеми по принцип. Задължително тест се прави, ако на жената е известна алергия към някакво (забележка от мен - каквото и да е) лекарство. Дори да няма време за такъв тест (секцио по спешност) по време на операцията се правят ударни дози анти-алергични лекарства.

По време на секцио се прилагат и широкоспектърни антибиотици, които не би трябвало да пречат на последващо кърмене. Ако няма показания, в последствие антибиотици не се дават.

Пълна упойка не се използва, освен в случаите, в които не е било възможно поставянето на спинална/епидурална анестезия.

Родилката остава в реанимация 24 часа, през което време се раздвижва. Дали ще й дадат бебето тогава или по-късно зависи изцяло от конкретното състояние на нея и бебето.

Бебето се храни с АМ, докато майката е в състояние да започне да го кърми. Ако е в кувиоз, почти 100% сигурно е, че няма да ви го дават да го кърмите - това е забележка от мен! Съответно при по-дълъг престой после трябва повече упорство, за да го накарате да суче от вас. Справки - кърмаческия форум!

Старият шев от предишно секцио се изрязва, като след повторна операция ви остава 1 белег, а не два!

Спорт се препоръчва 3 месеца след секциото най-рано, но естествено всичко е индивидуално и зависи и от типа спорт.

Близнаци се считат за износени около 36 г.с. Раждат се нормално, ако и двата са в главично предлежание. В противен случай - секцио!

При опасност от преждевременно раждане или ранно секцио по показания може да се направи предварителен курс на лечение за стимулация на белодробните функции. Стимулацията се прави с кортикостероиди. Противопоказанията са по-опасни за майката, отколкото за бебето, но лекарите приемат това за по-малкото зло.

Като цяло бременност се счита за износена, ако се достигне 36 г.с. Въпреки това не трябва да се абсолютизира. Може бебе родено в 36 г.с. да диша нормално само, а такова, родено на термин, да трябва да се постави в кувиоз. Дано не се стига до там да ги научаваме тия работи от личен опит!

Надявам се да съм била полезна и изчерпателна! Простете многословието ми!

# 118
  • Варна
 Благодарим ти Ним!!!

Информацията беше много ценна и точно поднесена.  Peace

При нас за сега не са се появявали съмнения за секцио, дано и за по-нататък всичко да е ОК.

# 119
Здравейте януарки, аз съм за началото на февруари и ви чета редовно. Чак сега реших да ви пиша. Инфото на Ним е супер, аз няма възможност да посещавам тези курсове, защото работя, а много ми се иска, затова очаквам да прочета тук при вас как е минал поредния час. Пожелавам ви хубав ден, усмивки и се надявам да нямате против да ви гостувам. smile3503

Общи условия

Активация на акаунт