Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват датите на бременността?
Как мога да получа еднократна помощ и детски надбавки в България?
Как се изчисляват термините на бременността в различните страни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват датите на бременността?
Датите на бременността се изчисляват по различен начин в различните страни. В България обикновено се счита, че датата на последната менструация е началото на бременността и оттам се добавят 40 седмици. В други страни може да добавят 5 или дори до 2 седмици. Най-лесният начин за изчисляване на термина е с помощта на акушерски календар или онлайн калкулатор, който отчита различни цикли и отчита индивидуалните различия. Важно е да се отбележи, че датата на термина е приблизителна и може да варира в зависимост от конкретните обстоятелства.
-
Как мога да получа еднократна помощ и детски надбавки в България?
За да получите еднократна помощ от 200 лв., трябва да представите акт за раждане. За получаване на детски надбавки се изисква подаване на декларация за деца към НОИ. Семейства с доход до 400 лв на член (200 лв за самотни родители) имат право на детски надбавки. Документите се подават в Социални грижи по постоянен адрес два пъти годишно, а изплащането започва от следващия месец след подаване на документите.
-
Как се изчисляват термините на бременността в различните страни?
Термините на бременността се изчисляват по различен начин в различните страни. В България обикновено се счита, че бременността продължава 40 седмици, като три месеца от последната менструация и добавяне на 7 дни. В други страни може да добавят 5 дни или дори до 2 седмици. Най-лесният начин за изчисляване на термина е с помощта на акушерски календар или онлайн калкулатор, който отчита различни цикли и предоставя приблизителна дата. Важно е да се отбележи, че тази дата е ориентировъчна и може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства.
-
Защо кръстът боли по време на бременност?
-
Какви са някои от покупките за бебето?
). ТОчно като парашутиска съм с тях, пък зимата като прасна пуловера отгоре ще е още по интересно за наблюдение и изучаване от околните 
и приятелките казват, че ме прави много сладко бременна, но този който си взех за зимата е много по торбест, търсих по прибрани, ама наааа...Няма разтегливи, и като не знам колко точно ще кача до края си го взех и малко по-голям, за всеки случай (че не ми се купува втори 

толкова са сладки 4е ми стана много мило.и аз имам малко покупи,но снимки ще сложа по нататъка,4е да се съберат малко пове4ко.
И комплекта хавлийки също
и не губи надежда, винаги след бурята изгрява слънце
Вярно е, че хормоните ни си казват думата, ама проблемите са си проблеми, независимо дали си бременна или не. Горе главата! Не знам пред какво си изправена, но наистина трябва да мислиш, че твоите тъги се отразяват и на бебчо. Ако трябва - тегли им една на всички, само и само да се успокоиш ти. От опит да ти кажа много разведрява излизане с приятели, които не са бременни и нямат деца. Защото ние малко или повече все в тая посока си въртим мислите и ежедневието и в един момент зацикляш страшно. А животът продължава - иди на кино с приятелка, на кафе, на купон дори! Последния път, когато се видях с небременни приятели, се чувствах ужасно тъпа, защото така и не успях да се закача на тема, различна от бременността ми.
Пък на хората не им се слуша за това.
Не си слагай нищо на сърцето, аз престанах да обръщам внимание на другите и съм го насочила само към себе си беба