Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват датите на бременността?
Как мога да получа еднократна помощ и детски надбавки в България?
Как се изчисляват термините на бременността в различните страни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват датите на бременността?
Датите на бременността се изчисляват по различен начин в различните страни. В България обикновено се счита, че датата на последната менструация е началото на бременността и оттам се добавят 40 седмици. В други страни може да добавят 5 или дори до 2 седмици. Най-лесният начин за изчисляване на термина е с помощта на акушерски календар или онлайн калкулатор, който отчита различни цикли и отчита индивидуалните различия. Важно е да се отбележи, че датата на термина е приблизителна и може да варира в зависимост от конкретните обстоятелства.
-
Как мога да получа еднократна помощ и детски надбавки в България?
За да получите еднократна помощ от 200 лв., трябва да представите акт за раждане. За получаване на детски надбавки се изисква подаване на декларация за деца към НОИ. Семейства с доход до 400 лв на член (200 лв за самотни родители) имат право на детски надбавки. Документите се подават в Социални грижи по постоянен адрес два пъти годишно, а изплащането започва от следващия месец след подаване на документите.
-
Как се изчисляват термините на бременността в различните страни?
Термините на бременността се изчисляват по различен начин в различните страни. В България обикновено се счита, че бременността продължава 40 седмици, като три месеца от последната менструация и добавяне на 7 дни. В други страни може да добавят 5 дни или дори до 2 седмици. Най-лесният начин за изчисляване на термина е с помощта на акушерски календар или онлайн калкулатор, който отчита различни цикли и предоставя приблизителна дата. Важно е да се отбележи, че тази дата е ориентировъчна и може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства.
-
Защо кръстът боли по време на бременност?
-
Какви са някои от покупките за бебето?

все по малко имам желание да го правим,но не защото неискам ами защото ме е страх.все си мисля 4е ще му направим нещо на мъни4ето.а и таткото снощи ми вика 4е и той се страхува малко.отдавна исках да ви питам по този въпрос ама ме хващаше срам
Те такива случаи като нашия са рядкост. Ако бременността не е била проблемна в някакъв етап, няма страшно да правите секс. То никой не може да ти гарантира, че с или без него нещо ще се случи или няма да се случи. Просто като предпазна мярка го казват и това. Аз си мисля, че всичко, което е приятно на мама, е приятно и на бебо.
А и заради ниската ми плацента докторите ни казаха да се замислим за спиране на секса, тъй че ние взехме та ги послушахме моментално 
Не,че му ги свалям напоследък,зарязала съм го "на ръчно пране" по-често: 
А вечер като има желание той,аз заспивам,а сутрин пак като си иска на мен ми се спи,ама чат пат ми става жал,че не заслужава толкова много пости ..... и кво да правя-давам му
Е,тая сутрин го изненадах приятно
-аз си исках,ама се уморявам много бързо
Него пък го е страх да не направим нещо на бебо
Та не тая поза,че ми тежи,та не оная че се изморявам и т.н. Веселба.
И все пак се почувствах по-добре,даже и на плаж ходих - днес е голяма жега
Ми че то не си е нормално
А тя си искаше
Даже нали казват,че вече в деветия месец,ако ти е наближил терминът, със секс можеш да предизвикаш раждането - правиш секс и отиваш да раждаш