Кога ще дойде ЯНУАРИ да гушкаме дечица здрави!?

• 16 277
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте мами!
Аз съвсем се побърках #Crazy , то преди че се будех към 5-6 добре, ама вече втора нощ се будя 2-2,30 и си мисля че съм се наспала. А на другия ден съм като парцал Tired. Има ли и други мами, които да ги мъчи това пълнолуние / сега го забелязах и ми стана ясно   Shocked/

# 136
  • София
Момичета използвах нощта да кача и аз малко снимки от морето в нашите албумчета, че явно през деня време за това не остава. Grinning

# 137
На контролен преглед съм другата седмица и най-вероятно ще ми изпише магнерот. Чували ли сте приемането му да е съпроводено с лежане постоянно????? Защото всички ми казват да се пазя - а аз се пазя и пак ме боли, но не лежа, а ходя на работа.

Не, аз го взимах и си ходех на работа. Имах като твоите болки, ниско долу. Контракции са, видях ги на видеозона как свиват матката. Болезнените не са за пренебрегване. Пий си хапченцата, и ако ходиш на работа не се преуморявай и товари излишно. По-полека Simple Smile
Ако те притесняват кажи на докторката си да ти даде болничен.

# 138
И все пак цезаровото си остава преди всичко а/ спасителен изход и/или б/ предпочитан вариант. Аз май си оставам твърд привърженик на естествения подход, ако не се наложи друго...
Защо някой от по-разбиращите не спретне анкетка между нас ''за'' и ''против'' цезаровото? Би било интересно....  newsm53
    Zдравейте,майчета!Преди 1-2 месеца пуснах тема в един форум "нормално раждане или секцио?"Доста жени откликнаха със своите мнения.Като цяло аз останах с впечатление,че тези,които са раждали СЕКЦИО(или им се е наложило да опитат и двете) определено смятат,4е това е по-добрия вариант за раждане(безболезнен и ЕДНОшевен).
      Тези,които са раждали НОРМАЛНО и никога не им е било правено секцио,смятат,4е последното е вариант за плахи жени,които се страхуват от болката.
       Аз,както и много момичета в този форум,ще раждам за първи път.До голяма степен смятам,че нормалното раждане може би все пак е по-добрия вариант,защото е предопределен от ГОСПОДА.Но параллелно с това се чудя,защо ли повечето западни,а и българските ЗВЕЗДИ или заможни дами ПРЕДПОЧИТАТ СЕКЦИО пред НОРМАЛНОТО РАЖДАНЕ?Само заради болката или..?

# 139
  • София
Гали, Магнеротът не е задължително да се комбинира с лежане. Но е желателно, особено при болки като твоите. Сподели с лекарката си и настоявай за болничен. Аз имам такива болки от началото на бременността. В началото бяха доста повече и стриктно лежах. Сега може с дни да не ме заболи коремчето и после пак да се появят. Аз пия Но Шпа и Магнерич непрекъснато, в болничен съм и общо взето за болките ми помага пълният релакс. Никаква работа, включително и къщна.  Naughty И понеже се зарекох, че ще мия прозорци, от 2-3 дни ме боли коремчето и не смея нищо да правя. Странното е, че и разходките ми помагат - кратки, спокойни и не по слънце. Странна работа  newsm78 Във всеки случай се пази, не се натоварвай и ако можеш - полежи няколко дни.

Хей, Викс и Стиляна, разгледах ви снимките, супер готини са!  Grinning   Peace

На всички желая честит празник!  Heart Eyes   bouquet

Последна редакция: ср, 06 сеп 2006, 10:36 от _Ним_

# 140
Да ви питам нещо - бях на инжекции но-шпа и сега на хапчета - пак но-шпа заради болки, които май не бяха точно контракции...
Аз също имам проблем с контракциите, с безсънието само когато те или бебо ме тормозят. Мисля, че имам нещо като кризи по веднъж в месеца 2-3 дни са много на често и буквално ме побъркват. #Crazy #Crazy #Crazy При мен болката не е толкова силна, колкото стягането, и все пак си позволявам да пия Но-шпа, като видя на зор. Аз бях на инжекции Папаверин и пия Магне В6. Вече повече от месец съм болнични и по-принцип гледам да се пазя, доколко успявам не знам. За всеки случай не лежа постоянно, така ми казаха докторите. Иначе така се бях стреснала, че си мислех да не ставам от леглото. Shocked Аз бих ти препоръчала да си вземеш един хубав болничен, да се поуспокоиш, да намериш някой да ти угажда и да не се тревожиш за нищо.  bouquet

# 141
Здравейте  Grinning И аз да се изкажа за болките-в първите месеци имах силни болки(като при менструация,ама непоносими) Confused Тогава док. ми даде Магнерот и Но Шпа-по-малко движение и повече почивка.-ходя си на работа,защото не е тежка-работя във видеотека  Heart Eyes Сега (да чукна на дърво Praynig) нямам болки и пия Магнерот и Но Шпа само като пътувам на далечно разтояние. Но понякога забелязвам ,че вечер корема ми става трърд-Дали е нормално ooooh!,не ме боли,но ми е твърд? newsm78
Нямам безсъние,а напротив-не мога да "отлепа" за работа hahaha очите ме болят даже.Така ми се спи,че две не виждам Tired Даже като съм втора смяна ,въпреки,че мога и до обяд да спя(спи ми се,де),ама пак ставам с мъжа ми  Crossing Arms Много ми се спи,но ставам рано-ненормална работа,а???? Joy

# 142
 hahaha hahaha hahaha  да ви кажа ,че в корема приличам на Мечето,което съм си сложила за аватар  Joy Затова го избрах-щото и аз имам "шкембенце" и дълга линия по средата.  Party  На вас образува ли ви се вече линия на корема???? newsm78

# 143
Абе то и моята работа не е кой-знае колко тежка - по цял ден седя на един стол пред един комп, но е отговорничка и явно от притеснение или какво се получи така при мен. Наистина и аз усещам по-голяма тежест вечерта и корема става по-твърд. Обясниха ми, че при продължително седене, стоене и т. н., бебо упражнява по-силен натиск върху шийката на матката, кръвта се стича надолу и при по-предразположените мами, като мен могат да се появят известни проблеми.
Не мисля, обаче че втвърдяването на корема е проблем за всяка мама. Контракции ли са или не, мамите си раждат безпроблемно без да са виждали болница или хапче по време на бременността.
Аз също си мислех, че ще съм такава мама, но уви...
Така, че горе главата на всички, които се страхуват, трябва да сме спокойни заради бебчовците.  bouquet  bouquet  bouquet newsm32
Mimi_81, каква линия имаш предвид?

# 144
Здражейте мамчета,
Радвам се да се включа при вас, доста месеци все не намирах време. Чакам един малък мъж на 11 Януари живот и здраве. Първа бременност
Занимавам се с ремонт на новото гнездо и от една страна е добре, че не бачкам иначе ме хваща скуката.
За килограмите аз съм +6 ама миналата седмица докторката каза, че било много  Rolling Eyes
Понеже идвам от чужбина и ми се страува, че тук в БГ малко са вманиачени на тази тема. Аз не се тъпча ама кг-те се качват и качват какво да правя Embarassed
Вече си имам доста голямо коремче и търся хубави дънки да си купя, но за сега тези за бременни ми се виждат ужасни. Вие от къде си ги взимате?
За болки си пия Нош па от 1 седмица доста ми се засилиха. Направо се възхущавам на тези от вас които работят аз поне в първите 3 мисеца бях неспособна на нищо.

# 145
Здравейте!Успокоихте ме , мами,защото и моя корем особено вечер става по-твърд.Питах лекарката и тя ми каза да не се притеснявам, ама аз си имах едно на ум.  И сега вие ми давате кураж. Аз нямам такава линия по корема - той просто започна да се издува напред и ще заприличам и аз на мече. А болки имам много рядко - ниско долу, но за сега не взимам нищо.

# 146
Мими  Wink имам предвид бледокафява линия по средата на корема под и над пъпа-точно като на мечето,ама по-бледа  hahaha

# 147
Благодаря ви, става ми много по-леко като споделя с вас!!!! Ще послушам съветите и ще се опитам още по-полека да го давам. Откакто съм на работа в болнични не съм излизала, освен когато наистина е много зле положението. На всичкото отгоре гледам работата да е на макс завършена, независимо аз как съм или какво ми струва това. Ама вече бебчо е на най-преден план!!!!
Нямам търпение да отида във Варна при нашите, да ме поглезят малко Party
Както съм сама тук ми е много спокойно но и много мъчно - за мъжа ми. Забелязах, че когато се сботурлясам напълно или се изнервя много - тогава почва повече да ме боли.
Пак благодаря за подкрепата  Hug  Hug Много хубаво е че ви има!!!!

# 148
Абе имам и аз линия, ама не на цвят, а мъхеста като на мечето Joy hahaha

# 149
Доколкото знам е индивидуално,не е задължително да се появи.

Общи условия

Активация на акаунт