Неозаглавена за "майка" ми

• 8 424
  • 196
  •   1
Отговори
# 60
И аз бих стъжнила, спор няма че е отвратително. Обаче не и да се вкопчвам дотолкова, че това да ми влияе на целия живот, на избора на партньор и тн. Нездраво е и само подхранва "важността" на мама, да не говорим за пропиляното време и енергия.
Той е на 45. Половината си живот е живял с идеята, че има жилище. Някои хора не изпитват нужда да колекционират имоти, а от тези хора някои дори са софиянци Simple Smile
Сега изведнъж се оказва, че това с имането на жилище не е точно така. И то не заради документация, а заради гадно семейство. Как няма да се вкопчи?
Аз продължавам да се чудя как става цялата работа обаче. Като чета историята, това е готова разработена система да се смачка едното дете за сметка на другото, и то от съвсем малко да му се набива в главата. Не ми се връзва, че смачканото е синчето, тази роля 'нормално' е за дъщерята.

# 61
Аз си я спомням доста добре предишната тема. Май тогава все още нямаше семейство, именно заради това, че майка ти не даваше да живееш там с жена. И ти единствен живееше на този адрес, и май ти се канеше да заключиш една стая. Нататък не съм следила случая.

Значи виж сега. Апартаментът е двустаен. Ти имаш нотариален акт за половината - така ли е? Тоест ти си законен собственик на едната стая - така ли е? Вярно, че нямате делба, то няма и как да стане, но това са подробности. Пишеш, че си изгонен. Как така си изгонен от твоето си? Да не би пък сам да си си излязъл, след като майка ти не дава да ползваш нейната стая?
Не ми е ясен казусът. Ако майка ти е собственик на едната стая, ти си собственик на другата и можеш да си пуснеш там наематели - студенти някакви, за да си покриваш част от наема.
А ако майка ти дари частта си от апартамента на сестра ти или на сина й, предполагам (без да съм сигурна, но имаше май нещо такова в Закона за наследството), че можеш да съдиш сестра ти след смъртта на майка ти, защото сестра ти ще е получила дарени (онзи апартамент сигурно е дарен) повече, отколкото й се полага и е нарушила твоята запазена част - но това може да го каже адвокат, като види всички документи.

Само че майка ти скоро няма да отиде в "по-добрия свят", така че в момента не се ядосвай, гледай себе си и личния си живот - дай му приоритет и не прави повече ремонти. Не си късай нервите, животът е кратък.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 22:59 от Uncommon

# 62
В жилището мога да живея сам, забранено ми е с жена.

# 63

Как, бе, човек, някой ще ти забрани в твоето жилище да живееш с жена? Ако искаш и с две можеш да се настаниш, твоя работа си е! Нали е твое половината жилище, как ще ти забраняват?

# 64
  • София
Иначе какво?

# 65
Да, много ми е интересно какво ще направи майка ти Grinning Ще звънне в полицията и ще каже "Чичко полицай, а пък, Пешо е завел жена у ДОМА СИ" Grinning Пич, я, вземи се стегни, че вече оставам безмълвна...

# 66
Не е лошо да се съобразяваш с другите хора, и с роднините, но ти май повече слушаш, отколкото трябва. А не е в твоя полза.

# 67
Тя прави циркове. Игра на нерви.

# 68
Ksati, помня те от другата тема. Е, какво ще направи майка ви, ако си заживеете в апартамента в едната спалня, ползвате хола, кухнята и банята? Опитвали ли сте? Отговорили са ви за банковия превод. Майка ви иска да има доказателство за така наречени #подобрения# и да  има претенции при евентуално съдебно дело. Ако съм на ваше място, не бих приела.
Имате половин жилище. Ако наистина живеете на квартира, настанявайте се във вашето и си живейте живота, както го разбирате. Дайте да се разбере, че не може да ви манипулират безкрай и сте равноправен съсобственик, с когото трябва  да се съобразяват.

# 69
Тя прави циркове. Игра на нерви.

Щом си го разбрал, просто не поддаваш. Иначе ще има да продължава. Пък колко нерви се хабят, лошото е, че няма възстановяване.

# 70
Играйте и вие на нерви. Абстрахирайте се от цирковете. Не оставяйте майка си да ви тормози повече, не и сега, след като явно доста години го е правила. Просто въстанете против тази напълно незаконна тирания. Вие също имате права.

# 71
При даряването на жилище, в договора понякога може да се сложи от страна на даряващият клауза забраняващи определени действия. Явно така е направила майка му.
Той наистина може да сложи някой приходящ за 1/2 от пазарният наем в неговата част. Стига другият съжителстващ да не е опак човек.
Друг вариант е, да се обърне първо доброволно към съсобственикът, за продадат жилището и да си разделят парите. А после чрез съд.

# 72
Искам да се спася. Затова писах, за да споделя и разбера мнения, защото се чувствам зле. Искам да съм сигурен, че не греша в преценката за "майка" ми. Тя не ме обича. Мрази ме. Явно иска да ме прокуди. Никога с нищо не ми е помагала.

# 73
Добре бе, човек, иди на квартира и не се занимавай с тази откачалка. Не си струва нервите, ще те върти за този имот докато е жива.
За тези години не разбра ли, че е по-добре да се нагърбиш здраво да работиш и да си купиш каквото ти трябва, отколкото да се молиш на роднини (било то и на майка ти) за наследство?

# 74
Не ти е лесно, но, ако можеш, не се настройвай срещу нея. Каквато и да е, майка ти е. Вземи си живота в твои ръце и не позволявай тя или и сестра ти, ако участва, да ти го дирижират. Като види, че не може да ти влияе, може и да миряса. Ако пък е чак толкова лоша, лесно ще скъсаш отношенията, въпреки че не е добре. Но пък е по-добре да си спокоен и да си подредиш живота, вместо да се чудиш какво да правиш и да късаш нерви с тях. Щото той, животът, така хубаво хвърчи.......

Общи условия

Активация на акаунт