Неозаглавена за "майка" ми

• 8 425
  • 196
  •   1
Отговори
# 120
Поне жена ти е можело да й обърше два шамара.
Май сте си лика прилика.
За дете разрешение искахте ли, или още не смеете?

# 121
  • София
Покани мама на съдебна делба и на публична продан и си оправяй живота, че то не останал!

# 122
Авторе, то ясно, че си се събрал със залюхана женица като тебе, ама толкоз ли нямаш при за един адвокат?
Не ти стиска явно.

# 123
Майка сигурно е забранила ходенето по адвокати... Спирам, че грозно взе да става, но не ми го побира акъла...

# 124
Авторът изглежда като да е със СОП или се ебава нещо.

Какво правят вещи на жена ти в жилището, в което майка ти не те пуска с жена, та да се налага да ги нарича боклуци?

# 125
Авторе, ако имаш време, прегледай тази тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=686117.150
Там се разказва за всякакви психопати, но се набляга на родители, основно майки-психопати, тоест такива, които не са способни на съпричастност към децата си. Също така те делят децата, отнасят се различно към двете. И не спират да ги "управляват".
Съответно децата трудно осъзнават, че ги манипулират, даже и когато са самите те възрастни, и винаги имат чувство за вина, затова не се опълчват на майката-психопат. Даже майката да е само егоцентричен манипулатор, а не психопат, за децата влиянието й също е катастрофално.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 15:24 от Uncommon

# 126
Момичета, не съм ходил по адвокати. Само до нотариус за консултация. Незнам колко сили ще имам, за да се боря.

# 127
Каква ли е причината майката да предпочита едното дете пред другото? Аз лично се сещам за няколко, но не искам да развивам сценарии.
Съвети и съчувствие се дадоха достатъчно. Действия не се виждат, а само мрънкане.
И от мен един съвет, че в съчувствието не ме бива в подобен случай - съсобственик може да продаде идеални части на трети лица, ако преди това ги е предложил на другите собственици и те са отказали, като не може при по-изгодни условия. Предложи да купят твоя дял, ако не - обяви го за продажба. Не, че някой се е залетял за половин апартамент, но може да намекнеш какви хора ти се обаждат. Grinning

# 128
Добре де авторе, кажи ми теб какво те спира да и теглиш една п***а майна на майка ти и да престанеш с тази драма?

# 129
Каква ли е причината майката да предпочита едното дете пред другото? Аз лично се сещам за няколко, но не искам да развивам сценарии.
Съвети и съчувствие се дадоха достатъчно. Действия не се виждат, а само мрънкане.
И от мен един съвет, че в съчувствието не ме бива в подобен случай - съсобственик може да продаде идеални части на трети лица, ако преди това ги е предложил на другите собственици и те са отказали, като не може при по-изгодни условия. Предложи да купят твоя дял, ако не - обяви го за продажба. Не, че някой се е залетял за половин апартамент, но може да намекнеш какви хора ти се обаждат. Grinning
Има такива "агенции" за недвижими имоти, които купуват проблемни жилища, после си водят дела с другия съсобственик. Естествено, цената, която плащат на продавача на идеална част, е доста по-ниска от пазарната, но поне я получава авторът кеш и вече няма грижи.

Както Уиш е предложила, щом не ти се занимава с дела, изпращаш нотариална покана майка ти да изкупи дела ти при определена цена, ако откаже, за същата тази цена / не по-ниска/ , я продаваш съвсем законно на трети лица.
Без адвокат няма да стане, а и от посочените агенции има голям риск да те измамят, ходи при читав адвокат и си реши нещата. Явно няма да се занимаваш с дела, те са дълги и дотогава може и да остарееш.
Действай решително, животът си върви.

# 130
Защо изобщо 45-годишен се занимава с това да иска разрешение от майка си за личния си живот?

Ето на това трябва да си даде отговор авторът.

# 131
Хора, аз искам да си порзвам жилището, но съм в съсобственост с нея и не мога. Аз от 5 години не зачитам нейните прищявки и живея на квартира. Дядо почина преди две години и тя не ми даде да почистя старите мебели и да се нанеса там. Сега отново не дава да живея там с жена. Как да го обясня незная вече. Не живия с нея. Тя живее в другото жилище, което е дарила на сестра ми. При нея няма никой сама е. Сестра ми живее с мъжа си при свекърите. Има един син на 20 г., който си има приятелка и искаше да живее във въпросното жилище. Майка него го пуска, а мене не ме пуска. До 39 годишен аз живях с майка в нейното жилище и чаках това да се освободи, за да си живея тук. Наскоро без да искам разбрах че не съм цял собственик. Бях употребен от майка да й плащам сметки и да ме ползва като мъж, защото тя се е развела с баща ми. Ревнуваме от всички жени. Не допуска никоя. Казва че не са достойни за мен. Аз избягах от нея преди 5 години. Е това е. Чаках жилището и накрая пак не мога да вляза.

# 132
Хора, аз искам да си порзвам жилището, но съм в съсобственост с нея и не мога. Аз от 5 години не зачитам нейните прищявки и живея на квартира. Дядо почина преди две години и тя не ми даде да почистя старите мебели и да се нанеса там. Сега отново не дава да живея там с жена. Как да го обясня незная вече. Не живия с нея. Тя живее в другото жилище, което е дарила на сестра ми. При нея няма никой сама е. Сестра ми живее с мъжа си при свекърите. Има един син на 20 г., който си има приятелка и искаше да живее във въпросното жилище. Майка него го пуска, а мене не ме пуска. До 39 годишен аз живях с майка в нейното жилище и чаках това да се освободи, за да си живея тук. Наскоро без да искам разбрах че не съм цял собственик. Бях употребен от майка да й плащам сметки и да ме ползва като мъж, защото тя се е развела с баща ми. Ревнуваме от всички жени. Не допуска никоя. Казва че не са достойни за мен. Аз избягах от нея преди 5 години. Е това е. Чаках жилището и накрая пак не мога да вляза.

Вързан ли беше до 39 години, та не се изнесе, а "чака жилището да се освободи"?
Как наскоро си разбрал, че не си само ти собственик? Авторе, сам написа, че имаш нот. акт. То и да не го беше написал, е ясно, че си го получил от нотариуса. И не прочете какво пише в него, години наред?

# 133
"... и да ме ползва като мъж, защото тя се е развела с баща ми..."

Как така да те ползва "като мъж"? Имал си инценстни отношения с майка си? Или?

Авторе, за единия апратамент не е трябвало да изпадаш до това състояние ... да правиш ремонти за своя сметка, да плащаш сметките на майка си ... това да те ползва като мъж - това, за което си мисля ли означава?

УжасТ ...

Ти поне си се осъзнал и си се махнал (не на време, но си го направил). Някои мЪжове стоят до полите на майките си до живот и влизат в ролята на изгубения съпруг ...

Колеги и колежки от форума, моля да не нападаме автора ...

На теб, авторе - късмет ти желая и задействай процедурата с адвоката, като прекъснеш всякакви контакти с роднините си ...

# 134
  • София
Явно ти не искаш да си разрешиш проблема с майка ти, а искаш конкретно това жилище. Достатъчно пъти ти се каза, че има начин да се поделите и да си вземеш твоята част, жена ти и смачканото си самочувствие и да си живееш живота, но ти се инатиш, че искаш точно това жилище и цялото жилище + одобрението на мама.
Мрънкаш, жалваш се и пишеш теми в женски форум, вместо да заведеш дело и да дадеш ясно на майка ти да разбере, че жена ти не е парцал, че да я подритват по улиците. Вероятно или се майтапиш, или и двамата сте някакви крайно нерешителни същества.
Нито един съвет не вдяваш, а ревеш, че нямаш сили да се бориш. Извинявай за въпроса, но имаш ли някаква диагноза?

Общи условия

Активация на акаунт