Имам енергия само с ниско тегло

• 13 539
  • 241
  •   1
Отговори
# 195
Образно го казах. Но който иска - прави каквото трябва и получава положителния резултат. Но при мен - отрицателен такъв и то какъв...

# 196
Образно го казах. Но който иска - прави каквото трябва и получава положителния резултат. Но при мен - отрицателен такъв и то какъв...
Ще се изненадаш колко много хора спортуват без никакъв резултат, заради здравословни проблеми.

# 197
Ще се изненадаш колко много хора спортуват без никакъв резултат, заради здравословни проблеми.
О, пределно ясен ми е този факт.
Но при мен имаше ефект, тоест аз имам късмета да не съм от тези хора, при мен резултат имаше и то далеч не само по отношение на фигурата и външния вид.
Освен това, за здравословен проблем-пречка също се търси лечение/подобрение, дали с лекарства, дали алтернативно, дали със самия здравословен живот, който повлиява всичко в положителна посока, това имах предвид, дори да не може да излекува, поне подобрява. А аз се чувствам като с вързани ръце да се грижа за здравето си. Просто мисълта дали това не уврежда репродуктивните ми възможности (нямам деца все още), просто ме спира. Може и да е психичен проблем или въпрос на характер, но докато има и най-малка вероятност да съм с това недоразумение на природата ХА, просто тази мисъл ми тежи като воденичен камък.

# 198
  • Paris, France
Аз в момента нямам ХА и се храня основно кето, но ям ВХ веднъж на ден, след 19ч вечерта. Ям 50 или 100гр ВХ и веднага излизам да ходя бързо. Като казвам веднага е точно това - нахранвам се за 10 минути и излизам до 10 минути след нахранване. Започвам да ходя бавно, по-бързо, докато постигна темпо да съм задъхана. Част от терена е стълби, нанагорно. И на отиване, но и на връщане имам качване и слизане И ходя така около час, час и половина. От време на време тичам за да ускоря метаболизма. Така горя ВХ директно, без да се налага тялото ми да произвежда инсулин за да ги складира някъде.

Симптомите на ИР не са се върнали. КЗ и инсулин на гладно са.ми около 4.5 и 4.5, долу горе, имам цикъл и се чувствам добре, а не както когато ям високо ВХ.

Условията системата да действа са:

1. Няма недостиг на витамини и минерали.

2. Няма омазняване на вътрешни органи.

3. Всички изядени ВХ се изгарят веднага.

4. Предвиждаме още 30мин ходене след нужното за изгарянето на изядените ВХ с цел да се опразним от складирана глюкоза и да освободим място за новата поета в следващото ядене на ВХ.

Това е теорията на негативните въглехидрати.

Позитив е, че се губи натрий. Натрият е антагонист на магнезия и му пречи. Излишният магнезий се изпикава, а тялото връща натрия обратно и единственият начин да се отървем от него е да се потим. Това обяснява връзката ИР-високо кръвно и защо ходенето след ядене сваля и кръвно.

Тиквата ти ще регистрира вход на ВХ и доволно ще праща сигнали за месечен цикъл, но ВХ няма да се мотаят наоколо и да създават ИР.

Добре е да ходиш навън, а не в зала.

# 199
Невена, аз тогава ядях въглехидрати, почти всеки ден, не знам колко грама, но на ден примерно 2-3 филийки ръжен или протеинов хляб Вита или 1-2 ябълки/морков или грах/нахут/царевица или ок. 30гр черен шоколад... нещо такова. Това ако не всеки ден, то през ден-два е имало нещо въглехидратно. И беше обикновено вечер, след работа, преди да отида на фитнес. Просто беше много по-малко от преди, а преди ме е срам да кажа как съм се хранила...

# 200
  • Paris, France
Еми написах ти какво зная по въпроса и как съм се справила.

Както вече писах, не търси под вола теле! Не е психологическа причината, а реална и хормонална.

Не знам ХА да се отразява негативно на плодовитостта. На кости да.

Не си с вързани ръце в момента, а с парализиран мозък. Писахме ти какво можеш да направиш без да си влошиш ИР. Ако нямаш ИР, няма да се чувстваш зле като ядеш ВХ.

# 201
ХА все пак е хормонален дисбаланс и може да създаде евентуални проблеми при бременност предполагам.
За психологическата причина нямах предвид тя да е причината за дисбаланса, а начина, по който възприемам проблема. А аз го възприемам като ограничение. Даже още ми е трудно да приема ситуацията, въпреки че мина 1,5 година откакто за пръв път разбрах, че съществува такава гадост. Никога не съм предполагала, че ще се сблъскам с такъв проблем. Да мисля дали не съм прекалила със спорта, да мисля дали съм приела еди колко си грама въглехидрати... Доста пъти сънувах как категорично се е отхвърлила диагнозата ХА при мен и първата ми работа беше да тичам, тичам, тичам и да се чувствам свободна отново...просто така усещам нещата... толкова ми се иска никога да не бях разбирала, че съществува тази гадост...

Благодаря за всичката информация и отделено време.

Сега остава хубавия сън да стане реалност. Не знам как ще намеря добър ендокринолог. Но може пък най-после да имам късмет и да си върна здравето и живота. Досега тъкмо се наканя да се заема с проблема и нещо се случва.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 21:29 от Анонимен

# 202
  • Paris, France
Ох, ХА не може да създаде проблеми при бременност, защото бременност с ХА не може да се случи. Докато при СПКЯ и ПКЯ овулация може и да има, макар и некачествена, така да се каже, при ХА тя липсва. Освен овулация липсват и хормоналните нива на LH и Т3, които да създадат достатъчно дебела лигавица, така че евентуалният ембрион да се захване.

ХА е състояние на липса на достатъчно хранителни ресурси и се случва непрекъснато и при животните. Защитен механизъм за да не се озовем с новородено и без храна.

Ендокринолог може да ти предизвика цикъл с инжекции лептин, но не зная доколко е удачно. Високият лептин предизвиква лептинова резистентност, която се оправя много трудно. Не знам.

За съня - има мелатонин, с пиридоксал 5 фосфат и малко пиридоксин, спорт вечер също помага.

Като ти се оправят нивата на витамини и магнезий няма да влизаш в ХА при ниски ВХ. Преди 6 години не можех да ям кето с малко по-висок ВХ и да имам цикъл, а сега мога, въпреки че съм още по-стара и в менопозална възраст.

Ако се притесняваш от ранна менопауза - гинеколог може да тества AMH и да брои фоликули и да ти каже как са нещата. Това ако нямаш СПКЯ. Чела съм, че може да се случи при анорексия, но ако не е дълъг периода май не се случва. Не знам, честно казано.

Звучиш все едно имаш рак в 4ти стадий. ХА няма неприятни симптоми. Аз имах СПКЯ преди диетата, която ми докара ХА и ако имам избор, избирам ХА без да се замисля.

След като в момента имаш цикъл, иди и тествай всичко сега! Така ще знаеш какви стойности да целиш като си кето и не ти идва.

# 203
Благодаря отново, Невена.
За проблем с бременността имах предвид, че ако съм предразположена към това мозъка ми да си решава ей така (пак казвам - никога не е било кето при мен, само нисковъглехидратно либерално, както го наричат тук) да спира производството на хормони, може да си "реши" някоя глупост и по време на бременност и това да доведе до аборт или други проблеми.
На мен ми отне 6 месеца да си върна цикъла и то с такова ядене на ВХ, че може и диабет да имам вече. А 1,5 г още е нередовен. А преди никога, ама никога не е бил нередовен.
Магнезий пих точно когато нямах цикъл (макар не за това) и то от хубавите (цитират, на добра марка). Но не помогна. Мултитоник на Леатон пиех също, когато спортувах.
Говоря така за ХА, защото виждам какво правят толкова много жени, но нямат такива проблеми, ако имат - те не са от спорта или храненето. Виждам и 40кг фиданки с деца и т. н.
Ако с тази мания за тяло на манекенка, а днес - ама и спортно да бъде, ако всички бяха като мен, човечеството да е изчезнало. Тя манията за фигура при жените е откакто свят светува, но след появата на модните списания, телевизията и т. н. пък съвсем. За днешни дни да не говорим. Никоя, с която съм споделяла, не е имала такъв проблем, само една, брояща калории, но като спряла да гладува толкова (което аз не съм правила) и й се върнал веднага.
Ендокринолог ще търся да ми каже, че трябва да се върна към здравословния живот, затова казах, че има и психически проблем - трябва ми черно на бяло, че трябва да спортувам и намаля ВХ. Оттам нататък всичко се лекува... Но нямам ли най-базовото - нищо не се лекува. На първо време ми трябва това.
Не знам гликиран хемоглобин може ли да покаже ясно ИР. Защото тоя тест с глюкозата, ако тези 2 часа съм в прединфарктно състояние (хем имам фобия от болнична обстановка, хем чакането на резултата, от който ми зависи здравето) дали няма да го компрометира. Имаш ли представа?

# 204
  • Paris, France
Ооооох, НВ храненето, дори с доста ВХ може да е кетогенно. ВВ хранене също може да е кетогенно ако калориите са много ниски - оригиналната Нюкасълска диета.

Може да пометнеш ако се обезводниш, да, а влизането в кетоза организмът го възприема като обезводняване и при бременност може да започне производство на простагландини, което да предизвика спукване на околоплоден мехур, контракции, отваряне на шийка и раждане. Случи ми се на мене след гастроентерит, при който повръщах даже и водата и нищо не задържах. Ако си ядеш НВ отпреди бременността не се случва.

За спорта - вече ти писах. Това, че кардиото, тиквата ти го възприема като мъчение не значи, че ще е същото със силови упражнения с много високо тегло - 20, 30, 50, 100 кила. 20 минути силови няма да те тръшнат в ХА, а дори и да си ядеш ВХ ще подобрят периферната инсулинова чувствителност, така че с времето ще ставаш все по-малко ИР.

Магнезий ти трябва и сега, особено след като ядеш ВВ и не знам защо си го спряла с твоята история. Той трябва и на яйчници. Трябва ти и много омега 3, а ти едва ли набавяш по 4-5 грама дневно. Трябват ти и всички други витамини и се пият доста дълго, но ти тази част нещо не я отразяваш.

Като искаш черно на бяло, мога да ти намеря 100 линка от официални проучвания за горене на ВХ след ядене. Писах ти как става. С времето, което е около 2 месеца при слаби диабетици 2, но много по-малко при ИР, ще ти трябва все по малко ходене за идеална инсулинова чувствителност и това без да страдаш от липса на ВХ.

Днес съм изяла 2 хлебчета със салата и тиквички и патладжани,малко кашкавал, 2 квадратчета шоколад, но след всяко хлебче излизах по работа и ходех пеша дълго. Не усещам симптомите на ИР и изследванията не ги показват. Ако нямаше да излизам веднага, нямаше да изяждам хлебчетата. Сега ям един банан и пак излизам да тичам. 🥳

Не ти трябват боклуци за оправяне на ХА, а време, в което организмът да свикне с новото тегло, с новия спортен режим, витамини, минерали и изядените ВХ да са = на изгорените с кардио. Ядеш 50гр, изгарящ 50 грама, ядеш 100 грама, изгаряш 100 грама, ядеш 300гр, изгарящ ги. Това е.

За да не се вдига инсулина ти трябва много магнезий. Той сам по себе си сваля инсулина, К1 от листа и омега 3. Обвивките на клетките трябва да са направени от омега 3 за да пропускат лесно глюкозата. Трябват омега 3 и за обувките на яйцеклетките и при липса се забременява трудно. Това ти го пиша, че нали се притесняваш.

Останалото е достатъчно витамини и минерали и неутрален pH.

Просто е, фасулско е, нищо трудно или изморително няма в такова хранене и движение. Даже не ти трябва фитнес зала и аз отдавна не ходя.

# 205
Благодаря, Невена, но просто това, което ми описваш като здравословно, горе-долу точно това правех в него период. Именно затова не мога да приема, че точно при мен ще е ХА и то толкова упорита. Нелепо е. Единственото обяснение е да съм силно генетично предразположена. Наистина за пръв път бях решила да променя храненето и заседналия живот, но психически стрес съм имала повече, отколкото много хора не могат и да си представят, но това никога не ми се е отразявало на цикъла (нали и това предизвиква ХА).
"Черно на бяло" имам предвид лекарите да открият, че проблемът е друг. Тогава просто не камък, ами бетонна плоча ще ми падне от сърцето.
По принцип след две седмици ще мога да ходя на изследвания, но не знам с какво да започна. На теста с обременяване с глюкоза човек освен да не се движи, трябва и да е психически спокоен, нали? Затова може би гликиран хемоглобин?

# 206
  • Paris, France
Гликираният хемоглобин не е показателен. При мене винаги, винаги е бил под 5.5, дори когато КЗ скачаше над 10 на първи час. Ако правиш хипогликемии, те неутрализират моментите с висока захар. Също, КЗ трябва да е висока дълго време за да може да се покаже на теста.

Аз не вярвам в генетични предразположения за ХА и СПКЯ. Нормално е промяна в средата да доведе до промяна в цикъла. Чела съм, че СПКЯ било наследствено, дъщерите на плешиви бащи го имали. Моят баща си е с цялата коса на главата на почти 90г, а аз го развих, като нито сестра му, нито майка му или друга роднина са имали подобно нещо. От страна на майка ми също нямаме такива жени (СПКЯ). Като е наследствено, как се появи чак след като чукнах 43г и изчезна с първия месец Метформин и диета и повече не се появи за 7 години, въпреки, че седях ИР още 2 години и не пиех лекарства?

При мене Т3 е много нисък като съм ХА, а като бях силно ИР беше на горна граница.

Психически стрес и промяна на хормонални нива от начин на хранене и спорт са две различни неща. И аз съм имала психически стрес без последствия.

Е, ОГТТ с инсулин не е голям стрес. Отивам към 8.30-9ч и няма хора както в 7ч. Боцват ме, пия глюкозата, сядам, пийвам вода ако ми се пие, чета си нещо, след час ме боцкат, след още час пак и това е. Не е много сложно да седиш на пейката. Ако ти става лошо ти дават да легнеш даже. Само не забравяй и трикратен инсулин да пуснеш, че рядко го пускат и понякога забравят.

Не, ако по принцип имаш проблеми, няма как да си психически спокойна. Отиваш и толкоз. Ако чакаш да се успокоиш, може и да си умреш нетествана.

Трябват ти пакет полови, пакет щитовидни, ОГТТ и фолат, Б12 и Д3. Може и селен. Това е.

# 207
Ще съм без направление, така че просто да им кажа да включат инсулин?
Причината да мисля, че ХА е генетично заложена е, че толкова много жени пазят диети, и то повечето нездравословни, а в последните (немалко вече) години е модерно и да се тренира, но както вече казах - никоя, която съм питала, не е имала такъв проблем, лекари също са ми казвали, че това става обикновено чак при анорексия. Информация за ХА има основно на английски и описани отделни случаи.
За Т3 (трийодтиронин) четох, че спада при ХА. По друг повод, по време на "режима", изследвах ТСХ, който беше 1,15. Повода беше, че имах симптоми на хипертиреоидизъм, тоест и Т3 би трябвало да е бил висок. Което четох, че е обратното при ХА. При ХА организма се стреми да забави метаболизма, а моят никога не е бил толкова бърз, колкото беше тогава. Това дава ли надежда да не е ХА? Това, че ХА е с леки симптоми не ме интересува, не е там причината да искам да забравя за тази гадост...

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 12:46 от Анонимен

# 208
  • Paris, France
Ох, TSH няма (почти) никаква връзка с Т3. ТSH се произвежда в мозъка и всичко, което прави е да бута щитовидната жлеза да произведе Т4. В този смисъл има някаква връзка с Т4. Доколко тялото ще обърне Т4 в Т3 зависи от много други фактори. При болест може да обърне Т4 в rT3, който е неактивната форма на Т3.

Не, при ХА организмът не се стреми да забави метаболизма. За пръв път го чета тук. Не е вярно. Моето TSH при ХА беше доста по-ниско отколкото преди ХА и с 15 кила нагоре.

Не, няма надежда да не е ХА. Хормоналните нива, които ти показа тук, с FSH и LH под норма показват точно ХА и нищо друго. Сега, може освен ХА да имаш и нещо друго, но когато са ти излезли ниските FSH и LH хормони си имала ХА.

Изобщо не е нечувано ХА, особено в групите за кетогенно хранене. Понеже съм писала за това в темата за отслабване с ИР, на лични, в този сайт са ми писали поне 100 жени (не преувеличавам). Не се пише масово по въпроса, понеже обикновено лека промяна в хранителен режим оправя бързо положението и никой повече не го мисли.

Генетичният компонент, ако изобщо го има, е вероятно в ниските нива на лептин. В интернет е пълно със съвети как да качиш лептин. How to raise leptin levels пишеш и ти излизат. Жокер - прави се обратното на това, което се прави за да го свалим.

Във фрйсбук има групи за ХА, в които се пише и за ИР.

Повечето жени се справяме с ХА по някакъв начин, като след това намираме начин да не стигаме отново до ХА без да променяме хранителен режим и спортен едновременно. При мене ядене на ВХ и сладко е достатъчно да имам цикъл. При други е спиране на спорт и започване отново, но бавно вдигане на натоварването, почивки през ден, нещо такова.

След като имаш цикъл, можеш да си ядеш ВХ, но без наситени мазнини и с по-малко мазнина, а да правиш кардио и силови, както преди и да видиш как ще ти се отрази.

За ОГТТ - Искаш ОГТТ с трикратен инсулин и обясняваш, че искаш инсулин на гладно, на първи и на втори час. В Цибалаб е в пакет.

# 209
Това за забавянето на метаболизма е може би "всеизвестна тайна" по отношение на темата за отслабването. Затова с гладуване се отслабва бавно и трудно, защото става пренастройка на метаболизма - защитна реакция на организма, т. к. той не знае докога ще продължи това гладуване. Природен механизъм да се запази живота по-дълго в случай на период на липса на ресурси и гладуване.
Намаляването на ТСХ е един от начините на забавяне на метаболизма - команда за производство на по-малко Т4 и Т3. Обаче ТСХ може да е ниско и защото Т4 и Т3 са високи. По всички признаци е моите да са били високи тогава.
Групи във фейсбук за ХА не можах да намеря. Има една на английски с повече членове, но тя е свързана с една книга, за която не искам да чувам. Коя е групата, ако искаш на лични ми я напиши Simple Smile
При мен надеждата да не е това няма да си отиде никога, не знам защо... Може и грешка да е станала при изследванията, те и референтните стойности са по-високи на тази лаборатория, повече там няма да отида...

Общи условия

Активация на акаунт