Отговори
# 465
Записвам се и аз сред родилите☺ Нашата Йоана се роди на 14.08. в 16:10 по естествен път. Слабите ми болки започнаха към 00ч., като от предния ден бях с 1-2 с  разкритие.На сутринта към 7 и 30 ме приеха вече с 4-5 см, които не съм усетила като кой знае каква болка. Следващите 2 см си боляха, но пак поносимо. После малко по-бавно дойде и пълното разкритие, но акушерките ми даваха хапченца за ускоряване на процеса. А когато дойде време за напъване, болките намаляха и се появиха напъните. Доста си понапъвах, права, легнала, около 30 мин. Накрая на магарето и с лека епизиотомия, която почти не усетих, излезе бебонката! 3 кг, 50 см. Да са ни живи и здрави всички малки слънца.
На майките, които им предстои да родят скоро ще кажа, че си боли, но не е кой знае колко страшно. Екипа около вас ако е готин, стават по-лесно нещата. Аз към края исках нещо обезболяващо, но дакото се наканим и дойде време да напъвам. Зора е да минат тези последни 3-4см разкритие. Поне аз така го усетих.
   Честито на родилите тези дни! Приятни моменти с бебочетата ви!
   И да попитам майките с епизиотомия, някой беше споменал някакво спрейче за третиране на мястото и кога може да се мокри с вода?

# 466
Честити бебоци, Хариста и Ленка! Да растат здрави, щастливи и силни! Бързо възстановяване! Hug Heart Tada

# 467
Честити ви бебета ,истински бебевалеж 🥰🥰🥰
Аз имам въпрос към майките,родили със секцио.Вие имахте ли зверско главоболие на втория/третия ден от операцията? Чувала съм ,че се появява от упойката.От снощи ме схваща направо цялата глава и днес пак ме боли ,май не е спряла и През ноща.От болницата ми дадаха само парацетамол.

# 468
Честити ви бебета ,истински бебевалеж 🥰🥰🥰
Аз имам въпрос към майките,родили със секцио.Вие имахте ли зверско главоболие на втория/третия ден от операцията? Чувала съм ,че се появява от упойката.От снощи ме схваща направо цялата глава и днес пак ме боли ,май не е спряла и През ноща.От болницата ми дадаха само парацетамол.
Да, аз съм с такова, ужасно е.
Дадоха ми една ампулка Амизолмет, после ми вляха малка банка NaCl. Без особен резултат, ту го има, ту изчезва. Трябва да търпим Head Band

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 08:58 от Blabada

# 469
Йеее, честито на двете нови бебчета.
Хариста, теб вчера те мислих, че си след термин вече и ето че си родила през нощта Simple Smile изпратила съм ти положителни мисли.
Днес е хубав празник, чакаме още бебоци.

# 470
Честито Хариста и Ленка Wink нека са здрави и много щастливи малките бебоци Simple Smile бързо възстановяване и прибиране вкъщи Simple Smile

# 471
  • Пловдив
Честити бебоци Purple Heart Sparkling Heart
Harista - помня, че си от Пловдив, ти в коя болница ражда? Бебка се е появила на голям и хубав празник, нека да й носи късмет.

# 472
Pepina, и ти ли си от Пловдив? Ти към къде си се насочила?
Хариста се беше ориентирала към Хирургиите, но нека разкаже, може да е размислила Simple Smile

# 473
Pepina83, Дари, в хирургиите съм. Ами....като се качих до родилно, на вратата имаше една ромка , с трима нахалник, за малко охраната да викат. Та акушерката малко...сепната беше. Но после ѝ мина. Докторът беше мил и внимателен, санитарката също. Споделих че така ме е боляло като бях със седем см разкритие предния път. Малко странно ме погледнаха, но го обясниха с бурни контракции и ускорено раждане. Целия екип беше изморен, но се държаха добре. В родилно всички са спокойни, без консултантката по кърмене....ако изобщо беше тя. Влезе и излезе като фурия като изстреля,че ми е второ и съм знаела реда за кърмене....хахахха
Към 6 сутринта почна голямото щъкане, кръв, кръвно ,проверка за генитално кървене. После къпаха бебето, пъпчето, после визитация....за почти всяко нещо нови хора, но пък все усмихнати. Аз успях даже да я накърмя два пъти, веднъж да я залъжа ,докато минат визитация да не плаче. После след всичко си я накърмих стабилно и заспа. Сама съм в стая за сега, малката е при мен вече няколко часа. Странно ,че като ме преместиха я взеха от родилна в стая.... Но пък не настояват за АМ и вода.  Simple Smile за сега температурата е добре , но още не е напекло. Има комари...

# 474
Записвам се и аз сред родилите☺ Нашата Йоана се роди на 14.08. в 16:10 по естествен път. Слабите ми болки започнаха към 00ч., като от предния ден бях с 1-2 с  разкритие.На сутринта към 7 и 30 ме приеха вече с 4-5 см, които не съм усетила като кой знае каква болка. Следващите 2 см си боляха, но пак поносимо. После малко по-бавно дойде и пълното разкритие, но акушерките ми даваха хапченца за ускоряване на процеса. А когато дойде време за напъване, болките намаляха и се появиха напъните. Доста си понапъвах, права, легнала, около 30 мин. Накрая на магарето и с лека епизиотомия, която почти не усетих, излезе бебонката! 3 кг, 50 см. Да са ни живи и здрави всички малки слънца.
На майките, които им предстои да родят скоро ще кажа, че си боли, но не е кой знае колко страшно. Екипа около вас ако е готин, стават по-лесно нещата. Аз към края исках нещо обезболяващо, но дакото се наканим и дойде време да напъвам. Зора е да минат тези последни 3-4см разкритие. Поне аз така го усетих.
   И да попитам майките с епизиотомия, някой беше споменал някакво спрейче за третиране на мястото и кога може да се мокри с вода?

Честито бебчеее! Да ви е здрава и много да ви радва! На теб бързо възстановяване! Относно въпроса ти накрая аз се измих веднага след като ме преместиха в стая. Казаха ми с вода и сапун, че може да се мия. А спрея за пръскане бях писала преди Цикатридина (с това ни напръскаха в родилното) или Ацербин(това имах вкъщи) ☺️😊

# 475
Честито бебче! Много да ви радва!
За спрея Цикатридина, но внимавай аз след едноседмично пръскане се обелих цялата Sad сега съм го спряла, че направо като изгорено се бели кожата. Иначе помага реванол на превръзката. Много облекчава. Както и ако я сложиш в хладилника. Студеното направо е такъв кеф Simple Smile иначе аз си взех душ след 4-5 часа без проблем. Само с вода на мястото, без душ гел или интимен.

# 476
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честито на Harista и Lenka! Да са ви живи и здрави бебоците! Flowers Hibiscus Balloon

Нас утре ще ни изписват и нямам търпение да си се гушкаме у нас. Доста е ревливо моето лъвче, дори и на ръце реве! Но това ми е късмета хаха, и първото беше такова Animal Hatching Chick

# 477
Честито на новите мами! Да са живи и здрави дечицата!

Да попитам за секциото, вие носихте ли си някакви лепенки за оперираното място, спрей за обезболяване или нещо друго и като цяло как става къпането, бръсненето на крака, акането?

# 478
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебоците! На мамите бързо възстановяване Heart

# 479
  • София
Хариста, Ленка, честити бебчета Heart Да са ви живи и здрави и много да ви радват. На вас, бързо възстановяване Hug

temma, аз не съм носила лепенки или превръзки за оперираното място, в болницата всеки ден сменяха превръзката, но може и да има значение дали е държавна болница или частна. На мен лично в деня след секциото ми махнаха превръзката и ми сложиха някакъв спрей, който действал като “филм” и запечатвал раната и ми позволиха бавно бавно вечерта да се изкъпя. Ако ще си по-спокойна, вземи си от аптеката непромокаеми стерилни марли/лейкопласт. Имай предвид, че трябва да са повече от 10 см дълги, защото самият разрез е около 10 см. За ходенето по голяма нужда - дадоха ми една свещичка, за да пусна газове и тя ми повлия положително и за другото. Нямаше проблем, нямаше болка. За бръсненето нищо не мога да кажа, защото аз преди да вляза в болницата успях само интимните части на пипане си обръсна и краката останаха. Но в родилния дом никой не обърна внимание на това. После като се прибрах вкъщи и вече нямах корем, спокойно си се епилирах.

Общи условия

Активация на акаунт