Отговори
# 495
  • Пловдив
Rozmari Rasheva стискаме палци да е още днес Smiley и скоро да разказваш.

# 496
Pepina83, и двата пъти в хирургиите тръгна от предродилно с малко криви акушерки, но може би не и отдавам такова значение. Дано не се разочароваш този път.
Maraya,  възможно е ,но може просто и да му харесва на гърда. Следи памперсите. Ако ги пълни се храни. От двете ли кърмиш или редуваш? Сега като те болят хубаво ли захапва бебчето. Не го оставяй да спи на гърда. Ако тръгне да заспива леко побутвай ушето или бузата ,защото като спи може да не суче ефективно. Бъди сигурна ,че захапва хубаво , а не само зърното. При вас не е ли по-уредено с консултации по кърмене? А и първа нощ у дома.....нормално е при смяна на обстановката ....дерзай, мажи зърната и не му давай да си играе с тях Simple Smile

# 497
Rozmari, знам че движението помага, разходки от стая в стая ако трябва. Качването на стълби, също и гимнастическа топка ако имаш, сядаш на нея и лекичко подскачаш. Леки клекове, не до долу а съвсем лекичко колкото можеш без да се насилваш. И любов с половинката Blush Това са съвети от акушерка. Скоро ще се случат нещата:hugs:

# 498
Мами на родили бебчета..имам питане. След като се прибрахме от родилния дом, бебка не спи вечер. На АМ е, защото имам много малко кърма. Иска само да суче от мен. Така преяжда. По друг начин не мога да я успокоя. После заспива на корема ми и така откарвам цяла нощ, не спя, разбира се. На 6 дена сме. С таткото не сме спали. Дайте някакво съвети.., че физически изнемогваме! Cry

# 499
Мами на родили бебчета..имам питане. След като се прибрахме от родилния дом, бебка не спи вечер. На АМ е, защото имам много малко кърма. Иска само да суче от мен. Така преяжда. По друг начин не мога да я успокоя. После заспива на корема ми и така откарвам цяла нощ, не спя, разбира се. На 6 дена сме. С таткото не сме спали. Дайте някакво съвети.., че физически изнемогваме! Cry
Каката беше така. През денят спеше, вечер не + колики.
Дръж я повече будна през денят, осигурявай светлина, а вечер приглушена. Създай режим. Опитай само с кърма, за да не преяжда, щом иска само от теб да суче. Залъгвай я с биба. Това мога да предложа. Малки са, след 3-4 месеца влизат в ритъм 😄

# 500
Благодаря момичета за съветите имам топка и почвам да пружинирам на нея 😃 въпреки че от болницата ме посъветваха да почивам и да спя колкото мога да събирам сили за да имам повече енергия ама с болки трудно се спи.. 😃

# 501
Ellocin, може би имате колики и бебчето не спи и плаче, не защото не му стига кърмата а от коремчето. Моят съвет е да се свържеш с консултант по кърмене. Има безплатни консултации към Ла Лече Лига. Изключително полезно е в началото, ще ти обяснят какво и как да правиш за да сте спокойни и ти и бебчо. Когато родих първото си бебе, имах чувството, че е безкрайно храненето и недоспиването и че цял живот ще е така Grinning. Доброжелатели ми казваха да дохранвам с АМ, да кърмя по 3 пъти на ден ,че да ми се съберяла кърма и тем подобни глупости. Нямах достатъчно информация и слушах, в резултат кърмих само 6 месеца. С второто вече беше различно, доверих се на хора с опит именно консултанти и кърмих 2 години. Те все пак се срещат с много майки и бебета и за тях е ясно защо едно бебе плаче и най-важното е, че могат да ти дадат адекватен съвет. И да не забравяме, че всичко минава.

# 502
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз имам проблем, бебето иска само на гърда, иначе постоянно плаче. И днес си помислих, че явно нямам достатъчно кърма, и поисках да ми дадат АМ, защото чак се захласна от рев, дадох му го, и той заспа. И като се събуди след 2 часа повърна три пъти и много се свиваше. Което означава, че не е трябвало да го дохранвам. И е преял. С първото ми дете беше същото, и пак дохранвах. Сега и аз мисля да извикам консултант по кърмене. Защото и от постоянното кърмене зърната много болят....

# 503
  • Denmark
Благодаря, Хариста, аз съм малко нетърпелива и очаквам от първия ден да се случат нещата, но не е възможно.
Ние звъняхме по нощите за консултация понеже така и не взех АМ предварително иначе щях да му дам да видя дали просто не е умрял от глад. Те казаха да опитаме голички, че се успокояват бебетата и ако не се справим да отидем до болницата да вземем АМ, понеже тук няма денонощни магазини. Към 6 часа вече се сетих да легна до него, дадох му да засуче и като заспа, само си махнах гърдата и така поспахме. Поне той де, аз постоянно го следях и изследвах всеки звук, който издава. 😄 На няколко пъти се давеше през нощта и това ми донесе притеснения. Преди това рев - гърда - заспива - оставям го - рев - гърда и така. Днес таткото го приспа два пъти без участието на горките ми зърна 😄 но пък дадохме бибка.
Ей, голяма работа са тези малчовци. ❤️

Lovely, съчувствам ти. Ти усещаш ли да имаш кърма вече? Моите гърди никак не са напрегнати, както всички ми казват, че трябва да са с кърма..

# 504
Като заговорихте за зърна и мен ужасно ме болят от първия ден, в който започнах да кърмя моята Северина редовно... Което се случи около седмица след раждането и рядко дохранвам с АМ. Но болката е ужасна, боли вече повече от 2 седмици, мажа с Лансинох, но не виждам подобрение. Четох, че можело да получавам болките от неправилна поза за кърмене. Аз я кърмя винаги седнала като я слагам в скута си легнала настрани, вие в каква поза кърмите и с какво се мажете, боли ли ви? Болката при мен наистина е ужасна... 😭

# 505
Марая, ако бебето суче постоянно няма как да усещаш гърдите напрегнати, така си мисля, то просто те спасява от това чувство Grinning
Алетея, възможно е да те боли, заради грешно засукване на бебчето. Това клипче показва мисля добре.
https://youtu.be/0EJ7pZuSlZI

# 506
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не , не ги усещам напрегнати гърдите, но мисля, че още е рано. При предишното раждане, на 4-тия ден като се прибрахме вкъщи след изписването, и гърдите ми взеха буквално да текат. Така че има време. Но наистина е много трудно, дали се е нахранило детето, дали реве от глад или от друго...

Алетея, аз кърмя легнала на леглото, слагам бебето до мен и му подавам гърдата. Другата поза, която ми беше удобна е седнала на леглото, облегната на таблата, а бебето в ръцете ми, легнало върху възглавница.

Но наистина ,мнооого болят зърнатааа от това постоянно цокане Cry

# 507
Слагам възглавница върху краката си, отгоре бебето легнало на страни. Моите гърди се напрягаха, когато си искаше по-късно млякото и в началото,( когато вече имаше мляко , не коластра) ,  докато се нагласим. Когато имаше бум в растежа омекваха много, не можеха да смогнат, после пак рязко се напрягаха да наваксат.
Ох, моето момиче така здраво смуче, че матката ми контрахира така, както беше снощи като тръгнах за родилното.

# 508
Аз все още не съм започнала да кърмя, но бях гледала едно клипче в което консултант специалист по кърмене обясни че в  първия месец особено първите дни бебчето има нужда буквално от 15 мл мляко стомахчетата са им колкото едно бобче и е грешно веднага да се захранват с АМ както повечето майки правят от страх да не е гладно бебчето също така обясни че в началото и майката няма толкова много мляко, но то било достатъчно за да храни бебето си. Та не знам според мен е хубаво всяка майка, която иска да кърми е хубаво да направи консултация с такъв специалист.

# 509
  • Denmark
И аз съм със силни менструални болки като хапва. Това означава ли, че все пак има коластра или означава само че суче? Ох 😅
Уж акушерките ми го сложиха в правилната позиция в болницата да не ме боли, пък пак си ме боля. Трябвало да е захапало не само зърното. Аз го кърмя във всяка една поза, която сваря, само да ми е удобно да пия вода. 🍼

Общи условия

Активация на акаунт