Отговори
# 585
Kitty и твоят ред дойде, бравоо!! Пожелавам ти едно здраво и послушно детенце, с което да се гордеете за напред 🥰🥰🥰.
Скорошно оздравяване на теб 💕.
Понякога се чудя дали епизиотомията боли повече или секциото?

# 586
Paola, мисля че е време да раждаш вече Simple Smile От това чакане си постоянно в някакви чудейки, хаха Simple Smile Според мен секциото боли повече, все пак е операция. А епизиотомията все пак е на лигавица. Аз от първото раждане имах неконтролирани разкъсванияз т.е. не ми направиха епизиотомия, а си ме оставиха така естествено да ми се получат нещата Simple Smile и въпреки това не е кой знае каква болката. Неприятно е, смъди ти, наместваш се малко наляво-надясно при сядане, придърпва ти, ама чак пък толкова страшно не е Simple Smile

# 587
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Кити, честита рожба, да ви е жива и здрава!

Аз с предишното раждане имах епизиотомия и ме болеше мноооого повече, отколкото сега, когато имам 1 външен шев на перимеума ( което е
всъщност разкъсване почти до ануса)...... Много по-търпимо е, когато не са те рязали. А отделно имам и коремна операция отпреди, и тази болка, също я знам Grinning  Тя болеше най-много , епизиотомията малко след нея по степен на болка Joy

За гъбички не знам дали конкретно помага, но никога не пречи - изплакване с разтвор с калиев перманганат.

# 588
Lovely, изписаха ли ви днес? Как протичат изписванията? С какви дрехи беше бебето? Носи ли почерпка на някой и къде се оставя? Simple Smile Престоят като цяло ОК ли беше?

# 589
Леле, момичета, честити бебчета 😍 Да сте живи и здрави вие и бебчетата, и да се възстановите бързо, за да може да се грижите за бебоците.
Аз съм 7 дни след секцио, вкъщи сме вече и се чувствам добре. Единствено има проблем при ставането от леглото, но не бих казала, че ми е тегаво, в 9 месец ставах по-трудно 😀 Като цяло се чувствам добре, грижа се за бебчо, но моят съпруг помага адски много и не знам какво ще правя, като тръгне на работа.
С кърменето има малко проблеми, нещо не можем да се нагодим с бебока, но да кажем, че е още рано. Особено ме напрягам целият акъл, който получавам по темата 😠
Днес се разстроих адски много, понеже видях в Интернет някакво клипче как показват на майка бебето, след като го извадиха след секцио и такъв рев му ударих, че мен не ме хвана упойката и съм изпуснала този момент. Поплаках малко, после се успокоих, все пак е важно, че сме здрави. Сега като се сетя и пак ми се доревава. ☹️ Иначе Човечето е уникално, само като го погледна и направо... Искам да го намачкам 😀

На момичетата, на които им предстои срещата с мъниците - още малко търпение 😊 И вярвам, че нещата ще се случат по най-добрия за вас начин, не го мислете. Вероятно няма да стане така, както сте си го представяли, по-добре нямайте очаквания😀 Аз все си представях как ще го целуна като ми го покажат кървав и грозен, ама уви 😀 И оттам ми дойде разочарованието. Успех!

# 590
Аз пък установявам, че имаме повече колики, когато съм я хранила само с шише, отколкото сега, когато само я кърмя... Не знам дали е логично, но така ми се струва 😃
С шишето гълтат много въздух въпреки прехвалените антиколик шишета и биберони.Как увеличихте кърмата?Плаче гладна,а като я сложа на гърда и суче малко и задрямва и само я побутвам и пощипвам,но без особен ефект.След това и давам АМ,защото няма как да и стигне.Оф,някакъв ужас е,а така се надявах да мога да кърмя този път Sad

# 591
Момичета,извинявам се предварително,че днес цял ден ви се оплаквам,но никой друг не може да ме разбере в този момент ... днескашният ден е някакъв ужас за мен .. малкият направо ми разби ребрата,отвратителни кисели с бонус оригване и за капак газове (извинявам се много) и разстройство цял ден 😭
Е дано всичките тези неща са предвестник на нещо хубаво !
Извинявам ви се още веднъж !

# 592
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Lovely, изписаха ли ви днес? Как протичат изписванията? С какви дрехи беше бебето? Носи ли почерпка на някой и къде се оставя? Simple Smile Престоят като цяло ОК ли беше?
Да,днес ни изписаха.Изписванията стават след 11ч, като понякога, когато има повече от 10 броя,се прави график , за да няма струпване на хора. Моето се получи малко хаотично и не съм много доволна, дано на теб да ти обяснят по-ясно кое как , след какво....
Днес беше хладен ден, детето го изписахме с боди с дълъг ръкав, панталон и чорапки. Отгоре завит с памучна пелена.
Не носих никаква почерпка.Фактически никой не излиза с теб от отделението, ти само се подписваш пред акушерката вътре и тя ти дава бебето.Роднините чакат отвън.
Престоят беше Ок , само това постоянно влизане и излизане на кой ли не(чистачки,за храната,за темпертаура,за кръвно,за визитации) ми дойде малко в повече, но явно навсякъде е така.Иначе условията и храната, и отношението са супер.

# 593

Ето малко от книгата на Хедра за кърменето, за който го интересува де 💐

# 594
zzzlati, да, а аз мисля, че въпреки анти колик шишетата гълтат много въздух така и става мазало после 😬 Иначе не знам как увеличих кърмата, предполагам като я слагах редовно на гърда. В началото я хранех само с шише и непрекъснато пищеше, че я боли коремчето, но на мен кърменето ми беше адски неприятно и изобщо не я слагах на гърда... Но после започнах всеки път да я слагам и дохранвах с АМ и постепенно спрях да дохранвам и в момента рядко се случва да давам АМ и то в не големи количества - по 30 мл някъде. Индикацията, че кърмата ѝ стига беше, че заспиваше спокойно след кърмене. Пия и чай за кърмачки на Хип и мисля, че има ефект от него.

# 595

Не се отчайвайте 💐

# 596
Момичета,извинявам се предварително,че днес цял ден ви се оплаквам,но никой друг не може да ме разбере в този момент ... днескашният ден е някакъв ужас за мен .. малкият направо ми разби ребрата,отвратителни кисели с бонус оригване и за капак газове (извинявам се много) и разстройство цял ден 😭
Споко, Янче 😁 Аз цял ден се оплаквам от моя болезнен хемороид, който толкова ме боли, че вече се чудя това бебе от къде ще иска да излезе😂😂😂

bebiflebi, ти имаше ли признаци на започващо раждане при постъпване в болницата?

# 597
Аз в последните дни пия само газирана минерална вода и определено са ми намалели киселините. Когато не ме мързи слагам и изцеден лимон.

# 598
  • Sofia
Аз пък установявам, че имаме повече колики, когато съм я хранила само с шише, отколкото сега, когато само я кърмя... Не знам дали е логично, но така ми се струва 😃
С шишето гълтат много въздух въпреки прехвалените антиколик шишета и биберони.Как увеличихте кърмата?Плаче гладна,а като я сложа на гърда и суче малко и задрямва и само я побутвам и пощипвам,но без особен ефект.След това и давам АМ,защото няма как да и стигне.Оф,някакъв ужас е,а така се надявах да мога да кърмя този път Sad
Злати, аз се изцеждам след като кърмя. Но тази гърда, от която съм кърмила. И аз също имам подозрения, че не му стига, но моят малчо заспива бързо докато яде и после се буди по-често. Та като знам, че не е изял всичко, се изцеждам, за да стимулирам производството. После му го давам в някакъв момент.
Честито на всички нови мами, които не съм поздравила, бъдете здрави вие и бебчетата! Hug

# 599

Да споделя моя опит с киселините. Понеже аз бях много, ама много зле до преди 2 дена,докато не открих най-доброто решение и много съжалявам,че не го открих по-рано.
Какво ли не съм пробвала ,като казвам всичко ,значи наистина всичко съм пробвала и не ... 4 часа преди да си легна нищо не ям и пак легна ли .. се започва( хем пия и сироп против киселини ,предписан от акушерката). Започваше се от сутринта.. пия ли вода , връщам всичко. Не можех да спя на ниската си възглавница, а трябваше да спя полуседнала, тогава се започваше и с хъркането .. абе някакъв ужас. Всяка божа вечер се събуждах ,подскачайки ,задавям се от повърнато в устата ми(много се извинявам за описанието), кашлям по 30,40 мин. от храната,попаднала в устата ми.  И така, спирам с шарените описания.
Решението е ОМЕПРАЗИТ (20 мг.).Взема се 1 хапче на гладно сутрин и забравяш за киселини цял ден и цял вечер .. каквото и да ядеш или пиеш , няма помен от тях. Тук в Англия се казва Омепразол .. но е същото.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 23:21 от Paola.georgieva

Общи условия

Активация на акаунт