Отговори
# 600
Утре сутрин тичам към аптеката да го взема .. кошмарно е направооо

# 601
Утре сутрин тичам към аптеката да го взема .. кошмарно е направооо
Съчувствам ти .. много добре знам как се чувстваш 😢. Става за бременни ,защото е предписано от акушерка да не се притесняваш. На моята приятелка(която е 9-ти месец началото) и го предписа нейната акушерка като и казала по 2 дори да пие, но 1 е напълно достатъчно. Звънях след това на моята да си поискам, уж щяла да се свърже с мен,нищо не стана и понеже ни ги дават без пари моята приятелка ме спаси и ми даде 2 блистера.

# 602
Има ли мами с породени деца?
Не се притеснявам от раждането, не го мисля, ще се случи по един или друг начин.
Но ме обзема паника , че трябва да я оставя 😢 представям си, че моментът е дошъл и сърцето ми се свива. За 1г и 7 месеца не сме се разделяли за повече от няколко часа. А сега с дни... Научи се да пита "Къде е Мама" дори когато ме вижда. ♥️
Надявам се да не усети какво се случва, за да ни е по-леко.

# 603
bebiflebi, kitty, честити бебчета! Да са живи и здрави, много щастие и късмет да имат, много да ви радват! Бързо възстановяване на вас!

Mariqiv9, успех, стискам палци всичко да е наред! И много е важно да си спокойна.

bebiflebi, аз също ако я оставя - може 1 час да суче и повече. Така си мисля, че се стимулира кърмата. Не знам дали наистина е така.

Злати, относно кърменето -
За раздразнени зърна - аз ползвах Гармастан, когато кърмех баткото, а сега еднократно го използвах, че не беше толкова сериозен проблема. Акушерката каза, ако го използвам - преди кърмене да измивам зърната с бебешки сапун.
Кърмене и след това изцеждане, както и кърменето на поискване при мен помогнаха.
Относно храненето, моя позната ми препоръчаше - ядки,варено жито, овесени ядки и др. житни, чайове на Хип, много течности. Аз не съм ги спазвала тези препоръки изцяло, макар че си мисля да започна тия дни по-сериозно, но ги споделям, ако някой иска да провери.
Също някой беше писал по-рано в темата, че можеш да се свържеш с консултант по кърмене. Имало безплатни консултации към Ла Лече Лига.

Paola.georgieva и при мен пукането на мехура и окситоцина не причиниха повече болка - силна беше, но се търпеше (поне докато ми сложат упойката, след това не знам как би било). Преднишното ми раждане беше по същия начин, а едва изтърпях да ми сложат упойката. Този път бях чела за дишането, че помагало и се бях настроила, че ще има болка, което може би също помогна. А аз съм с нисък праг на болка.

Ioni, напълно разбирам за какво говориш. Нашият батко сега е голям и нямахме проблем с отделянето, но когато още нямаше 2 г.се наложи да влезна в болница заради гастроскопия - 3 или 5 дни стоях (не помня вече), но чувството го помня - беше ми много трудно, но нямаше как.
Стискам палци да се справите. Който е с нея - да я занимава и забавлява повече, за да мине по-бързо времето, а ти от друга страна ще си заета с бебето. Няма да е лесно, но целта си заслужава!

# 604
Трети ден след раждането и предизвикателство. Днес ми дойде кърмата и гърдите станаха твърди като камък и много болезнени. И се почна-"Слагай студен компрес", " Слагай топъл компрес", "Цеди се цяла нощ", и т.н. Мисля да си правя леки масажи, та ще видим...

# 605
Трети ден след раждането и предизвикателство. Днес ми дойде кърмата и гърдите станаха твърди като камък и много болезнени. И се почна-"Слагай студен компрес", " Слагай топъл компрес", "Цеди се цяла нощ", и т.н. Мисля да си правя леки масажи, та ще видим...
И на мен на третия ден ми дойде кърмата и адски болеше. Отидох при консултантка в болницата и жената каза, че това е единствения ден, в който се прави студен компрес. Мен много ме успокои, иначе адски боляха. След този ден вече си правиш горещи компрес. Така ми каза.

# 606
Iva_nna, нямай нукякви признаци при приема.
mdggmd, благодаря ти, много полезна информация!
milena, благодаря и на теб, успокои ме Simple Smile
Ioni, моите са породени. Чуваме се по вайбър. Тежко е за теб, за нея/него не толкова. Те свикват бързо с новите условия:)

# 607
  • Denmark
bebiflebi, какви са тези свещички и за какво помагат?
Напълно те разбирам, точно чувството е като след война.
Аз бавно се възстановявам и още ми е много отпаднало. Днес ходихме до болницата да видят бебо, едва се държах на крака,но и това ще мине.

Kitty, честито бебче и на теб! 🍼 Heart

И на мен на третия ден ми дойде кърмата и адски болеше. Отидох при консултантка в болницата и жената каза, че това е единствения ден, в който се прави студен компрес. Мен много ме успокои, иначе адски боляха. След този ден вече си правиш горещи компрес. Така ми каза.

И аз сега с това се боря. Ще се пръснат тези гърди... Само един ден ли е това чудо? 😔

# 608
Аз бях така с първото, като се роди второто, рев рев в болницата, той дойде да ме види и се разстрои още повече (май по добре да не идват), абе голяма драма беше.. А сега ги оставих и двамата, малкия с температура милия, но явно съм закоравяла вече и ми е по спокойно някак..и той е на 1 и 8, не може да говори, не знам дали знае за бебето и сега като му цъфна, ей тва вече ме притеснява, да не се шокира!
Има ли мами с породени деца?
Не се притеснявам от раждането, не го мисля, ще се случи по един или друг начин.
Но ме обзема паника , че трябва да я оставя 😢 представям си, че моментът е дошъл и сърцето ми се свива. За 1г и 7 месеца не сме се разделяли за повече от няколко часа. А сега с дни... Научи се да пита "Къде е Мама" дори когато ме вижда. ♥️
Надявам се да не усети какво се случва, за да ни е по-леко.

# 609
Баткото е на 4 , но също ми е много трудно. От както бях бременна с него ММ все отсъстваше доста по работа.Като се роди таткото се наложи да замине за дълго време и така си свикнахме с малкия. Не сме се отделяли, сама съм си го гледала без помощ ( аз и не исках,не че не е имало желаещи). Но разбира какво се случва и това ми дава спокойствие.
И аз от вчера съм вече с преходно мляко в гърдите.почват леко да се напрягат. Кървенето намаля значително. Обаче ме хвана едно зверско главоболие.....тазът май се понамести, вече не боли толкова. Дори сега дремнах без нищо между краката....за пръв път от месеци. След час ще почнат да прииждат е стаята за прегледи и изследвания. Дано малката поспи поне още 15 мин да си взема един душ и да си измия зъбите Simple Smile

# 610
Марая, мен жената ми обясни, че тази болка е когато слиза кърмата. Предните 2 дни не усещах абсолютно нищо в гърдите, чак на 3 ден след операцията. Тя каза да се цедя на 3 часа, ако бебето не засуква, за да ги стимулирам. Сега ме болят само ако не са изцедени. Но пак не е такава болка, каквато беше тогава... Сега, ако ми е много тегаво, слагам горещ компрес върху тях и ме отпуска...

# 611
  • Denmark
Марая, мен жената ми обясни, че тази болка е когато слиза кърмата. Предните 2 дни не усещах абсолютно нищо в гърдите, чак на 3 ден след операцията. Тя каза да се цедя на 3 часа, ако бебето не засуква, за да ги стимулирам. Сега ме болят само ако не са изцедени. Но пак не е такава болка, каквато беше тогава... Сега, ако ми е много тегаво, слагам горещ компрес върху тях и ме отпуска...
Мдобре, благодаря ти Blush ще видим как е днес. Нашият много яде през нощта, придремали сме за 2-3 часа макс, но поне гърдите няма да избухнат. Sweat Smile
Аз се чудя дали сама не си помогнах за ситуацията вчера понеже изпих два чая за кърмачки и после хапнах овесени ядки с овесено мляко, протеин на прах и шепичка орехи - като всичките неща би трябвало да увеличават кърмата Sweat Smile днес ще го карам по-леко.
Аз с един малко неудобен въпрос към мамите родили нормално - кога отидохте по голяма нужда? В болницата ми казаха, че няма да мога няколко дни ама днес ще е 4ти и чувствам, че много време мина.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 08:18 от Marayah

# 612
С каката отидох по голяма нужда когато се прибрахме вкъщи. Но още в болницата когато минаваха на визитация и всеки път ни питаха дали сме ходили, тези които небяхме ни дадоха 2 хапченца. Аз така и не ги испих, странна птица съм и немога на чуждо място...
 Йони каката е на 2 и 3 месеца, до преди 1 месец никога не ме е търсила когато ме изгуби от поглед. Ообаче сега незнам как ще я оставя, притеснявам се от това че няма да я виждам няколко дни, от колкото от самото раждане. Ноо няма как ще трябва да изтърпим няколко дни.

# 613
Оле, не мога да си представя след кърмене да се цедя всеки път... Тя като се наяде и понякога я подмятаме по 2-3 часа докато заспи, ако не се наложи пак дая храня, това ще означава да не спя НИКОГА

# 614
Мале, хора, как никога не сте си оставяли децата? Няма на кой или не сте искали? Моето дете беше на 4 месеца, когато го оставихме за първи път за 4 дена. Отделно сме си правили десетки уикенди без него на море, планина... Имаме няколко екскурзии по 5-6 дни из Европа без него, а последното ни Гранде пътуване беше през декември до топлите страни, тогава ни нямаше 13 дни.
Бабите го гледат по график, той е щастлив. Сега е на 4 години и половина и е научен да седи при други хора. Разбира се, липсваме си, затъжваме се едни за други, но в крайна сметка и родителите сме хора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт