Паническо разстройство - 45

• 45 058
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мерси Георги, много изчерпателно. Моята хипохондрия също ти благодари.
Moon, мерси, ще си пусна желязо при следващи кръвни изследвания.

Още един въпрос за анемията - винаги ли има умора като симптом?

# 106
Изписано е от невролог.

# 107
Здравейте,  за първи път пиша в темата и ще съм благодарна ако някой е наясно да ми отговори. Изписаха Ксетановюр 20 на мъжът ми, поради страхове с шофирането. Казаха че принципно се пият до 6 м. и после ще се спират по схема. Наясно съм, че няма как да влияят еднакво на всеки човек, но все пак въпросът ми е има ли при някой от вас положителен ефект от антидепресантите? Какво да очакваме като реакция? Четох, че при някои хора се появяват замаяност, сънливост....а той все пак ходи на работа и това би било проблем. Ще съм благодарна на всякакви мнения и идеи по темата.
Ксетанор е предполагам? Медикамента не е лош, SSRI антидепресант, доста широк като ефект. При него се наблюдава бързо начало на действието - след 10 дена започва да се разгръща. Но първите 15 дена усилва много неприятно усещанията за тревога, страх, невралгични болки, тинитус, замъглено зрение рядко. Много хора и все едно не могат да си намерят място да се отпуснат. 6 месеца е минимален срок на лечение, често оптимално е 18-24 месеца. Няма лошо, медикамента не е лош, работи, успокоява. Да не се пие алкохол с този медикамент, защото работят с еднакви рецептори и е възможно да има бурна реакция с изостряне на депресия и тежък махмурлук, придружен със сърцебиене. Това е предполагам изписано от личния лекар?

Шоколад , апластичната анемия е Таласемия. Тя е смъртоносната.
Мн изчерпателно. Само ще добавя,че се качват яко кила

# 108
Аз съм с таласемия минор - нисък хемоглобин и ниски още няколко показателя. Не е рискова за здравето, ако е минор, опасна е ако е майор, но тя се хваща в бебешка възраст.
Минор много хора носят без да знаят, хората са по-бледи с по-изразени и големи очи и обикновено младолики.
Нямам увеличени органи засега.

# 109
Всъщност, таласемия е сърпоклетъчна анемия.

Здравейте,  за първи път пиша в темата и ще съм благодарна ако някой е наясно да ми отговори. Изписаха Ксетановюр 20 на мъжът ми, поради страхове с шофирането. Казаха че принципно се пият до 6 м. и после ще се спират по схема. Наясно съм, че няма как да влияят еднакво на всеки човек, но все пак въпросът ми е има ли при някой от вас положителен ефект от антидепресантите? Какво да очакваме като реакция? Четох, че при някои хора се появяват замаяност, сънливост....а той все пак ходи на работа и това би било проблем. Ще съм благодарна на всякакви мнения и идеи по темата.
Ксетанор е предполагам? Медикамента не е лош, SSRI антидепресант, доста широк като ефект. При него се наблюдава бързо начало на действието - след 10 дена започва да се разгръща. Но първите 15 дена усилва много неприятно усещанията за тревога, страх, невралгични болки, тинитус, замъглено зрение рядко. Много хора и все едно не могат да си намерят място да се отпуснат. 6 месеца е минимален срок на лечение, често оптимално е 18-24 месеца. Няма лошо, медикамента не е лош, работи, успокоява. Да не се пие алкохол с този медикамент, защото работят с еднакви рецептори и е възможно да има бурна реакция с изостряне на депресия и тежък махмурлук, придружен със сърцебиене. Това е предполагам изписано от личния лекар?

# 110
Какво Ви е мнението за Сероксат? Някой пил ли го е?

# 111

Правилно, объркал съм се, че само анемии се обсъждат. Таласемия е сърповидно клетъчната. И който я носи, е със средиземноморски ген.

По-назад обсъдихме сероксат. Не е лош, пълнее се, има кофти странични ефекти в началото. Иначе добър АД, дори много добър за депресии и ОКР. Според мен не е подходящ за ПР и ГТР.

# 112
  • Цюрих

Не е вярно.Всички сме в грешка.
И таласемията и сърповидноклетъчната анемия излиза,че  се причиняват от различни мутации на гена.А тези мутации пък,пазят от малария или заразените я изкарват по-леко, ако са носители на малък процент от гена.Поне това разбрах, докато четях, като в Уикипедия пишеше, че таласемията се води някакъв подвид на сърповидноклетъчната, но другаде не срещнах подобно твърдение. В статията по-долу се води отделна група. Страницата може да се преведе на български,за тези, които се интересуват.
Кофтито е,че анемията като цяло гадна и предизвиква тревожност и безсъние.
Да пази Господ от такива болести!
То и хипохондрията не е добре,ама човек отвреме навреме трябва да пуска по едни изследвания.
Аз пък нещо се сдухах пак! Хванах та писах в една тема,че ако се глътне игла,тя излиза винаги с тъпото напред, защото червата се нагаждат по оста и,сякаш имат собствен мозък.Освен ако няма усложнения, докато преминава,де.И ме овикаха,че съм идиотка и ще стана причина за всички,дето гълтат игленик да умрат фатално, защото нямам мозък,за разлика от червата ми,та да правя такива изказвания.Но в интерес на истината, това го чух от моята ЛЛ и майка ми, която също е медицинско лице.И намерих също  в един медицински сайт снимки и изследвания,че това е така.
Просто питам дали някой от вас знае и Георги за справка?Питай някой твой гастро там,за да знам как точно се случва това завъртане на "чуждото тяло", моля ти се!Четох,че е заради перисталтиката основно,но ми стана интересно.Целта ми не е да продължа да споря, защото не ми е приятно да ме обиждат.Но за собствена утеха просто.
Не знам защо така се вързах,такава свръх чувствителност нормална ли е при ПР? Нормално ли е да се сдухаш от всичко и да ти се върти една и съща плоча все/като например,колко си тъп/?
Преди не ми се беше случвало,никога не съм плащала данък "хорско мнение"

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anemia/symptoms-c … uses/syc-20351360

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 01:13 от Шоколад

# 113
Като поразнищите още малко анемиите ще си намеря причината за всичките ми проблеми. До тук : вдигането на кръвното, замайването, безсънието дето ме мъчи толкова време ... 😀 Даже вече се диагностицирах с тази, минорната анемия, за която пише May Ling. Простете ме за невежеството, но не чета за болести в интернет...принцип. Само вас чета тук и групата за Базеда.  Достатъчно ми е. А Георги, и аз го искам в къщи 😀.
Хайде, аз утре пак на изследвания. като не ходя , не ходя, ама като тръгна....

# 114
Какво Ви е мнението за Сероксат?
Голяма част сме минали през него!
Дано са ти го нацелили.
При мен не, то пък кой ли нацелиха!
С много бензо по схема се тушират страничните ефекти.

Формулата за сън - рано ставане, разходки, тренировки, секс с двама, трима.
Не ме гледайте, че съм станала в 3.00, снощи в 20.00 бях каталясала от умора и едвам си държах очите отворени. Но  преумората води до безсъние!
Трябва да се нацели границата между умора и преумора!

Добро утро!

# 115

Не е вярно.Всички сме в грешка.
И таласемията и сърповидноклетъчната анемия излиза,че  се причиняват от различни мутации на гена.А тези мутации пък,пазят от малария или заразените я изкарват по-леко, ако са носители на малък процент от гена.Поне това разбрах, докато четях, като в Уикипедия пишеше, че таласемията се води някакъв подвид на сърповидноклетъчната, но другаде не срещнах подобно твърдение. В статията по-долу се води отделна група. Страницата може да се преведе на български,за тези, които се интересуват.
Кофтито е,че анемията като цяло гадна и предизвиква тревожност и безсъние.
Да пази Господ от такива болести!
То и хипохондрията не е добре,ама човек отвреме навреме трябва да пуска по едни изследвания.
Аз пък нещо се сдухах пак! Хванах та писах в една тема,че ако се глътне игла,тя излиза винаги с тъпото напред, защото червата се нагаждат по оста и,сякаш имат собствен мозък.Освен ако няма усложнения, докато преминава,де.И ме овикаха,че съм идиотка и ще стана причина за всички,дето гълтат игленик да умрат фатално, защото нямам мозък,за разлика от червата ми,та да правя такива изказвания.Но в интерес на истината, това го чух от моята ЛЛ и майка ми, която също е медицинско лице.И намерих също  в един медицински сайт снимки и изследвания,че това е така.
Просто питам дали някой от вас знае и Георги за справка?Питай някой твой гастро там,за да знам как точно се случва това завъртане на "чуждото тяло", моля ти се!Четох,че е заради перисталтиката основно,но ми стана интересно.Целта ми не е да продължа да споря, защото не ми е приятно да ме обиждат.Но за собствена утеха просто.
Не знам защо така се вързах,такава свръх чувствителност нормална ли е при ПР? Нормално ли е да се сдухаш от всичко и да ти се върти една и съща плоча все/като например,колко си тъп/?
Преди не ми се беше случвало,никога не съм плащала данък "хорско мнение"

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anemia/symptoms-c … uses/syc-20351360
Е веднага ти казвам. Понеже имам челен опит с това. Просто на иглата острието е лек край и естественото движение на перисталтиката е физика, по-тежкия край се измества отпред (тъпото напред). Приеми го като водовъртеж и бутилка бира. Винаги ще е с дъното надолу.

# 116
Шоколад, ти направо ме разцепо🤣😂😂👍. Къде ти дойде на акъла да водиш такава дискусия?! Иначе много интересно, браво!

П.П Георги, извинявай, би ли препоръчал някакъв колаген за пиене - имам ошипяване на врата и дискови хернии и целият ми гръбнак пука, усещам сихожилията като "изсъхнали".Дали ще ми помогне?Иначе правя едни упражнения на Шишонин, ама не съм много редовна - трябва да се стегна.Имам чувството, че имам някакви блокажи в раменният пояс и е нарушено кръвообращението...Нощем имам понякога изтръпване на дясната ръка, плексит - то се видя и на рентген, де..Възможно ли е това да ми причинява неравномерен сърдечен ритъм или си въобразявам глупости.Като седна и си изпъна гръбнака прав/а не както обикновено си стоя/ и пулса ми доста се ускорява..

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 09:04 от the_demon

# 117
  • Цюрих
Благодаря,Георги,знаех си,че си компетенция по въпроса!
Ако ще си го делим Георги и аз искам!Поне от мозъка му част Simple Smile,че си го има в повече.

Аааа,аз за шипове се мажа с рициново масло.То е много силно обезболяващо, ама действа с натрупване.Миналата година ми се беше схванал крака,имах ишиас.Не можех ни да седна,ни да легна.Даже не можех да се изпи**я като хората.После научих за действието на маслото.Една година нямам вече проблеми с крака, освен това стопява шипове.Шиповете са наслагвания от калций, които маслото разгражда.Освен това е противораково.Стопява тумори, поне така твърди жената, която го е пробвала.
На едно парцалче от памук правиш кръгче, когато изливаш маслото и го слагаш на болното място.Отгоре слагаш найлон и така спиш или седиш цял ден.После пак слагаш масло и не хвърляш парцала,ползваш го многократно,той се напоява с течение на времето добре.Ако проблемът ти е от 3 месеца,слагаш компрес 3седмици,ако е от 3г,слагаш 3 месеца.Желателно е рициновото масло да е био,чисто.Лечението е продължително,но ефективно.Болката минава по-бързо,до седмица,две. По време на цикъл, почивка.
И за това ме овикаха в друга тема,че е пенкилер, ама не!Действа!
Та да си кажа и аз...нали съм на всяка манджа мерудийка Grinning

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 11:30 от Шоколад

# 118

Мн изчерпателно. Само ще добавя,че се качват яко кила
Това с кг е относително,преди 10 год съм го пила и не съм качила 1кг

# 119
Това с рициновото масло ме заинтригува. Ползвам го много за други цели, та винаги имам в къщи. Ще го пробвам и за мазане.
Моите изследвания излязоха. Хормони на ЩЗ в норма. Желязо гранично. Референтни граници : 10,7-26
Резултат 10,7. Точно на долна граница. Не е зле. Бързо ще се коригира предполагам. Ще ида при ЛЛ да ми изпише нещо. И се връщам в изходна позиция, като повечето тук дето ходят по изследвания. Всичко си е от ПР- то. Така че както казва Джери, повече спорт и повече секс. Аз добавям и по чашка алкохолец вечер за отпускане на нервите.

Общи условия

Активация на акаунт