Паническо разстройство - 45

• 45 037
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
За сега само ПКК. Хемоглобина ми е 94 при реф.120-160 за жените. И някакви обеми са били паднали, няколко показатели са, след хемоглобина са в таблицата. Не е пред мен сега. Днес сутринта не можах , та утре ще изследвам желязо и както вече писах хормоните за ЩЗ. Значи кръвното може и от анемията да го вдигам така ли ще излезе ? 🤔

https://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F/% … %D0%B8%D1%8F.html

https://www.synevo.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B … 0%BC%D0%B8%D1%8F/

# 91
  • София
Ако хемоглобинът е над 140, възможно ли е да има анемия?
Уж разбрах механизма на моите паники, но може да има и нещо друго.

# 92
Здравейте искам да попитам за лекаратвото Сеталофт ако може някой да ми даде мнение тъй като се намирам в страшна “дупка” от която не мога да изляза психически. Имам мисли за самоубийство! Въпроса ми е проблем ли е ако го пия без лекарско предписание понеже искам да започна още от утре лечение с нещо
Благодаря ви предварително за помощта

И как мислиш да закупиш това лекарство? С чужда рецепта? Това, което действа на един човек, може да не подейства върху теб. Вземи направление за лекар или отиди на частно. Ще те прегледат, ще ти направят схема и можеш още утре да започнеш лечение.
Това е сертралин, по принцип е АД, но той усилва мислите за самоубийство и е лош като пръв избор. Незнам защо е решила сама на своя глава да го пие. Аз мога за самолечение да препоръчам само Деанксид 2х1 сутрин и обед по едно , или коаксил 3х1 на ден. Това са сравнително безопасните за самолечение АД.

# 93

Има и други видове анемия, не само желязодефицитна. Моят хемоглобин винаги е бил висок, желязо и Жск са добре. Не съм изследвала феритин, ама той уж е запаса... Изследвала съм б 12 и беше добре, но фолиева не съм... Ти какво имаш предвид под "разбрах механизма на моите ПА"?

# 94
  • София

Има и други видове анемия, не само желязодефицитна. Моят хемоглобин винаги е бил висок, желязо и Жск са добре. Не съм изследвала феритин, ама той уж е запаса... Изследвала съм б 12 и беше добре, но фолиева не съм... Ти какво имаш предвид под "разбрах механизма на моите ПА"?
Ясно, мерси. Аз нямам много симптоми на анемия. Само ми изстиват крайниците и винаги съм била бледа.

Получавам панически атаки от спазми в храносмилателната система - притискат кръвоносни съдове и ми ускоряват пулса. Ходих на гастро и 3Д ехограф и докторът го потвърди. Причината е неясна, но се предполага стрес. Даде ми спазмолитик за 1 месец и като го спрях, се скъсах от ПА. После като ми се случи ПА си взимам един Спалмагон, и след 10мин няма и следа от нея.

# 95
  • Цюрих
Прочети предишната тема,там надълго и нашироко нищихме анемията.Може да предизвика тревожност,да.

# 96
  • София
Прочети предишната тема,там надълго и нашироко нищихме анемията.Може да предизвика тревожност,да.

Прочетох и разбрах, предимно от твоите постове. Чудя се дали някой е имал желязодефицитна анемия с висок хемоглобин.

# 97

Прочетох и разбрах, предимно от твоите постове. Чудя се дали някой е имал желязодефицитна анемия с висок хемоглобин.
Има 7 вида анемии, и само две са желязнодефицитна, където хемоглобина е нисък. При другите е нормален и висок. Тия с ниския хемоглобин са желязнодефицитна и такава от рак, СПИН и други болести, както и загуба на кръв. Има анемия, която е често срещана от недостиг на витамини, минерали и аминокиселини, поради неусвояване. При апластичната анемия хемоглобина може да е нормален и висок и изведнъж се срива, когато спре производството на червените телца. Левкемия или миелофиброза също могат да са причина за анемия, и пак хемоглобина да е нормален, но там има други симптоми и не се бърка. Хемолитичната анемия е особен тип, който имаш всичко в норми, обаче разпада на кръвните клетки е по бърз отколкото създаването им и постепенно се стига до дефицит при липса на лечение. Но и там симптоматиката е съвсем друга и много преди ниския хемоглобин си умрял. И сърповидоклетъчната анемия, характерна за средиземноморските народи , в частност Островите на Италия е генетично наследена, там самите клетки приемат формата на сърп. Хемоглобина е висок.

Още за анемиите?

# 98
Георги, ти си цяло съкровище❤️😁. За хипохондрик като мен идеално щеше да е да те имам вкъщи🤪

# 99
Георги, ти си цяло съкровище❤️😁. За хипохондрик като мен идеално щеше да е да те имам вкъщи🤪
Хич не ти трябва, да знаеш Grinning И аз имам смотаните си епизоди, фобии и неприятни усещания. И като всички тук съм на вълни Simple Smile

# 100
Здравейте,  за първи път пиша в темата и ще съм благодарна ако някой е наясно да ми отговори. Изписаха Ксетановюр 20 на мъжът ми, поради страхове с шофирането. Казаха че принципно се пият до 6 м. и после ще се спират по схема. Наясно съм, че няма как да влияят еднакво на всеки човек, но все пак въпросът ми е има ли при някой от вас положителен ефект от антидепресантите? Какво да очакваме като реакция? Четох, че при някои хора се появяват замаяност, сънливост....а той все пак ходи на работа и това би било проблем. Ще съм благодарна на всякакви мнения и идеи по темата.

# 101
  • Цюрих
Георги,забравяме май таласемията, която е вид анемия с много висок хемоглобин,обаче при нея се наблюдава изменение в черния дроб и далака.Само че доколкото знам тя е наследствена и е някакво генно изменение.Тоест,унаследява се с раждането,не може да се придобие,но може да се открие на късен етап.Зависи от вида и май,дали е минорна или мажорна.Защото при едната имаше кръвопреливане от бебе доживот.....Пускат се  специфични изследвания,за да се установи.Трябва да помолиш ЛЛ за помощ и насока или консултация с хематолог.
Така е,Георги е злато! Четох старите теми и ме шашна това, което е писал че е взимал изпити на лекари и зъболекари...Дето се вика,"аз кат са знам къф съм инДЖинер,ма е страх да ида на лекар!"
И всички вие,хора,сте много колоритни!Особено Джери! Целувки,Джери,ти си изключително готин човек и правиш страхотни снимки!
Чета ви историите на заболяванията и ми е мъчно! Но какво да се прави,всеки има свой собствен кръст за носене!
Надявам се,че сте по-добре тези дни!?

# 102
Здравейте,  за първи път пиша в темата и ще съм благодарна ако някой е наясно да ми отговори. Изписаха Ксетановюр 20 на мъжът ми, поради страхове с шофирането. Казаха че принципно се пият до 6 м. и после ще се спират по схема. Наясно съм, че няма как да влияят еднакво на всеки човек, но все пак въпросът ми е има ли при някой от вас положителен ефект от антидепресантите? Какво да очакваме като реакция? Четох, че при някои хора се появяват замаяност, сънливост....а той все пак ходи на работа и това би било проблем. Ще съм благодарна на всякакви мнения и идеи по темата.
Ксетанор е предполагам? Медикамента не е лош, SSRI антидепресант, доста широк като ефект. При него се наблюдава бързо начало на действието - след 10 дена започва да се разгръща. Но първите 15 дена усилва много неприятно усещанията за тревога, страх, невралгични болки, тинитус, замъглено зрение рядко. Много хора и все едно не могат да си намерят място да се отпуснат. 6 месеца е минимален срок на лечение, често оптимално е 18-24 месеца. Няма лошо, медикамента не е лош, работи, успокоява. Да не се пие алкохол с този медикамент, защото работят с еднакви рецептори и е възможно да има бурна реакция с изостряне на депресия и тежък махмурлук, придружен със сърцебиене. Това е предполагам изписано от личния лекар?

Шоколад , апластичната анемия е Таласемия. Тя е смъртоносната.

# 103
  • Цюрих
Извинявай,не видях от първия път,че си го писал!Малко на диагонал го прочетох! Grinning
Пък и като си писал "апластична анемия" не съм го отразила.Моята информация е по-скоро повърхностна за този вид, най-много четох за желязодефицитната.
Кой където го сърби,там се чеше...

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 19:20 от Шоколад

# 104
относно анемията,аз съм с анемия със същите симтоми.Желязодефицитна,но имай предвид,че е възможно хемоглобина да в в норма,а желязото ниско,аз в момента съм така,изследвай си и ЖСК

Общи условия

Активация на акаунт