Паническо разстройство - 45

• 45 129
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • Цюрих
Здравейте,пиша за пръв път тук,но ви следя отдавна.От доста време имам ПА още от студентските си години.Овладявах ги някакси сама.Бяха на периоди.Имах голям страх да оставам сама в къщи,особено вечер.Все още го имам.Имам фобии от асансьори,затворени пространства.ПА ми се изразяват в учестен пулс,чувство че ще припадна,избиват ме ту горещи,ти студени вълни.Овладявах нещата с йога,дишане,валериан,четене на книги,разходки и така до следваща криза.В миналото са ми изписвали АД,когато не се е откривало причина за състоянието ми,но аз не смеех да ги пия.След като виждах,че нищо ми няма здравословно се стягах и овладявах нещата.Просто не обръщай внимание на ПА.Но от март месец,заради коронавируса ли,поради това че смених работата си ли....не знам,но отново ме нападнаха с пълна сила ПА.Чусвствам умора,слабост в краката,замаяност,залитам ту в една,ту в друга посока,учестен пулс,неориентирана съм,никаква концентрация и памет.И след тези неразположения ме хващат и ПА.Почнах отново да правя изследвания и да търся причината за неразположенията.Правих ПКк,железен панел,гастроентеролог,невролог два пъти,уши нос гърло два пъти-понеже ми е заглъхнало и ухото.Пусках и щитовидни хормони всичките+ антителата,гинеколог посетих,отоневролог.Засега от всички направени изследвания се устави ниско Б12,ниско вит.Д,проблем с вестибуларния апарат и леко завишен калции 2,55 при горна граница 2,50.Отонервлога ми изписа Бетасерк и деанксит.Понеже отказах да пия АД поне засега ми каза да го заменя с нещо природно.Купих си левзея.Засега лечението не помага,т.е чувствам се по същия начин,както и преди да почна лекарствата,но може би още е рано да се каже,понеже от две седмици пия тези лекарства за вестибуларния апарат.Мисля да посетя и очен лекар.Сещате ли се за други изследвания,които мога да направя?Осъзнавам,че имам ПА,но те се появяват заради посочените по горе неразположения.Искам да намеря причината за тях.Помогнете моля ви,чувствам се много зле,най вече поради това че на работа се чувствам много неефективна.Ходя като 5 за 4, напълно изветряла съм,раздяна,никаква концентрация,бели петна.Дано всички се оправим някой ден!
Това,че имаш дефицит на Б12 също влияе на нервната система.Понякога значително.Как ти е хемоглобина?Започни добавка с витамини Б12 и Д+К2.Витамин К2 се пие, за да предотврати образуването на камъни в бъбреците от витамин Д.
Джери,аз пия Биолектра магнезий 243,разтворим.Може до 2 на ден.Това е цитират и казват,че се усвоява най-добре.Действа нервноуспокояващо и седативно.Пие се вечер и заспиваш до 30мин.

# 166
Шоколад дефицитите ги открих още февруари месец.И невроложката ми изписа б12 и вит Д по 20 к през ден,нооо го пих без К2,защото не знаех,че се приема в комбинация с вит Д.Сега вит.Д вече е в граници и пия по 4 капки на ден.С вит Б12 още се боря,на последната контрола преди месец беше 219.Сега да почвам ли вит.Ка,или вече е късно.

# 167
Здравейте!
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, била съм в нея за кратко преди две години.
Тогава получавах ПА, пиех на собствена глава деансит при нужда, като цяло се оправих сама.
В момента съм бременна в 5ти месец, желано бебе. Всичко си е наред, лека бременност. От известно време изпитвах страх и тревожни мисли, лека депресия, но го овладявах. Чашата преля, когато около мене се разболяха - хрема без температура. Е, хвана ме и мене. Звъннах на АГ-то, в началото ме успокой, но накрая ми каза - “Твоите болни познати да вземат да си направят тест за короната, не се притеснявай, дори да се наложат антибиотици, има позволени и за теб.” Ей, казвам ви, паниката вече беше налице. Преди това изобщо и не се бях сетила за короната. Не отричах досега вируса, но и не бях от панираните. Спазвах си карантината онези 2 месеца, след това се пазех и си спазвам наложените мерки и до днес.
На днешен ден, хремата ми мина, имам нещо леко, но от бременността попринцип се генерира хрема плюс запушен нос. От няколко дена съм спокойна като цяло, нямам ПА, но съм без никакъв живец. В неделя отиваме на море, желание нямам за нищо, работя си от вкъщи много преди коронавируса, в момента нямаме работа и съответно и занимавка нямам по цял ден. Не ми се чете книга, филми не ми се гледат, нищо.
Не се харесвам как изглеждам, самокритична съм към себе си, с ниско самочувствие.
Сега само си мисля как ми е писнало да се ослушвам кой ще кихне, кой ще се изкашля, къде да седнем в заведение, че са не е пълно.
П.С. ПА получих след разговора с АГ - лягам през нощта, пулса си го усещах по цялото тяло, трудно заспиване, изпотяване, тревожност.
Извинявам се за дългия пост и благодаря!

# 168
Демон хубаво е че си почнала упражнения. Световъртежът ще мине. Много сме обездвижени и трябва гимнастика. Аз също почнах някакъв вид йога, уж за начинаещи. Ама някои упражнения не ги правя правилно други изобщо не ги мога. И онзи ден се сецнах, отзад в кръста и към левия крак такава болка. Търпя, но спрях за сега йогата. Наясно съм обаче че това е от ибездвижването, говоря за разтягането дето го получих. Така че като ми мине продължавам. Да не вземеш да се откажеш.

# 169
  • Цюрих
Шоколад дефицитите ги открих още февруари месец.И невроложката ми изписа б12 и вит Д по 20 к през ден,нооо го пих без К2,защото не знаех,че се приема в комбинация с вит Д.Сега вит.Д вече е в граници и пия по 4 капки на ден.С вит Б12 още се боря,на последната контрола преди месец беше 219.Сега да почвам ли вит.Ка,или вече е късно.
Да, няма проблеми да си пиеш и К2.Дефицитът на Б12 се наваксва с инжекции,с хапчета става по-бавно.Зависи и от конкретното лвкарство.Аз съм пила Милгама,за нервите на краката и там количеството на Б12 е много.За 1м се оправих.Много хубава добавка е Уримил, също с по-големи концентрации на Б12 и от тях също се чувствах добре.Не знам какво приемаш,но питай за Уримил личния си лекар.Може да ти трябват по-големи дози.Като всичко, което се приема като добавка има следния принцип-колкото е по-голяма концентрацията на дефицитното вещество, толкова по-бързо се запълват депата.Защото организмът усвоява толкова, колкото е необходимо,а другото се изхвърля.Но когато концентрацията на дефицитното вещество е малко,процесът на запълване на депата става по-бавно.Удължава се процеса на възстановяване.Ще се оправиш, когато се вдигнат нивата до средата.
Не разбрах хемоглобинът как ти е?

Sealove, безсмислено е да се тревожиш за коронавируса.Аз щях да получа разкъсване на матката при второто раждане, което е супер опасно за живота.Забременях почти веднага след 1-то и заради предишното секцио, операцията беше тръгнала да се отваря,прокървих.Е,оперираха ме втори път,извадиха живо и здраво бебе,но аз ПА получих след операциите...
Най-често умират хора в битови инциденти,според съвременните статистики.Но каквото ти е писано,такова.Приеми,че Бог ти е подарил дълъг и щастлив живот и му се радвай! Сигурно и тези, които днес са катастрофирали по пътищата са били с маски и не са предполагали,че някой пиян идиот може да влезе в насрещното,например/да пази Бог/!
Така че всичко е много относително.
Самото раждане в рисково, винаги нещо може да се обърка, но трябва да имаш положителна нагласа.
Пий си нещо за нервите и излизай на разходки.Сънят и чистият въздух са най-доброто лекарство.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 15:08 от Шоколад

# 170
Шоколад хетерозигот тромбофилия съм.Може ли да пия вит к2.Четох че сгъстява кръвта.Хемоглобина ми е 145.

# 171
  • Цюрих
Шоколад хетерозигот тромбофилия съм.Може ли да пия вит к2.Четох че сгъстява кръвта.Хемоглобина ми е 145.

В такъв случай си пий само това, което ти е изписал личният лекар!Другото си го набавяй с храната-яйца,сьомга,месце Simple SmileИ  го питай за справка,все пак.

# 172
Не пипай К2 в този случай. Сгъстява много, дори има случай с тромби откъснати , при хора, които не са знаели, че имат проблем. За мен този витамин е добре да се спре от продажби свободно.

# 173
хора не знам какво да правя.днес от жегите ли от какво ли ми стана мбого зле ..имах чувството ,че ще припадна,сега съм с сърцебиене и си предтсвям,че ще ида в болница,че ще припадна и всякакви такива..че ще ми стане още по-зле какво да правя? Да добавя кръвното мине 125/86/90 това за мен е високо аз съм 100/70

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:28 от Moon1

# 174
хора не знам какво да правя.днес от жегите ли от какво ли ми стана мбого зле ..имах чувството ,че ще припадна,сега съм с сърцебиене и си предтсвям,че ще ида в болница,че ще припадна и всякакви такива..че ще ми стане още по-зле какво да правя? Да добавя кръвното мине 125/86/90 това за мен е високо аз съм 100/70
Нищо ти няма, тревожност е. Организма може да понесе кръвно до 180/120 без проблем за около 6 месеца без увреди. Така че в случая не е високо за теб. Но иначе тревожния епизод като лупа е усилил усещанията. Страховете, които си имала показват точно паника. Добре е някак да успееш да се самонавиеш, че няма нищо и това е просто игра на илюзии.

# 175
Благодаря ..опитвам се да се справям,но не винаги се получава

# 176
Сали, на йогата това й е неудобно, че при повечето пози не може да гледаш екрана.

Момичета, ох, и аз, приятели, разучавайте много добре тренировките и упражненията в тях, преди да започнете. Неправилно изпълнение води до травми!

Свалих ксанакса до едно и половина на ден. Това е геройство за мен. Ксанаксът не е толкова коварен, като ривотрила, по-бързо може да намаляваш дозите.

# 177
Не пипай К2 в този случай. Сгъстява много, дори има случай с тромби откъснати , при хора, които не са знаели, че имат проблем. За мен този витамин е добре да се спре от продажби свободно.
Благодаря за информацията.В такъв случай ще пия само магнезий и малка доза вит.Д,за да избегна употребата на вит.К.

# 178
Благодаря ..опитвам се да се справям,но не винаги се получава
В такива случаи на мен ми помага бавното и дълбоко дишане,като на издишване задържаш малко дъха преди да издишаш.Преди да вдишаш отново пак малко задържаш.Доста пъти ме е спасявало.

# 179
Благодаря,ще го опитам

Общи условия

Активация на акаунт