Паническо разстройство - 45

• 44 206
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Била съм на психиатър. Вие освен АД друго не знаете... Благодаря! И не, не съм за АД
Не искам да се заяждам,но и аз като теб до последно казвах,че не съм за ад...минах през 20 лекари изпих им всичките боклуци,които ми изписваха(както вече споменах за 2 месеца имам 1 препълнена кутия от обувки с лекарства)отделно и ЛЛ ми изписваше неща,отделно купувах витамини,минерали,хранителни добавки на своя глава...но аз казвах не не съм за АД...изписаха ми бета блокер пропранолола пих го 1 месец е няма такъв ужас пулса ми пак ставаше 130,само че кръвното ми ставаше 75 на 60 чудно...после ми го смениха с ивабенор от него кръвното не падаше ,пулса стана 65...но започнах да виждам някакви бели петна и направих алергия...после спират бета блокера малко по малко...нямаше файда от него...това за сърцебиенето...после ми изписаха ритмонорм и другия ми кардиолог вика тези добре ли са ти не излизаш от ритъм...после ходих на пулмолог заради задушаването изписа ми един куп противоалергични +2 инжекции урбазона...напразно тровене...после ходих на унг заради буцата в гърлото пих антибиотици + спрей за нос за гърло за уши...файда никаква...после на гастро заради липсата на апетит пих пулсет ударна доза 1 месец + гастропротект...да казвам ли имаше ли смисъл...после пих антибиотик заради дишането да не било бронхит...снимки бял дроб,ямр глава...после пих милгама заради болките около сърцето...файда никаква и после стрезам,алора,неолексан от който повръщах,дименхидринат заради гаденето.. и със всички тези боклуци,като половината не съм ги написала постоянно си пиех и хранителни добавки...е познайте на какви ми стана стомаха...сега пия 1/2 серопрам + 1 флуанксол и не се задушавам,излизам,мисля да започна работа,започнах да се храня и дори да се усмихвам от време на време,а сега мисля да започна и когнитивно поведенческа терапия..двама мъже идват от бургас в ямбол много ги хвалят...Моята пси ми каза,че това много ще ми помогне...затова казвам,че и аз не бях за АД според мен...натрових се с лекарства,влоших си състоянието и накрая се оказа,че съм си баш за АД.съжалявам,че стана много дълго

# 391
Аз не желая и не смятам, че на този етап имам нужда от антидепресанти. Не казвам, че няма тревожност понякога, но не виждам как ще ми помогне такъв препарат. След като мозъка е претоварен, не смятам че най доброто нещо е да се тровя с химия, която да ми обърква мозъка. Смятам, че ако се смени средата, обкръжение, и тн... всичко, което те е довело до тук, нещата ще вземат обрат. Обяснявали са ми как действат АД и щом лично ендокринолога ми е казвал, че това не е решение, аз нямам намерение да се тровя излишно. Има причини за всяко едно нещо, и не виждам как един АД би ни оправил хормалният фон... Всеки сам взима решения и носи отговорност за действията си. Знам какво е пристъп на паника, тревожност и тн.. Не може да ме убедите, че сутрин след ставане пулса ми е 70.,и в момента, в който се за стоя по дълго време права става 115.Без абсолютно никаква причина, нито напрежение, нищо... Не може това да е абсолютно всяка сутрин след като си се надпал добре и си от починал.. А вечер след работа, когато хиляди емоции и мисли са минали през главата ти, да имам пулс 60.Не съм съгласна, че проблема е в главата ми.

# 392
Аз не желая и не смятам, че на този етап имам нужда от антидепресанти. Не казвам, че няма тревожност понякога, но не виждам как ще ми помогне такъв препарат. След като мозъка е претоварен, не смятам че най доброто нещо е да се тровя с химия, която да ми обърква мозъка. Смятам, че ако се смени средата, обкръжение, и тн... всичко, което те е довело до тук, нещата ще вземат обрат. Обяснявали са ми как действат АД и щом лично ендокринолога ми е казвал, че това не е решение, аз нямам намерение да се тровя излишно. Има причини за всяко едно нещо, и не виждам как един АД би ни оправил хормалният фон... Всеки сам взима решения и носи отговорност за действията си. Знам какво е пристъп на паника, тревожност и тн.. Не може да ме убедите, че сутрин след ставане пулса ми е 70.,и в момента, в който се за стоя по дълго време права става 115.Без абсолютно никаква причина, нито напрежение, нищо... Не може това да е абсолютно всяка сутрин след като си се надпал добре и си от починал.. А вечер след работа, когато хиляди емоции и мисли са минали през главата ти, да имам пулс 60.Не съм съгласна, че проблема е в главата ми.
И аз бях така с пулса в покой 130...А при натоварване 80...мен точно ендокринолог ме изпрати при психиатър,аз също съм с базед от 11 години...досега не ми беше създавал никакви проблеми ...психиатърката ми каза,че е много важно да започнеш лечение от рано...после е късно и вече е хронично...обясни ми го на дълго и на широко но не ми се пише пак дълъг пост...пробвай с ивабрадин...поне не сваля кръвното и аз съм с много носко кръвно.или първо пробвай с мента глог и валериана на капки или алора сироп или си вземи някаква тинктура за кръвоносните съдове...доста помагат...ако само пулса ти е проблема

# 393
Ами да, пулса основно ми е проблем... А и от двата холтера, които са ми слагали излиза все едно и също нещо-винаги сутрин за около половин час имам такива пристъпи. На холтера се вижда че следобед имам 1 или 2 такива за по няколко секунди, аз не ги усещам... Но сутрин, направо все едно си чувам пулса. Майка ми е така и предполагам, че имам някаква обремененост.. Макар че и тя нямаше проблем със сърцето

# 394
  • София
the demon, това е Postural tachycardia syndrome. Имах го като младо момиче, а сега ми се е случвало като съм тревожна. Един доктор ми каза, че било присъщо за млади и здрави жени и не съм се притеснявала. Проблем на автономната нервна система е, не на сърдечната.

# 395
Тези дето имаме проблем с ЩЗ винаги ще сме леко тревожни, винаги ще имаме моменти на паника, на задух, сърцебиене екстрасистули и т.н. Нормално е , жлезата си влияе, независимо че сме в ремисия и с хормони в норма.
Но ви завиждам за ниското кръвно. Аз съм на терапия и пия ежедневно лекарства за кръвно и елате да видите малко ако се притесня за нещо. Кръвното скача до небесата, въпреки лекарствата и тогава ща неща гълтам ксанакс.
Но наистина пиенето на АД трябва да е краен вариант. Съгласна съм с The_demon.

# 396
the demon, това е Postural tachycardia syndrome. Имах го като младо момиче, а сега ми се е случвало като съм тревожна. Един доктор ми каза, че било присъщо за млади и здрави жени и не съм се притеснявала. Проблем на автономната нервна система е, не на сърдечната.
Да, така ми обясни и ендокринолога. Ти вземаш ли нещо или си караш така? Не знам в такъв случай кое е по добре да се третира-пулса или нещо за успокоение? Имам предвид билки, добавки и вече в крайна необходимост лекарства

# 397
Това състояние се среща често при млади хора. Според мен бетаблокерът е твърде сериозно лекарство за него, а и се пие доживот. Или поне спирането му е сложно, а състоянието отминава с възрастта. За мен бетаблокерът не е по-безобиден от АД. Така, че определено нещо за успокоение е по-добре, според мен. Аз също имах такова сърцебиене, което ми беше извор на страхове. Премина с възрастта, а и след лечение на щитовидна жлеза. Тя винаги трябва да се изследва при такива симптоми. Но да се дава бетаблокер за мен е неоправдано. Особено при млад човек.

# 398
Това състояние се среща често при млади хора. Според мен бетаблокерът е твърде сериозно лекарство за него, а и се пие доживот. Или поне спирането му е сложно, а състоянието отминава с възрастта. За мен бетаблокерът не е по-безобиден от АД. Така, че определено нещо за успокоение е по-добре, според мен. Аз също имах такова сърцебиене, което ми беше извор на страхове. Премина с възрастта, а и след лечение на щитовидна жлеза. Тя винаги трябва да се изследва при такива симптоми. Но да се дава бетаблокер за мен е неоправдано. Особено при млад човек.

Благодаря. Това го имам от 20 годишна. Просто напоследък ми създава по голям дискомфоет. Да, имам проблем със ЩЖ и съм на терапия, макар и затихва ща. Освен това съм и на 45 г и предполагам променливият хормонален фон на половите също допринася... Може би затова според лекаря не е нито за АД, нито за бета блокер
Иначе благодаря на всички за препоръката да отида на психиатър. Всеки има своите проблеми, притеснения и страхове... Не винаги е необходим препарат

# 399
Хормоните е пременопаузата предизвикват такива състояния. И аз имах екстрасистоли , сърцебиене известно време. Отшумяват , други неща се появяват. Не трябва да се поддавате на стрсховете, особено като не искате АД. Изчакайте , най- вероятно е хормонално, ако не откриват физиологична причина. И отново ще кажа - движението и спортът много помагат да подобрят сърцебиенето и да прочистят главата.

# 400
  • София
Да, така ми обясни и ендокринолога. Ти вземаш ли нещо или си караш така? Не знам в такъв случай кое е по добре да се третира-пулса или нещо за успокоение? Имам предвид билки, добавки и вече в крайна необходимост лекарства
Още от млада започнах самомасажи всяка сутрин. Четков масаж също. Има едно упражнение: заставаш права, вдигаш се на пръсти и след това рязко спускаш долу. Получава се стръскване, което раздвижва кръвта. Освен това важен е и мускулния тонус, особено на прасците.

# 401
Каква е разликата между клонарекс и лорапам?Понеже с моя позната имаме едни и същи лудости,едно и също лечение,но аз съм на клонарекс тя е на лорапам...и днес на обяд си беше забравила лорапам и аз и дадох 1/2 клонарекс

# 402
Каква е разликата между клонарекс и лорапам?Понеже с моя позната имаме едни и същи лудости,едно и също лечение,но аз съм на клонарекс тя е на лорапам...и днес на обяд си беше забравила лорапам и аз и дадох 1/2 клонарекс
И двете са много сходни като действия, нямат съществена разлика. Значи лорапам е по-къс като ефект и седира повече за сън, използва се в инжекционна форма за премедикация при упойка. Но е слаб за ПР. Добър е за ГТР и социална фобия. Клонарекс от друга страна е подходящ за ПР и ГТР, както и за сън, но не и за седация. Ефекта при лорапам настъпва след поне 90 минути и е около 4-5 часа. Страничните му ефекти са повече. Иначе и двата медикамента действат на еднакви центрове и ГАБА.

# 403
И двете са много сходни като действия, нямат съществена разлика. Значи лорапам е по-къс като ефект и седира повече за сън, използва се в инжекционна форма за премедикация при упойка. Но е слаб за ПР. Добър е за ГТР и социална фобия. Клонарекс от друга страна е подходящ за ПР и ГТР, както и за сън, но не и за седация. Ефекта при лорапам настъпва след поне 90 минути и е около 4-5 часа. Страничните му ефекти са повече. Иначе и двата медикамента действат на еднакви центрове и ГАБА.
Но немога да навредя на моята приятелка,като съм и дала обедната и 1/2 лорапам ...аз и дадох 1/2 клонарекс 0.5...
А флуанксол колко дълго може да се пие и води ли до пристрастяване,че май ще го пия поне 5 месеца...клонарекса след 20 дни ще започвам да махам обедната доза...Благодаря ти много за отговорите

# 404
Днес си купих селен. Някъде четох тука че било полезно за аритмиите. Някои знае ли дали мога да го комбинирам с магнезий и витамин С

Общи условия

Активация на акаунт