Паническо разстройство - 45

• 43 864
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Ft4 и tsh са по каса, ft3 , ТАТ и МАТ не са. Ама карай , де. Но за хипертиреоидизма те разбирам. Аз какъв го ядох докато ме диагностицират правилно. То пулс, то високо кръвно, инсомния, нерви, паник атаки, някакъв ад беше. Ще ти включат тиреостатик и след месец ще се чувстваш мнооого по-добре. Само търпение, важното е че вече имаш правилна диагноза. Ама и тия лекари, има ли учестен пулс, аритмия, първо ЩЗ се изследва.
Абе хора, как контролирате емоциите си. Аз се ядосвам и разтрепервам от малко. Все търся спокойствие, ама то няма как в днешно време. Нещо техника на дишане ли , какво. Георги, ти общуваш с много хора, как ги понасяш. Дай рецепта.
Начи хубава водка вечер, много елегантно псуване и нареждане постоянно, мощно теглене на майни и при нужда се правя на глух. Иначе ще откача.

# 466
sara2019, не се притеснявай. Аз съм с Хашимото и хиперфункция, диагностицирана съм преди 2 г. Пия тиреостатик, вече съм на поддържаща доза от 2 т на, седмица. От повече от 10 г. съм едни и същи кг-54 и не съм качила, нито от лекарството, нито от друго... Ще влязат хормоните бързо в норма и ще се по успокоиш.. Надявам се това със сърцебиенето да ти се оправи, защото ако си чела назад, аз съм със същият проблем. И макар с хормони в перфектни стойности, явно това при някои си остава. Имам приятелки със хипофункция и пак имат сърцебиене, макар, че според лекарите трябва да имат брадикардия...Можеш да ме питаш ако нещо се сетиш... Аз със диета без глутен за 1 година успях да сваля МАТ от 2000 на 118

# 467
Аз в процеса на лечение с тирозол, а по-късно с пропоцил, само си върнах килограмите които бях свалила в следствие на тиреотоксикозата. Ама то като скелет бях станала. Така че , кой какъвто си е . Sara2019, ако по принцип нямаш склонност към напълняване, няма да напълнееш със тиреостатика.

И имам още един въпрос към хората тук с паник атаки и към Георги, разбира се. Аз не получавам отдавна паник атаки, защото избягвам ситуациите, които биха ги предизвикали. Ако усетите обаче че наближава паник атака, как я парирате, за да не се развихри? Примерно аз като усетя че почва да ми изтръпва лицето, гледам да се скрия , да си легна , да пия бензо. Ако нямам такава възможност ми помага ако се разплача, но не винаги имам възможност и това да направя. А плачът веднага блокира атаката. Просто питам за някакви изпитани техники за справяне, когато сме сред хора и нямаме възможност да се скрием.
Георги, ти получавал ли си паник атаки, ама от тези гадните, дето си мислиш че умираш. А сега получаваш ли? Как се справяш? То за пиенето на АД и за постоянната тревожност сме говорили и говорим непрекъснато. Но някакви градивни неща за справяне сами повече ме интересуват. Ако искате споделете. Ще е полезно.

# 468
Абе получавал съм си качествени атаки, с абсолютно всички екстри. И сега от време на време имам, но не ги регистрирам. При мен са с интензивни невралгични болки в гръдния кош и ускорен пулс и задух. Не ги парирам никак. Приветствам ги и ги приканвам да видим колко могат. Е не могат много. Като 20 годишна надъхана пикла са. Много сила в началото, ама бързо издъхват. Пия си от време на време ксанакс или клонарекс, ако усетя, че нещата ще се оправят бавно. Снощи нещо в 3 се събудих, усетих неприятно едно такова усещане и викам айде ксанакса. След 40 минути бях си заспал пак.

# 469
  • София
Не мога да ви изчета. Аз се върнах от странство. Бях къде ли не - Горна Оряховица, Шипка, Търново, Кърджали, Шкорпиловци, Камчия, Бургас, Севлиево, Шумен, Хасково, Димитровград. Само веднъж получих ПА. Както и няколко пъти будене с треперене. Пия си Есцитила и по половин Ксанакс, както и Ремиртата. Днес не съм ок, изтръпва ми лицето и ръцете и ми е гадно като цяло. Започна ми поредния семестър, ше сме дистанционно, но се очертават тежки присъствени изпити. Още не съм решила какво да правя с работата.

# 470
Аз пък реших да напусна работа, професията ми е такава, че ще си намеря друга почти веднага. Ще търся нещо по-спокойно. Нямам тревожност Тея дни, депресията сякаш и тя намаля, но окр-то си е упорито. Много се надявам новата работа да ми харесва, най-важното е да успея да се справям.

# 471
Не мога да ви изчета. Аз се върнах от странство. Бях къде ли не - Горна Оряховица, Шипка, Търново, Кърджали, Шкорпиловци, Камчия, Бургас, Севлиево, Шумен, Хасково, Димитровград. Само веднъж получих ПА. Както и няколко пъти будене с треперене. Пия си Есцитила и по половин Ксанакс, както и Ремиртата. Днес не съм ок, изтръпва ми лицето и ръцете и ми е гадно като цяло. Започна ми поредния семестър, ше сме дистанционно, но се очертават тежки присъствени изпити. Още не съм решила какво да правя с работата.
През Кърджали можеше да пишеш да се видим Simple Smile Аз и без това съм като затворен в момента в тоя град. Имам някакви пътувания, ама не я броя България за нещо особено за пътуване. Всичко ти е до 8 часа път разстояние. Друго си е примерно 56 часа до Ямайка, курорт Хедонизъм 2 Simple Smile

# 472
  • София
Георги, ти да не си от Кърджали? Кой квартал?

# 473
Георги, ти да не си от Кърджали? Кой квартал?
E от Бургас съм родом, но съм от Кърджали . Живея на центъра но имам вила на язовира, къща в Байкал, вила на Дъждовница и един апартамент във Възрожденци Simple Smile . Познаваш Кърджали ли?

# 474
  • София
О да, познавам го. Някога имахме къща във Веселчани. Ехх минало. 🙂

# 475
О да, познавам го. Някога имахме къща във Веселчани. Ехх минало. 🙂
E все пак да беше писала, Веселия Чаньо ми е близо, аз сега съм в района на индустриалната зона над Гледка, поне като не пътувам, щях да те консултирам кое как какво Simple Smile Ако бях в града де, незнам кога си била.

# 476
Бе, аз искам да съм на Моняк да гледам и двата язовира!

Ох, знам си, че БТР не ме водят до нищо добро, алкохол, бензо, тревичка... Бе, аз сама си се водя на там!

# 477
Бе, аз искам да съм на Моняк да гледам и двата язовира!

Мани го тоя Моняк, няма нищо вече там, засраха го. Виж на устра още е добре, както и Перперикон.
Ох, знам си, че БТР не ме водят до нищо добро, алкохол, бензо, тревичка... Бе, аз сама си се водя на там!

# 478
То пък, Георги, то си знаем, че Перперикон си е една преекспонирана забележителност, с уклончиви исторически данни!
Вече на 2 езика мога да съм екскурзовод там!
Устра е още е дива, не докосната от съвремието!

Многогодишни първоначални майски дни съм си градила уникалните спомени!

Харман кая ме омая най-много!

Айде аз да си пия бирата!

# 479
Откриха ми Хашимото
Супер депресия
Даже каза че е цяло чудо забременява ето ми
Дано лечението намали малко тая тревожност и пристъпи

Общи условия

Активация на акаунт