Паническо разстройство - 45

• 43 864
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
Откриха ми Хашимото
Супер депресия
Даже каза че е цяло чудо забременява ето ми
Дано лечението намали малко тая тревожност и пристъпи
Значително ще ги намали, възможно е и напълно да изчезнат. Но няма драма, често се среща.

# 481
Хич не се притеснявай. Много жени са с Хашимото. Пият си ел-тироксин и всичко е наред. Даже при Базеда е по-кофти, поне според мен, защото ел-тироксин можеш да пиеш цял живот, а тиреостатик не. Хич да не ти пука. Почвай лечение и ще забравиш за проблемите с нервите и ПР.

# 482
Хич не се притеснявай. Много жени са с Хашимото. Пият си ел-тироксин и всичко е наред. Даже при Базеда е по-кофти, поне според мен, защото ел-тироксин можеш да пиеш цял живот, а тиреостатик не. Хич да не ти пука. Почвай лечение и ще забравиш за проблемите с нервите и ПР.
Притеснява ме, понеже кръвното ми е 110 - 65 а трябва да пия 3 пъти по 1/2 пропранолол, да не би да ми смъкне много кръвното и да припадна
Цял ден се грижа сама за бебе...

# 483
  • София
Аз не разбирам от тези болести, но сестра ми е с хашимото и базед и не пие лекарства постоянно. Ама не знам дали на нейна глава или лекар и е казал.
На мен днес ми е зле, едно такова бълбукащо в гърдите, световъртеж и все си мислех, че като се понатрупа Есцитила ще съм по - добре, но май не съм кой знае колко по - добре. На мен на морето ми беше добре като цяло. Имах гадни епизоди, но минаваха бързо.
Говорехте си, че през бременноста може да има гадни ПА. Аз подозирам, че имам ПА още от преди да забременея, но пък за сметка на това по време на самата бременност бях супер добре. Пак не ми се връзва.
А и сега, не трябваше ли вече да съм добре?

# 484
Аз пия метизол 11 години вече без прекъсване...е да вярно е че значително малко... на минимална доза но пия...7 години бях на комбинирано лечение метизол с еутироксин,а ПР и тревожното разстройство си ги получих чак сега за първи път....интересното е че от 5 години хормоните са все в норма...А преди бяха много зле пиех по много хапове и нищо не ме тресеше нямах ПР,нямах сърцебиене,можех да спя по 12 часа ,бях си нормално момиче...и всичко това до преди 5 месеца...незнам кое се вкефна...да взема да разбъркам пак хормоните към зле...аз вече съм половин ендокринолог...Може пък да се оправя...шегувам се Simple Smile

# 485
Надежда, и аз така.. Когато хормоните бяха зле, аз си бях "6 точки". Откакто да супер стойности, не знам къде се намирам...
Сара, аз не съм пила нищо за пулса, но уж лекарствата с ивабеадин не влияели на кръвното.... То още от първата половинка ще стане ясно с колко ще падне

# 486
Бях добре 2 дни и преди малко в главата ми нахлу мисъл "Не ми се живее" и се сдухах .Натрапчива ли е ,истина ли е ... Аман от тез "лудости" Sad

# 487
Бях добре 2 дни и преди малко в главата ми нахлу мисъл "Не ми се живее" и се сдухах .Натрапчива ли е ,истина ли е ... Аман от тез "лудости" Sad
Аз така като ми дойде на акъла, че не ми се живее, обикновено е време да си сипя водка с доматен сок. Но с доматен сок конкретно. Натрапчиво мислене е най често, много е досадно. Трябва голямо разтърсване. Навремето имах една приятелка, водих я в Ямайка в Хедонизъм 2 курорта. Там  буквално си излекуваш всичко дето имаш и нямаш. Суинг курорт е. Вярно че е скъпичко, и е 50+ часа летене, но кефа после е несравним. Не казвам всички да хукнете натам, но всеки трябва да намери своя голям комин . И да отминават нещата.

# 488
Аз така като ми дойде на акъла, че не ми се живее, обикновено е време да си сипя водка с доматен сок. Но с доматен сок конкретно. Натрапчиво мислене е най често, много е досадно. Трябва голямо разтърсване. Навремето имах една приятелка, водих я в Ямайка в Хедонизъм 2 курорта. Там  буквално си излекуваш всичко дето имаш и нямаш. Суинг курорт е. Вярно че е скъпичко, и е 50+ часа летене, но кефа после е несравним. Не казвам всички да хукнете натам, но всеки трябва да намери своя голям комин . И да отминават нещата.

Как пиете алкохол с тези наши лекарства, не е ли е противопоказно? Мен ме е страх.

# 489
Аз така като ми дойде на акъла, че не ми се живее, обикновено е време да си сипя водка с доматен сок. Но с доматен сок конкретно. Натрапчиво мислене е най често, много е досадно. Трябва голямо разтърсване. Навремето имах една приятелка, водих я в Ямайка в Хедонизъм 2 курорта. Там  буквално си излекуваш всичко дето имаш и нямаш. Суинг курорт е. Вярно че е скъпичко, и е 50+ часа летене, но кефа после е несравним. Не казвам всички да хукнете натам, но всеки трябва да намери своя голям комин . И да отминават нещата.

Как пиете алкохол с тези наши лекарства, не е ли е противопоказно? Мен ме е страх.
Георги май не пие лекарства ,поправи ме ако греша

# 490

Георги май не пие лекарства ,поправи ме ако греша
Е не пия от март нищо. От време на време по 1 ксанакс взимам. Или клонарекс. Но рядко. Но при мен беше самодисциплина и преценка. С хапче или без бях на еднаква позиция, и затова ги спряхме.

# 491
И мен ме е страх, но два пъти съм го правила. Супер кеф е вечерта, но много тежък махмурлук при мен имаше на другия ден, че и на по-другия. Но аз говоря за ксанакс, т.е. за бензодиазепин. Иначе докато си пиех ципралекса сутрин по 1 от 10 мг си пиех алкохол доста често вечер без проблем. Сега не пия АД, но тъй като понякога ми се налага да пия ксанакс, ме е страх да пия алкохол и го правя рядко за жалост.

Ох Георги, толкова години го търся тоя комин. Вярно , на периоди са нещата, редува се добре и зле, не е винаги зле, ама така съм уморена все аз да не съм наред. Омръзна ми да стискам зъби, искам да се отпусна. Сега уж съм в добър период, но пък ме е налегнала някаква меланхолия, дано не стане депресия през зимата и това е от липсата на работа. А съм достатъчно квалифицирана и винаги съм работила на високи позиции. От миналата година като се разболях от Базеда стана някакъв обрат при мен и не става по-добре. Една работа, втора работа напуснах. Не се примирявам, а явно трябва да започна да прекланям глава. Така не искам да ви се оплаквам. Ама отдавна не го правя пред близките си, да не ги товаря и няма на кого.

# 492
И мен ме е страх, но два пъти съм го правила. Супер кеф е вечерта, но много тежък махмурлук при мен имаше на другия ден, че и на по-другия. Но аз говоря за ксанакс, т.е. за бензодиазепин. Иначе докато си пиех ципралекса сутрин по 1 от 10 мг си пиех алкохол доста често вечер без проблем. Сега не пия АД, но тъй като понякога ми се налага да пия ксанакс, ме е страх да пия алкохол и го правя рядко за жалост.

Ох Георги, толкова години го търся тоя комин. Вярно , на периоди са нещата, редува се добре и зле, не е винаги зле, ама така съм уморена все аз да не съм наред. Омръзна ми да стискам зъби, искам да се отпусна. Сега уж съм в добър период, но пък ме е налегнала някаква меланхолия, дано не стане депресия през зимата и това е от липсата на работа. А съм достатъчно квалифицирана и винаги съм работила на високи позиции. От миналата година като се разболях от Базеда стана някакъв обрат при мен и не става по-добре. Една работа, втора работа напуснах. Не се примирявам, а явно трябва да започна да прекланям глава. Така не искам да ви се оплаквам. Ама отдавна не го правя пред близките си, да не ги товаря и няма на кого.
Бе и аз бях финансов контролер за Европа, бях голяма работа в корпорация с 60 хиляди и нагоре хора, отговарях за цяла Европа и т.н. и ми писна. Аман от летене. И си станах обикновен служител в друга фирма, то пък още по добре се получи. Но компанията е финландска, а тия хора там не ни експлоатират и плащат супер. Е, вярно, че преди ковид пак летях по света като луд, но бях по добре. Сега си обикалям БГ само. Но като цяло аз съм доктор на икономическите науки и какво от това. Хич не се взимам насериозно и гледам да бачкам това, което ми харесва. В момента съм точно това - международен снабдител, GDPR officer и преводач от китайски и английски. Перфектно съм се наместил и съм ОК.

# 493
  • София
А аз съм се запътила към учителстване на дребоси. Дано ми се получат нещата.
Днес цял ден не ми е добре, а сега още повече. Не трябваше ли вече да съм добре? Възможно ли е АД да не ми действа?

# 494
  • Цюрих
И аз от две седмици съм на черешата.Тревожност,нервност,безсъние,ПМС,магнитни бури,пълнолуние и ми писва вече!Днес съм с ниско кръвно и ми е замаяно,усещам се леко нереално и имам епизоди на хипохондрия.
Личната лекарка ми каза да пия Алора,донесоха ми,но не знам как ще съм с нея и това ниско кръвно.
Притеснява ме това непрестанно прозяване и въздишане. Нормално ли е 4 месеца да се влача с него?
Паниките бяха се разредили,даже прозявките започнаха да отшумяват,но с цикъла всичко ме връхлетя с нова сила последната седмица.
Успокоявам се,че ми гледаха сърцето и хормоните импулса и всичко е в норма.
Но отвреме на време рева без причина,депресивно ми е и се страхувам да не полудея. Как е възможно да ме оставят да се оправям сама и никой нищо да не ми изписва?

Общи условия

Активация на акаунт