Паническо разстройство - 45

• 44 293
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Цяла нощ се будя,ходя напред назад ... Като се събудя мозъка ми веднага включва на мисли как няма никога да мине...Иска ми се само да спя,защото само тогава не мисля.Да вдигам ли ксетанора на половинка,направо нз какво да правя.Стигам до отчаяние и казвам да ме затворят в лудница.Дали наистина е ПР или някоя психична болест.Аз само за това как не се чувствам добре психически мисля...

# 316
Рали, спокойно, всеки е минал от нас през това!
Няма да те тикнат в болница, така лесно не тикат в лудница Simple Smile Нито имаш психична болест!
И аз съм будна от 2.20!

Като напуснах работа и от две години живея на много спокойно място доста от диагнозите позабравих. Забравих и АД.

А, Шоколадче, изцяло съм зад мнението на Георги за диазепам, бързо се привиква към медикамента и дозите. Стар е, неефективен, не че другите бензо са свят де...

Всеки пие добавки, според нуждите си. Аз съм на BCAA, изолат/протеин, магнезий, калий.

Прекрасен ден ще е!
Аз направих тричасовата разходка.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 09:53 от Jerry F

# 317
Цяла нощ се будя,ходя напред назад ... Като се събудя мозъка ми веднага включва на мисли как няма никога да мине...Иска ми се само да спя,защото само тогава не мисля.Да вдигам ли ксетанора на половинка,направо нз какво да правя.Стигам до отчаяние и казвам да ме затворят в лудница.Дали наистина е ПР или някоя психична болест.Аз само за това как не се чувствам добре психически мисля...
Класическо ГТР имаш. Това е точно триадата на симптомите - инсомния, препускащи мисли и страх от полудяване. Не си за вдигане на доза, Ами за смяна на медикаментите. И ще ти мине, но ще е бавно, мъчително и много шибано. И прогреса е бавен. Години и години. На един мой приятел известен футболист от миналото (преди 30 години) е имал ГТР и ПР (тогава невроза са му викали) над 12 години. Подкарали са го още в активната кариера и така до 43 годишна възраст. И внезапно са си отишли нещата. Но много зор е видял човека през цялото време.

# 318
Класическо ГТР имаш. Това е точно триадата на симптомите - инсомния, препускащи мисли и страх от полудяване. Не си за вдигане на доза, Ами за смяна на медикаментите. И ще ти мине, но ще е бавно, мъчително и много шибано. И прогреса е бавен. Години и години. На един мой приятел известен футболист от миналото (преди 30 години) е имал ГТР и ПР (тогава невроза са му викали) над 12 години. Подкарали са го още в активната кариера и така до 43 годишна възраст. И внезапно са си отишли нещата. Но много зор е видял човека през цялото време.
Аз минавах през това няколко пъти за 10год. Обаче имам чувството,че всеки път е по-страшно...Много ми помагате тук...На море ми предстои да тръгвам в понеделник,как да стане като не се чувствам добре...И вкъщи вдигат ръце от мен вече

# 319
  • Перник
Как сте днес? Аз зле, гадене, напрегнатост, тревожност. Мн ми е гадно днес. Да не е от магнитните бури? Как ще изкарам деня, нямам идея.

# 320
  • Цюрих
Георги,много ти благодаря за отговора,лъч светлина в тунела...Джери и на теб!И,Джери,последните ти две снимки са страхотни!Както и всички останали,разбира се,но най-вече тези!
Дано се разредят още тези ПА и да вземат да изчезнат съвсем!
Ще си пия ментичката и валидолчето,докато успея някак да се замъкна до България...
Нежи и аз спах малко,събудих се със замайване и подскачам от всичко,тревожно ми е леко...

# 321
Захванах се да чистя, правя го с почивки, надниквам тука при вас, малкия не ми дава мира. Като остана сама съм по-зле. Добре че ви има, голяма подкрепа сте ми. Почнах да се плаша от бъдещето, сякаш няма да се справя с предизвикателствата на живота се чувствам. Дано скоро се почувстваме по-добре.

# 322
  • Перник
Мен гаденето ме побърква, все едно и някой за врата ме е хванал. Имам и някакъв дискомфорт в сърдечната област. Детето беше с повръщане, може и вирус да е. Сут инта пък в десния дроб високо имах страхотни бодежи или болка в една точка, при дишане при кашляне и без нищо пак. Ейййй, край няма тая гадост

# 323
Аз пак да се консултирам...Понеже 100 пъти вече казвах на лекарите, че това сърцебиене ми се получава много често когато от седнала стана права, но никой не ми обръща внимание...Това е например абсолютно всяка сутрин , понякога и през деня...В седнало положение пулса ми е 70-75, а като стана права отива до 130 понякога.Четох, четох и установих, че при  ПОСТУРАЛЕН СИНДРОМ НА ОРТОСТАТИЧНА ТАХИКАРДИЯ симптоматиката е почти като при мен.

# 324
Аз пак да се консултирам...Понеже 100 пъти вече казвах на лекарите, че това сърцебиене ми се получава много често когато от седнала стана права, но никой не ми обръща внимание...Това е например абсолютно всяка сутрин , понякога и през деня...В седнало положение пулса ми е 70-75, а като стана права отива до 130 понякога.Четох, четох и установих, че при  ПОСТУРАЛЕН СИНДРОМ НА ОРТОСТАТИЧНА ТАХИКАРДИЯ симптоматиката е почти като при мен.
Спрете да четете в гугъл! Ама спрете. И какво като имаш този синдром? Той също се третира като всяка стандартна тахикардия. Естествено, че няма да ти обърнат внимание, защото е клинично незначимо състояние. В медицината всичко друго, което не е животозастрашаващо, не е особено важно как се чувства пациента. Изписват се стандартни медикаменти и това е. Често и презастраховка се прави. Никой лекар не се вълнува как се чувства пациента. Още повече, че често пациентите са идиоти, особено тия с високо кръвно и аритмии. На своя глава спират хапчета, пият като откачени и т.н.

# 325
Благодаря Георги...Въпреки , че си доста рязък, аз по-скоро с това исках да кажа, че след като е разстройство на вегетативната нервна система дали точно с бета блокер се лекува?

# 326
  • Цюрих
Другото име на дистонията си е баш тревожно разстройство или по старому "сърдечна невроза".И се пият лекарства за нерви.Или билки.За да може да се успокои НС и да се намалят негативните екстри.И на мен ми се променя пулса и кръвното,когато стана рязко.То пулсът се променя при ходене,при работа,в покой.Еле пък при криза е нормално да ти прескача и да се увеличава.Особено в дните около цикъл,когато хормоните бушуват,също много се усеща.Всичко е свързано.И Георги е прав,да спрем да четем в интернет,защото оттам само стрес може да си докараме.

# 327
Гугъл колкото е полезен, толкова е и вреден. Особено за състоянията на ГТР и т.н. Според мен следването на лекарските препоръки е най важното. Не че те не грешат, но все пак повече от нас знаят. Днес съм на палатки, голем кеф ми е. Смятам да го откарам на редовна практика това нещо.

# 328
Как да се справим с тая хипохондрия. Постоянно си меря пулса и след ПА като ми е висок влизам в супер филм...

# 329
  • Цюрих
Как да се справим с тая хипохондрия. Постоянно си меря пулса и след ПА като ми е висок влизам в супер филм...
Ами как... Изчакаш да минат двата часа на филма и после си ръкопляскаш.... На другата сутрин пускаш нов... Гледай да е по един на ден... Като се убедиш колко добра актриса си, има-няма седмица и минава... Grinning Така де, няма да подминаваме Кан, я!
Аз редовно се обаждам на критиката, демек майка ми, та тя с кратка рецензия някой път не ме допуска до премиера и те така...
Моят филмов маратон този път беше само 2 дни!Пълна комедия от всякъде! Играх "Монк" -сюжетът се въртя от любимите-ходя с кърпички навсякъде, маски, дезинфектанти, задраска ме малко гърло, дишам ли добре и как е сърцето, що имам маеж, що ми са мотат краката, детето стисна кучешко ако и му се пръсна в лицето, ама лапна ли от него или да чакам за глисти...дезинфекцирах ли го добре, че не помня, пък после му гризках пръстчетата.. И те, сега си гледкаме а*итата барем цяла седмица за разнообразие! Grinning

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 00:37 от Шоколад

Общи условия

Активация на акаунт