Паническо разстройство - 45

• 43 417
  • 734
  •   3
Отговори
# 585
Да ви питам нещо, понеже пак направих криза и се чудя възможно ли е да се усилват нещата заради човек? Направо се чудя какво става.
От всичко може да се усилват.На мен ми идваха паник-атаки само като децата изпуснеха нещо или се треснеше врата ...от мисъл за болести в хипохондричен епизод,също,даже и кръвно вдигах  леко. Случвало ми се е да го меря и то си тупа на 110 и при паниката,която се случва в момента, подскача на 120...
При мен минаха вече 5месеца от началния епизод и се чувствам вече добре.
Както казва Георги,трябва да мине поне 1г,за да отшуми съвсем и нагласата,мисленето е от особено голямо значение...
Аз забелязах тази сутрин,че като станах,не се прозявах,не въздишах 1час! Иначе беше през 5мин.
В момента,в който почнах да го мисля и завъздишах...Значи е важно върху какво си фокусиран.
Насърчавам ви!Минава и без лекарства!
Георги беше споделил,че всеки трябва да намери начин и да не се осланя на лекарства,но при необходимост да си ги пие.
При мен помощта е вярата в Бога.И семейството ми,което има нужда от мен! Децата ми всеки ден ми казват,че ме обичат и това ми дава също сили да се боря и да не се предавам! Разходките навън,въпреки симптомите-чистият въздух тонизира и снабдява с кислород,зеленината наоколо,която е естествен антидепресант особено при умствено натоварване и затормозяване. Преди много години бях чела едно изследване,че хора,които работят умствено или се чувстват психически уморени,при наблюдение на зелени площи или разходка сред природата и гледайки към върховете на дърветата,се възстановявали много бързо от умората. Не случайно природата около нас е зелена...но малко обръщаме внимание...
Не вярвах,Георги,но трябва да ти призная,че си прав,всичко е от акъла...и от правилния фокус.
Четох вчера също,че самата случка,която докарва стрес или паника не е проблема.Проблемът е реакцията,с която ти даваш своя отговор на това.Ако възпиташ ума си на правилна реакция,ще се създадат нови пътеки в ума ти и старите,стресовите,ще се изтрият. За да се превърне едно действие в навик са необходими 20дни! Старателно се упражняваме в нови навици и следователно,след 20дни трябва да има резултат!
E аз на база лична битка глава със стена го казвам. Лошо на нашите състояния е и реактивната хипогликемия. Хапнеш картофи, тесто, ориз и после пулса скача, напрежението и т.н. в гърди и какво ли не. Много досадно, но неизбежно. Затова бета блокер на всеки при нужда. И много разходки, още е топло. Който може да ходи на палатки и т.н. Аз днес забих да поркам водчица (250 гр.) И с една двойка си пишем майтапи с жената .

# 586
И аз май няма да се разбера с Есцитила и ще трябва да предприема нещо по въпроса. Поне по време на  бременноста нямах никакви проблеми. Беше златно време. После започнах с безсънието, след това се появи треперенето, пък изтръпване, пък кръвно от време на време. И накрая стигнах до тук. Не знам какво да правя вече. Обикалях доктори, изследвах какво ли не. И ето ме днес, пак ми е много зле, пак съм на черешата, пак всичко и то почти цял ден.
Искам да попитам ти безсъние и треперене докато пиеш Есцитил ли получаваш? Възможно е това да са странични рекации от антидепресанта.

# 587
И аз май няма да се разбера с Есцитила и ще трябва да предприема нещо по въпроса. Поне по време на  бременноста нямах никакви проблеми. Беше златно време. После започнах с безсънието, след това се появи треперенето, пък изтръпване, пък кръвно от време на време. И накрая стигнах до тук. Не знам какво да правя вече. Обикалях доктори, изследвах какво ли не. И ето ме днес, пак ми е много зле, пак съм на черешата, пак всичко и то почти цял ден.
Искам да попитам ти безсъние и треперене докато пиеш Есцитил ли получаваш? Възможно е това да са странични рекации от антидепресанта.
Щяха да отминат за 2 месеца, при Елдорадо просто явно не е нейния антидепресант това.

# 588
Елдорадо ти нямаше ли флуанксол освен Есцитил. На мен много добре ми действа в комбинация..

# 589
  • София
Безсънието и треперенето си ги имам от преди лекарствата. Само на Есцитил и половин Ремирта вечер съм. Сега пак се събуждам от сърцебиене ли е, трептене ли е и аз не знам вече. Разлива ми се горещина и усещам това нещо, което вече не мога да характеризирам дори. Нещо средно между вибрация, трептене и течност, която се опитва да излезе под налягане ама има тапа и пропуска по малко. Не мога да го опиша, но е хипер гадно. Не се търпи. Ето и в момента докато пиша го усещам. Тази вечер ми се събират сигурно към 4 часа сън, изморена съм, спи ми се, а не мога да спя.

# 590
Безсънието и треперенето си ги имам от преди лекарствата. Само на Есцитил и половин Ремирта вечер съм. Сега пак се събуждам от сърцебиене ли е, трептене ли е и аз не знам вече. Разлива ми се горещина и усещам това нещо, което вече не мога да характеризирам дори. Нещо средно между вибрация, трептене и течност, която се опитва да излезе под налягане ама има тапа и пропуска по малко. Не мога да го опиша, но е хипер гадно. Не се търпи. Ето и в момента докато пиша го усещам. Тази вечер ми се събират сигурно към 4 часа сън, изморена съм, спи ми се, а не мога да спя.
Здравейте аз също така се събуждам,тази нощ съм спала 5 часа,някой пил ли е игнатия амара и има ли действие??? Пия го от мин седмица но ефект не усещам....

# 591
Ей, кога ударихме/те 40. Малко да зачезна и нова тема трябва. То хубаво, но да е само с положителни емоции, милички!
При мен учудващо от цистерни бира в Бургас и Ямбол няма последици. Е, то и много работа/секс!
Това ни е помощта, колкото и да ти е зле да станеш, да работиш, да се забавляваш!
Айде, хубав ден!

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 07:57 от Jerry F

# 592
Аз също се чувствам много добре от флуанксола пия го в комбинация с Ципралекс от 6 години насам и съм Ок

# 593
Защо не се консултираш с психиатъра си, че все още се чувстваш зле? На контролни прегледи ходиш ли?

# 594
Защо не се консултираш с психиатъра си, че все още се чувстваш зле? На контролни прегледи ходиш ли?
Те и психиатрите ни едни малоумници... Общо взето каквото тука сме говорили, психиатрите същото изписват. Поне аз де. Понякога се учудвам, като видя кадърен, но е рядкост.

# 595
Те и психиатрите ни едни малоумници... Общо взето каквото тука сме говорили, психиатрите същото изписват. Поне аз де. Понякога се учудвам, като видя кадърен, но е рядкост.
Кажете кадърен психиатър в София?

# 596
Георги, ти понеже много пътуваш да те питам нещо извън темата. Искам да ходя до Турция на екскурзия и шопинг да си лекувам ПР , знаеш ли дали ни готвят ново затваряне на границите?

# 597
  • София
Днес пак съм зле цял ден. Отново започвам да се чудя какво с мен не е наред?! Не може да са само нерви, все това ми се чопли в главата. Много интензивни усещания, чак не се търпят. Дайте идея какво да правя. При психиатърката съм на 11.09.

# 598
Днес пак съм зле цял ден. Отново започвам да се чудя какво с мен не е наред?! Не може да са само нерви, все това ми се чопли в главата. Много интензивни усещания, чак не се търпят. Дайте идея какво да правя. При психиатърката съм на 11.09.
Можеш ли да спортуваш
Преди като бях здрава и не ми блъскаше сърцето правех силови упражнения и малко се освежавах

# 599
Пиеш 2 антидепресанта. Те са от различни групи. Много внимателно си прочети листовките на двете лекарства. Ще видиш, че предизвикват проблеми със съня. Не съм против АД, но просто има хора, които не ги понасят добре. Аз също имах безсъние, имах и неволни мускулни контракции, които продължаваха много месеци след спирането. Може да има изпотяване, като горещи вълни. Може да има "непоседливост" - човек не може да стои на едно място.
Обсъди тези оплаквания с психиатъра, за да прецени дали да продължаваш с тези лекарства. Ако не ти понасят, не трябва да ги пиеш. Идеята на лекарствата е да се чувстваш по-добре, а не по-зле от тях.
Един обикновен валериан, ако се пие редовно, също може да помогне за съня и с по-малко странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт