Паническо разстройство - 45

• 43 587
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Имам един въпрос, но не зная дали тук е правилното място да бъде зададен. Ще се радвам, ако някой запознат може да ми даде отговор. Искам да попитам дали билката жълт кантарион сваля нивото на кортизол.

# 616
Имам един въпрос, но не зная дали тук е правилното място да бъде зададен. Ще се радвам, ако някой запознат може да ми даде отговор. Искам да попитам дали билката жълт кантарион сваля нивото на кортизол.
Не. Кортизола се сваля с т.нар. адаптогени. Най добрите са Ашваганда KSM 66 (обикновената не работи), родиола и сибирски жен шен. Това е. В България нямаме наши билки, които да се справят с това.

# 617
  • София
А тази ашваганда, която се продава на хималая, няма ли да бъде ефикастна. И също ако може да ми кажеш нещо повече за нея, защото никоя аптекарка не е запозната по-детайлно с ашвагандата. Може ли да бъде вредна за тялото. Примерно при проблеми със стомашно-чревния тракт като язви,гастрити, панкреатити. Възможно ли е да оказва благоприятен ефект към такива заболявания ? И какви са ползите и като цяло.

# 618
  • Цюрих
Те билките са 9 дни и 8часа,демек действат с натрупване и трябва да се пият много дълго.
Нивата на кортизон се регулират при сън. Спадат при сън от 22-3ч,сутринта се вдигат и затова е важно да си лягаш рано. Жълтият кантарион действа на нервната система.Пробвай с маточина,обаче тя сваля много кръвното!Гледай да е чисто масло или извлек,защото действа по-бързо и по-силно.Магнезият също действа на нивата на кортизол,като ги регулира.Вто полезна връзка:
https://www.cvetitaherbal.com/blog/post/5-otlichni-sredstva-sreschu-stres.html

# 619
  • София
Благодаря ти Шоколад. Проблемът при мен е, че имам назначени три диагнози, и докато не повторя изследванията лекуващия доктор ми каза да не пия нищо друго. Но аз някак не се чуствам емоциално отпуснат, все едно нещо постоянно ме притеснява, без да има конкретна причина и да мисля за нещо. А най-вероятно си причиних всички проблеми в корема именно от стрес, защото наскоро изживях наистина много емоционално някои неща, и то в продължение на месеци. Поинтересувах се за това ми състояние, и предположих, че може да се дължи на високи нива на кортизол, без да съм го изследвал. Нещата с корема мисля, че се стабилизират, но загубих килограми, това ме притеснява, че явно не усвоявам по някаква причина храните, и смятам, че това емоционално мое състояние може да е причината. За това се чудя какво мога да пия и какво би било подходящо.

# 620
Не. Кортизола се сваля с т.нар. адаптогени. Най добрите са Ашваганда KSM 66 (обикновената не работи), родиола и сибирски жен шен. Това е. В България нямаме наши билки, които да се справят с това.
Ашваганда може ли да се пие с АД?

# 621
Така, един път ще го обясня относно адаптогените.
Ашвагандата е растение , което от хилядолетия е познато на много народи. Има редица научно доказани позитивни ефекти. Най - изявена е проявата в намаляне на кортизола с 23-30% след 2 месеца прием. Увеличено либидо при всички полове (че вече нали не са само 2). Увеличава нивата на тестостерон у мъжете с 18% средно. И т.н.
Ашвагандата има 3 варианта на пазара.
Масовата е от листата - това е безполезната част общо взето. Най-масова и най-евтина. Хималая и други са там.
Sensoril форма - това е формата, която е от корен и стебло, като е стандартизирана и е много добра за отпускане на нервите. Не влияе върху кортизола повече от 8% . Но е добра за лечение на депресия и лека тревожност.
KSM 66 форма - това е стандартизирана и най скъпа форма на ашваганда, само от корена. Влияе върху либидото, тестостерона, адаптирането към стрес и контрол на кортизола. Действа силно анксиолитично след 10-я ден, сравняват я с Prozac като ефект на антидепресант след 6 седмици прием. Помага за сваляне на кръвно, пулс и кръвна захар. Просто казано, спира мозъка да всява хаос. Може да се пие целогодишно.

Така. Ашваганда може да се приема с всякакви медикаменти. При много хора помага за сваляне на кръвно и кръвна захар както казах. Аз мога да потвърдя за захарта (гликирания хемоглобин ми е 4). Мога да потвърдя за либидото. За успокоението също мога да потвърдя, че ми помогна. Но не е чудо. Билка е. И аз търся само KSM 66. Sensoril формата също съм пил, но от нея нямах ефекти както от KSM. Беше доста по мека, но спях добре в онзи период. Според последни изследвания, помага за отслабване и регулиране на щитовидните хормони. За отслабване също съм склонен да се съглася, защото без особени промени свалях добре , докато я пиех. Да кажем +4 кг добави отгоре на нормалното темпо на сваляне. За 2 месеца време говорим.

# 622
  • София
Аз и днес не съм добре. Утре ще говоря с психиатърката да видим какво ще измисли. Георги, утре мисля да врътна една бърза ПКК, кажи ми какво беше онова за сърцето, мускулите, което ми беше повишено да го пусна и него, ако помниш, че не си спомням какво беше? Някакви идеи какво друго да пусна. Непрекъснато ми е замаяно, вие ми се свят и имам гадни усещания в гърдите и корема. Както и треперенето /вибрацията /нещото под налягане, ей това ме влудява. И се чудя кой орган или система може да се държи по този начин?
Дописвам се - как се пие тази ашваганда?

# 623
  • Цюрих
Благодаря ти Шоколад. Проблемът при мен е, че имам назначени три диагнози, и докато не повторя изследванията лекуващия доктор ми каза да не пия нищо друго. Но аз някак не се чуствам емоциално отпуснат, все едно нещо постоянно ме притеснява, без да има конкретна причина и да мисля за нещо. А най-вероятно си причиних всички проблеми в корема именно от стрес, защото наскоро изживях наистина много емоционално някои неща, и то в продължение на месеци. Поинтересувах се за това ми състояние, и предположих, че може да се дължи на високи нива на кортизол, без да съм го изследвал. Нещата с корема мисля, че се стабилизират, но загубих килограми, това ме притеснява, че явно не усвоявам по някаква причина храните, и смятам, че това емоционално мое състояние може да е причината. За това се чудя какво мога да пия и какво би било подходящо.
Напълно нормално е да сваляш килограми,когато си в НР.Аз като получих НК за един месец свалих 4кг.Не можех да хапна нищо.Насилвах се да ям.И на мен ми стана това нещо,щото ме надрънкаха с кортизон.От кортизона ми стана свинско.Но пък ако ти не си приемал добавки с кортизон,нормално отделеното от организма количество се усвоява в рамките на 30мин.Паникитекоито се повтарят го поддържат високо това ниво.Трябва да овладееш паниките и тревожността.Тъй като аз нямах нищо друго,пиех мента-глог-валериан,помогна ми.Опитай,ако не ти е противопоказно.

# 624
Аз и днес не съм добре. Утре ще говоря с психиатърката да видим какво ще измисли. Георги, утре мисля да врътна една бърза ПКК, кажи ми какво беше онова за сърцето, мускулите, което ми беше повишено да го пусна и него, ако помниш, че не си спомням какво беше? Някакви идеи какво друго да пусна. Непрекъснато ми е замаяно, вие ми се свят и имам гадни усещания в гърдите и корема. Както и треперенето /вибрацията /нещото под налягане, ей това ме влудява. И се чудя кой орган или система може да се държи по този начин?
Дописвам се - как се пие тази ашваганда?
СРК МВ е за сърцето. Хромогранин беше ли пускала? Пусни и С-реактивен протеин и тропонини. Пусни лимфоцити. Друго не се сещам.

Ашваганда се пие средно 500-600 мг на ден, разделена на 2 приема.

# 625
  • София
Пусках и хромогранин. Всичко и там е наред.
Ти откъде си взимаш ашвагандата? Гледах една в Зоя. бг, става ли?

# 626
Брей, не мога да ви изчета. Само да вметна. Бях за 5 дни в София. Наложи се. Бях изключително ангажирана, от сутрин до вечер. Смятах че няма да издържа и започнах ксанакс от 0,25 сутрин и вечер. Още първия ден се стабилизирах и се чувствах супер. Пих така три дни и спрях ксанакса. Вечер по кръчми, със и без ксанакс пиех по едно-две питиета. Чувствам се прекрасно. Днес се прибрах и вече се притеснявам че ще се отпусна. Затова вече планирам друго пътуване. За себе си вече съм установила , колкото по-ангажирана , толкова по-добре. Ей нищо ми нямаше тези 5 дни и спях като бебе.
Но с бензото внимателно. Аз си позволявам за кратко и после спирам.  Това да се пие лексотана 7 години е голяма грешка. Пристрастяване има със сигурност. Трябва много бавно да се намалява. В никакъв случай обратното, колкото и да е трудно. Защото организма свиква с високата доза , почва да не му действа и иска повече. Моят психиатър ми казваше че има хора които пият по цяла шепа бензо. Това са наркотици от всякъде. АД са друга бира, там няма нужда от увеличение. Може да си пиеш една и съща доза цял живот.

# 627
Пусках и хромогранин. Всичко и там е наред.
Ти откъде си взимаш ашвагандата? Гледах една в Зоя. бг, става ли?
Значи аз си я взимам от Амазон или iHerb. В БХ може да намериш най читавата на Jarrow, видях я на няколко места. Зелена бутилка е. Учудих се чак, че я имаме. Тя е KSM 66 и е много добра. В момента аз пробвам на друга марка, но иначе пиех Jarrow. За 2 месеца стига 1 шишенце. Иначе съм виждал в сила БГ няколко добри ашваганди, включително и сенсорил версии.

# 628
Да,криза на средната възраст ...хората ги удря на млади гаджета,нови спортни коли,а други...на паник-атаки.
Лилия,тъй като си бременна,много в възможно желязото в организма ти да се е изчерпало.Това,че се задъхваш и имаш сърцебиене може да в сигнал,че в кръвта ти няма достатъчно кислород,респективно феритин.Провери се все пак,това може да в тригер за ПА и тревожност.
Няма да умреш,спокойно.Нали ще ставаш майка,ще раждаш,все хубави неща ти предстоят ...мисли за бебчо,как ще го гушкаш и ще мирише на бисквитки.
Благодаря много  за вниманието

# 629
Георги, на 35 и аз имах такива мисли! Сега, на 50, се чувствам много по-силна, по-млада и по-щастлива! Тренировките при мен са ежедневие! Понякога прекалявам, което, както се знае води до депресии, безсъние...

Сали, ти като мен, аз по морско му! Непрекъснато ангажименти, а бири...аууу! Едвам отидох даже да си купя нов телефон, че се развали! Няма да се отпускаме!

Бе аз тази средна възраст не я ли минах Simple Smile То и цикъл още си си е редовен.
Както казах, май прекалявам с тренировките. То трябва да се поддържам за 20 годишните Simple Smile
Не е така, спортувам заради себе си, за настроение, самочувствие, хубава фигура!
Скрит текст:

Откачаааам! Ша ода да пийна на общество!

Общи условия

Активация на акаунт