Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Военния санаториум или този на МВР в Банкя

  • 263
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 820
Ще се радвам на мнения, разбира се най-добрия вариант е, ако някой е бил и в двата санаториума (сега болници). Но пълно щастие няма, така че всяко включване ще е от полза.

Имаме възможност да посетим едно от двете лечебни заведения по кл.пътека за лечение на опорно двигателен апарат и се чудим кое да изберем. Не сме били на нито едно от местата. Даже и като локация са отдалечени, кой район е за предпочитане, става дума за септември.

Били сме в Хисаря в 5 различни санаториума, но в нито един в Банкя .

Благодаря на всички отзовали се!

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 21:38 от buty

# 1
  • Мнения: 129
Аз мога да кажа мнение за Банкя. Страхотно място. Чист въздух. Еко пътеки с борови дървета. Минерална вода. Много ми харесва. Препоръчвам. Другото не ми е познато.

# 2
  • София
  • Мнения: 820
Благодаря,

а някой с мнение за въпросните санаториуми, или поне за единия от двата ?

# 3
  • София
  • Мнения: 820
Така и така никой не отговори на питането ми, но аз ще си кажа впечатленията от военния санаториум, защото се спряхме на него.
Идеално като локация, съвсем близо до центъра, до парка и минералните чешми и до екопътеките за разходки. Не на последно място е близо и до гарата.
Самото настаняване не е от най-приятните неща, особено ако се паднете да ви обслужат на лявото гише от двете, когато сте с лице към тях. Попадате на една съвсем неадекватна служителка, която само прелиства документите, гледайки ги неразбиращо и постоянно пита колежката си от другото гише какво да прави. След около 40-45 мин вече сте готови и доволно изнервени, докато на съседното гише вече са обработили трима постъпващи. Следва настаняване в стаята и преглед при лекар. Там нещата са горе-долу поносими. Лекаря ви изпраща на 3 ет, каб. 314 за назначаване на процедури. Там е д-р Василева, където ще изпитате втория си кошмар след този при гишетата за настаняване. Започват се едни пледоарии и караници със сестрата(крайно неадекватна) за това какви и колко процедури да бъдат назначени, записване на часове, които така или иначе след това рехабилитаторите променят. Няма да преувелича, ако кажа, че в каб. 314 ще загубите около час и като си погледнете процедурния картон, вече е започнала първата процедура.
От там нататък започва да си тече всекидневния режим, хранене, процедури, св. време и т.н.
Никакви забележки към персонала в столовата и рехабилитаторите.
Специални аплодисменти за Костова и Младенова от лечебната гимнастика, разбират си от работата и са страшно внимателни към всеки пациент.
Поздрави и за санитарката Таня от бл. Б, винаги усмихната и енергична, може да ви оправи и най-лошото настроение.
Ако по време на престоя ви се наложи да потърсите лекар поради някакъв здравословен проблем, не очаквайте кой знае какво отношение и помощ, особено извън раб.време, когато има само дежурни. Идеята е болницата да усвои парите по кл.пътека или по НОИ, всичко останало е на заден план, вкл и здравословното ви състояние.

В резюме, хубавото е повече от лошото и ако имате късмет второто да не ви вгорчи почивката от самото начало, ще изкарате едни приятни 7 или 10 дни.
Града е хубав, с ремонтиран център, страхотен въздух, множество заведения и почти няма струпване на хора на чешмите за мин.вода. Тъй като бяхме през септември посетихме и градския плаж, хубаво, но много скъпо удоволствие, през седмицата вход 15 лв, събота и неделя по 20.
В момента санаториума изгражда собствен открит басейн, който може би догодина ще заработи и ще отпадне нуждата да се посещава градския.

МВР санаториума се оказа доста отдалечен от военния и нищо не можем да споделим за него, даже и отвън не сме го виждали. Темата все пак е отворена и ако някой има мнение за него е добре дошъл, все ще е от полза за някого.

Надявам се да съм бил полезен с информацията за БПЛР-ВМА, Банкя .

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 12:14 от buty

Общи условия

Активация на акаунт