Отговори
# 165
Имаше един ден преди седмица две бяха затворени за дезинфекция 4 детски градини. И през ден са в новините. От известно време не съобщават - или вече не е новина, или хората почиват в отпуск, или пазят сезона от такива новини.

# 166
# 167
 Всяко семейство, в което има ученик, получава допълнителни детски или еднократна помощ в началото на учебната година (България, ...
Извадка от статията
Това въобще НЕ е вярно.

# 168
Потвърждавам, че никога в живота си не съм получавала никаква помощ, детски или какво и да било за децата си. Никога, освен обезщетението от НОИ, нищо друго.

# 169
  • Най-красивата страна
Ето нещо интересно.
,,Началото на учебната година ще е присъствено.Всяко училище с екшън план за ДО при нужда,,
https://www.mediapool.bg/nachaloto-na-uchebnata-godina-shte-e-pr … n-news310859.html

Асоциация ,,Родители,, има много основателни искания-допълнителен платен отпуск,изплащане на болнични при карантина в училище,ваучери за наемане на детегледачка.

# 170
Силно се надявам, ако обстановката се запази без съществена промяна, учебната година да започне НЕприсъствено.
Абсурдно  е да сравнявате работещи заведения с пребиваването на 25-30 деца в една класна стая за половин ден.
Според мен присъствената форма при сегашното развитие на вируса ще доведе единствено до бум, който трудно ще бъде овладян.

В момента основен приоритет трябва да бъде здравето на обществото като цяло.
Децата няма да останат ненаучени!

# 171
 Днес починалите от Ковид 19 са 12 на брой. Няма специалисти  пулмолози и инфекциолози в болниците.
Подкрепям дистанционното обучение, независимо от това, че ще имам седмокласник и съм учител.
Ще помагам в подготовката за изпитите на седмокласника.
Най-важно е здравето!

# 172
И аз съм за дистанционно обучение.

# 173
# 174
  • varna
Аз пък имам бъдеща първокласничка и не мога да си представя как се учи дистанционно първи клас.

# 175
И аз съм учител и майка на осмокласничка и съм абсолютно против ДО.

# 176
Ето нещо интересно.
,,Началото на учебната година ще е присъствено.Всяко училище с екшън план за ДО при нужда,,
https://www.mediapool.bg/nachaloto-na-uchebnata-godina-shte-e-pr … n-news310859.html

Асоциация ,,Родители,, има много основателни искания-допълнителен платен отпуск,изплащане на болнични при карантина в училище,ваучери за наемане на детегледачка.
Край, закопаха ни. ДО било в историята.
ДИРЕКТОРЪТ на училището щял да решава на кого да се прави ПСР???? Специалист инфекционист? Разбирач?
ЖЕЛАТЕЛНО било да има екшън план, не задължително???

# 177
Интересно ми е тези, които са ЗА присъствено обучение, кое всъщност ги успокоява......? Rolling Eyes

# 178
  • Варна
Аз съм ЗА присъствено и нищо не ме успокоява. Разсъждавам така: вирус има, ваксина няма. Извод: трябва да продължим да живеем някак с него. Изолацията не е начин, защото не може да бъде постоянна. Затварят ни, седим вкъщи, откачаме, случаите намаляват, новините тръбят, че се справяме добре. Пускат ни, народа плъзва, случаите се увеличават и пак започват да ни плашат със затваряне. Докога? Не може да я въртим тая въртележка до безкрай. Освен това подочух, че имунитет към тоя вирус не се изграждал. Колко е вярно не знам, но ако е така, значи изолацията наистина не е решение, защото помага, ако си седим вкъщи и изчакаме да отмине, но не помага, ако отминаване няма. Така разсъждавам аз. Затова съм ЗА присъствено и ПРОТИВ дистанционно. Ще ни се наложи да живеем с вируса, но не е нужно да го правим, оставяйки децата си необразовани. В рискова група съм, с астма и други проблеми, но не смятам да се крия. Взимам разумни предпазни мерки и каквото сабя покаже.

# 179
  • София
Предпочитам да има няколко варианта за новата учебна година и всяко училище да прецени как ще организира учебния процес. Голямото ми дете е в училище по изкуствата и предпочитам да има специални предмети в ателиетата, а не вкъщи, където просто не се получава. И без това са разделени на групи и училището ще може да се справи с потоците. Но държавата трябва да даде възможност на директорите да са гъвкави.

Общи условия

Активация на акаунт