Отговори
# 375
  • Варна
Ами това е въпросът, който всички си задаваме. Как ще ограничат вируса като тестове няма да се правят, но контакти на големи групи хора ще има? Как ще разберем корона ли е или друг вирус като от октомври нататък се почва постоянно кихане, кашляне и сополивене в класната стая? Ми никак! Ще чакаме някой възрастен да се тръшне подобаващо и ще разберем.

# 376
  • София
...
Идват ми в повече подобни страхове. Не говоря за хора, имащи хронични заболявания. Но да събирам пари за да се тестват деца само защото кихнал някой ми се струва прекалено. И няма да дам да ми тестват детето по същата причина. Има деца, по - разболяващи се. Колко пъти ще се тестват?
И на мен. А и не ме интересува особено дали е този или онзи вирус. Поредният неприятен вирус.

# 377
  • Варна
Ами според мнения на специалисти не е просто поредният, защото дава сериозни усложнения в сърцето дори и при леко боледуване... Та колко е пореден ще се разбере на един малко по-късен етап.

# 378
  • София
Мисля, че в тази тема писах - след скарлатина имах миокардит, та да, поредният е.

# 379
  • Варна
След нелекувана навреме скарлатина обикновено. А вирус не се лекува  Та не, не е поредният.

# 380
  • София
Щом "вирус не се лекува", значи е поредният, който не се лекува.

# 381
  • Варна
Но не е поредният, който удря в сърцето!!! Сериозно ли пиша толкова неразбрано, че се чете само една дума от това, което пиша?

# 382
Интересно ми е в час по физическо как ще спортуват с маски?

# 383
  • София
Така е, само някои удрят в сърцето, този е един от тях. Евентуално, де. Грипният вирус също може да удари сърцето. Или да доведе до менингит.

# 384
Като вирус не се лекува откъде дойдоха толкова много излекувани?

# 385
  • Варна
Офф, сериозно ли? Вирус не се лекува означава, че няма лекарство, а не че не можеш да оздравееш! За разлика от бактериите не може да пиеш антибиотик и да му повлияеш. Чакаш организмът да го пребори сам, това е разликата с бактериалните заболявания.

# 386
Сериозно, да. Съобщават за излекувани, не за оздравели. Има разлика, нали. Много психясали има.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 12:09 от clevermary

# 387
Психясването е най- ниската цена на изхода от кризата. Високата цена ще е тежко протичане на заболяване на дете/ негов родственик/ инвалидизация/ летален изход при положение, че адекватни решения биха предотвратили последиците. Лично Вашата съвест, на всички, оспорващи възможността за избиране на паралелно дистанционно обучение, би ли го понесла или бихте се утешили с ефимизми като "съдба", "имало да се случва" и др.?

# 388
Шарлот, май си поредната, която цитира чуждо мнение, без да е имало такова. Никъде не съм оспорила възможност за избор. Съвест имам , ум също, чета и не се побърквам на тема Ковид. Филми на ужасите мога да гледам по ТВ.

# 389
  • Варна
Сериозно, да. Съобщават за излекувани, не за оздравели. Има разлика, нали. Много психясали има.
Въпрос на терминология - излекувал се, оздравял, все тая. Има се предвид преборили вируса и не става въпрос за психясване, а за елементарна обща култура. И баналните вирусчета, които не ме притесняват също не се лекуват, т.е. не им се въздейства с лекарства. Бориш и облекчаваш симптомите, докато организмът пребори вируса. За разлика от бактериите, които убиваш директно с антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт