Отговори
# 420
  • София
От шлемовете какъв смисъл виждате, като стаята ще се изпълни с аерозоли при 30 мнути дишане и говорене на поне 20 деца и един учител? Единствено има смисъл от маските, за да се предпазят първо те самите. Дори не отварям дума за предпазване на другите, защото виждам, че на повечето хора изобщо не им дреме за другите. Не зная какъв е този страх, отвращение, отричане и не знам какво още негативно към маските. Към момента те са единственото по-смислено средство. А като не носят маски ще си дишат всичкия изговорен, издишан, изкашлян и изкрещян въздух.

# 421
  • в страната на чудесата
Между другото, Анди, тази седмица индийците публикуваха студия с много чист дизайн, който Е в полза на шлемовете. Показват ниво заразени преди и след имплементирането им.
Така че аз бих се замислила преди бодро да заявя, че нямат полза.
Също така работя и с шлем от месеци и не съм забелязала проблеми със звука. Единствено проблем с маската имат хората с намален слух - не виждат движението на устата. Там проблемът е сериозен, много сериозен и понякога се налага да сваля маската. Със съответния риск за мен Simple Smile

# 422
  • София
Дизайнът е само с шлем без маска ли? Или с шлем и маска? И без нищо - без шлем, без нищо?

# 423
  • в страната на чудесата
Дизайнът е само с шлем без маска ли? Или с шлем и маска? И без нищо - без шлем, без нищо?
Само маска срещу шлем и маска.

# 424
ГТ няма как да се избегне. До 8 клас две близки училища, пешеходно разстояние. В 8 вече избор, няма как. Пък и ако съм откровена, не го приеха по Мое първо желание, на 15 мин пеш. Избра неговото, на 30 нин поне с ГТ
Маска ще му дам, шлем-не съм сигурна. Когато започнаха първите проблеми с Ковид, предложих мини сапунерка със сапун. Отказа, смешно било
Притеснено ми е, с алергии и ред дихателни проблеми

# 425
Когато започнаха първите проблеми с Ковид, предложих мини сапунерка със сапун.
В Джъмбо продават сапун на листчета. Прилича на малко тефтерче, от което късаш листа. Всяко листче е еднократна доза сапун. Дъщеря ми носи такива откакто е ученичка и е доволна.

# 426
Когато започнаха първите проблеми с Ковид, предложих мини сапунерка със сапун.
В Джъмбо продават сапун на листчета. Прилича на малко тефтерче, от което късаш листа. Всяко листче е еднократна доза сапун. Дъщеря ми носи такива откакто е ученичка и е доволна.
Идеята е много добра
Не бях чувала/виждала такова нещо, би ли постнала снимка на на това чудо......леле, колко съм изостанала Grinning
Дали, ако го въоръжа с такъв *тефтер*ще се сеща в училище да го ползва?

# 427
  • София
Не знам, по мои наблюдения 80 процента не ползват нищо, не се сещат да си измият ръцете никак.

# 428
  • в страната на чудесата
А защо не купите сапун за всички? Диспенсъри има на всякакви цени, течният сапун няма да е по-скъп от тефтерчетата?
Не знам, по мои наблюдения 80 процента не ползват нищо, не се сещат да си измият ръцете никак.
Е поне като пикаят не се ли мият?

# 429
  • София
Те изобщо не доближават  чешмите, а ако доближат не се сещат за сапун. Чешмата се използва основно да пият вода направо от нея, ръце не мият дори когато пият, къде с шепа, къде без шепа. Досега което и училище да съм видяла, все едно и също правят и не правят децата. В градините под строй ходят преди храна, но когато са до тоалетната почти не ги гледа възрастен, ако са достатъчно самостоятелни. Като се замисли човек, и по наше време си беше същото, само че тогава сапунът беше в гадния бинт, сега има течен сапун.

# 430
Някои се мият. Не съм се интересувала какъв процент го правят. Тези, които ме интересуват, се мият.

Щастлива мама, ето това е:
https://olele.bg/product/aromaten-sapun-na-listcheta-27831/

# 431
  • в страната на чудесата
Анди, да не преподаваш в Еритрея?
Simple Smile
Тука всички са гражданЯ...
Моите мият ръце и преди и след тоалетна, преди и след ядене, след ставане, а ако са на работа на всеки 30-40 Мин. Хартиените кърпи свършват по-бързо от тоалетната хартия. В училище сме се разбрали поне два пъти дневно ако не броим тоалетната. Това беше преди ковид де.

# 432
  • София
Е, да, някои се мият, но са малцинство. Вероятно същото ще е и наесен.
Малко ли съм ходила по упражнения, нали виждам. А съм Монк за миене на ръце и ми прави впечатление.

Твоите да ги почерпиш, че си мият ръцете, повечето не. Минават транзит. Просто не обръщат внимание, все бързат. Сигурна съм, че майките им са ги научили, но като не са вкъщи сякаш ги хваща амнезия за тези навици.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 23:00 от Andariel

# 433
Абе, той и моят се мие у дома, ама като се слее със стадото, имам едни съмнения, че забравя всичко що е научил в къщи.
Ей сега го питах дали би сложил шлем, хили се и вика само ако съм му вземела и скафандър Confused майтап му се струва

# 434
  • Майничка
Мият се бре, особено ако симулират спешна нужда от посещение на тоалетна по време на час по-големите (къде за разнообразие, къде да ударят една слушалка), на връщане демонстративно са с мокри, ухаещи ръце.😁

Общи условия

Активация на акаунт