Отговори
# 465
  • София
Мисля, че всяко крайно мнение е нелепо -........
Вместо да се губи енергия в обидни за нормалния интелект спорове и заключения, споделете какво бихте направили - ще се организирате ли по някакъв начин така, че да се избегне ГТ, ще поръчате ли шлемове за всички в клас? .......? Какво креативно можем да измислим ако имаме ковид 3-4 години?
Как до сега нашите лекари не са се сетили за дезинфектантите и шлемовете?!Сигурно е от недостиг на интелект и понеже той направо взе да прелива от всяка страница тук предлагам някой да вземе да се смили и да ги светне ,че тези скафандри, в които се разнасят са нелепи и излишни защото ние -извора на интелекта на нацията ще изпратим децата с шлемове и диспенсер за дезинфектант и ще сме спокойни и сигурни ,че са в пълна безопасност.
 Да се смееш ли ,да плачеш ли? Таман човек реши че това е дъното и край няма как по-надолу  и то вземе да се окаже ,че има и то много.
 Най-искрено и добронамерено ви завиждам на примирението и на спокойствието.
Де да можех и аз!
За да не се отклонявам от темата няма да ти отговоря друго освен това, че за различните среди има различни предпазни средства. Те са разписани и за онези, които по-трудно се ориентират са с картинки. Кой къде какво да носи. Между другото най-сигурно е в зала с отрицателно налягане. Дали да не предложим децата да пребивават в такава? Simple Smile
Ако вашите лекари са без шлем и дезинфектант, веднага ги сменете Simple Smile

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2769693?utm_so … ;utm_medium=email

Пак за различните ЛПС:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/respirator-use-faq.html

Точно ОБРАТНОТО. В помещение с понижено налягани никаква част от патогените не биха излизали. В помещение с ПОВИШЕНО налягане би имало тенденция наличните патогени да излизат заедно с напускащия въздух.
ОТРИЦАТЕЛНО налягане няма като понятие. Налягането е положително-определена величина.

# 466
  • в страната на чудесата
Така е Кати, грешка на жаргона. Залите ги наричаме с негативно, там се правят аерозолиращите манипулации на болните. За да не заразяват персонала. Благодаря ти.
Та ако си там заедно с болен шансът да те зарази е по-малък Simple Smile
Нали?
Главните букви грешка ли са? Simple Smile

# 467
  • София

Главните букви са щото не ми се пишеше "bold" всеки път - за акцент, не за крясъци. Мишката издъхна и трябваше да търся батерии.

А на въпроса - не, по-голяма е вероятността да се заразиш с него в помещение с понижено налягане, не по-малка. По-малка е вероятността да се заразиш, ако си извън помещението. По-малка е опасността нещо да "избяга", затова се ползват тези помещения с понижено налягане, не за да предпазят намиращите се в тях.

# 468
  • в страната на чудесата
Може да си права. Ще погледна. Но мисля, че рискът е значително по-нисък и когато си във. Ще оттегля предложението де, ако греша Simple Smile

Аш, нави ме Simple Smile

# 469
  • София

Няма как да е по-нисък когато си във. Бацилите не излизат - т.е. е равен или по-висок.

# 470
  • в страната на чудесата

Няма как да е по-нисък когато си във. Бацилите не излизат - т.е. е равен или по-висок.

Жаргонът си е верен - нарича се негативно налягане.
По-нисък е, но не знам защо. Ще потърся. Има куп указания и препоръки. Даже забраняват сега кавъри, които са с позитивно налягане. Между другото, този спор ми беше много полезен. Не знаех разни подробности. Купища проучвания намерих за хепа филтрите. С ефективност над тази на ффп3.
Може да купим за класната стая? Два броя, с непрекъсната работа.

# 471
Как и кога да си мият ръцете в училище? Бързат да стигнат до дюнера или форнетите, блъскат се кой да купи пръв, опашката е голяма, междучасието - малко. Трябва да стигне времето да се върне в училище и да изяде закуската, да влезе без закуска, т.е. с изядена закуска  в класната стая, заданяма закъснение от 1/2 . Става въпрос за прогимназията.  Има ли време за нормално дъвчене и спокойно преглъщане, така че да се осигури добро храносмилане?

# 472
  • Варна
Има време и да се наяде, и да си измие ръцете хубаво, ако му се приготвя храна от вкъщи. Що пък трябва да се блъска по опашки?

# 473
  • София
Може да се носи закуска от вкъщи. Моето не го е правило от поне 4 години, но сега е склонен. Точно поради изброените причини. Ако толкова му се яде чипс или нещо вредно, винаги може да извлече един пакет от къщи.

# 474
  • Варна
Точно това забравих да напиша. Като толкова му се яде дюнер или форнети, какъв е проблемът да се сложат в кутия за обяд и пак да си ги яде? За дюнерите не знам, но около нас масово форнетите отварят много рано и гледат в 7,00 да има вече изпечени бройки точно за минаващи ученици и за хора, работещи от по-рано. Вземете му пътьом, тъкмо ще са пресни, а не вчерашни. Пица спокойно може да се замрази в камерата и сутрин да се врътне за няколко минути в микровълновата за да се сложи в кутията. Дюнерът, ако е толкова належащ, може да се приготви вкъщи сутринта за няколко минути, с предварителни заготовки от предната вечер.

Варианти има за който желае да ги намери.

# 475
  • София
Защото така им е интересно на децата.

# 476
  • София
За дюнерджииници, пицарии, форнети има и друг вариант, приложим за големите. Класът на младежа още в 8 клас бяха взели телефона на близкия дюнерджия и в междучасието, преди голямото, се обаждаха да поръчат. После един или двама отиват да вземат приготвените пликове, защото мястото е на семинарията и там освен ученици, си има сериозен пътнико-поток и опашки.

# 477
  • Варна
Е нали тука се борим живота им да спасим. Ще клякаме за една скапана закуска, че да им е интересно ли?

# 478
  • София
А насила как ще ги задържат в училище, вратата на двора ли ще заключат?

# 479
  • Русе
Сега питах моя син, който редовно си купува, докато тренира след обяд,  дюнери и подобни разни в момента. Навсякъде в подобните заведения пускат по двама максимум.
 В училищно време някои от предлагащите се организират и осигуряват разнасяне на закуските си до училищата, като им раздават разни купони за да си поръчват с намаления, ако им ползват услугите. Примерно в класа му се организират и поръчват за определен час да им се достави кой каквото си избере от предлаганото меню и в голямата междучасие няколко отиваха и вземаха поръчката от края на алеята, където спира колата с доставката,понеже училището им е в парка. Разбира се ,че може да се организира и носене на храна от вкъщи, но пък заради стадното, избират да хапват заедно и едно и също. Не че не съм приготвяла и пиле с ориз в кутия, при положение че иначе не го яде, но като решат дружно да ядат това.

Общи условия

Активация на акаунт