Отговори
# 405
Ще помоля за линк.
Лично аз не съм чела, но приятели които имат ученици няма да си идват по тази причина.

# 406
Laughing
Ще помоля за линк.
Лично аз не съм чела, но приятели които имат ученици няма да си идват по тази причина.
Една жена така ми казА, а на нея вуйната на шестия ѝ братовчед. Innocent
Германците изискват отрицателен тест след влизане в страната специално от България и то не от всички области в страната ни. Информацията е на сайта на външното ни министерство.
Разбира се, че реалните взаимоотношения, а при първокласниците и другите малки ученици присъствието на учителите в живота им е важно.

# 407
  • Варна
Потвърждавам за теста. Племенникът ми се прибира днес в Германия, на летището се прави тест и се получава след ден-два по пощата вкъщи, обясни сестра ми.

# 408
  • Варна
Е то това за теста е ясно, медиите не спират да го тръбят от седмици. За ненапускането на провинцията и на мен ми е странно, при положение, че там има много случаи.
А желанието тук да започнем годината с ДО не е паника, моля ви. Знаете ли значението на думата паника изобщо? Това е абсолютен реализъм, премерване на риска в двете ситуации и информиран и премислен избор. Къде видяхте паника? Паникьосаният човек действа без да мисли. В случая мислим, четем, информираме се, и то много и постоянно. За паника и дума не може да става, поне на този етап.

# 409
Месечинка, няма смисъл да минаваме в обяснтелен режим. В двете теми - тази и "Дистанционно обучение" пишат две категории хора - такива, които са реално заинтересовани и такива, които са любители на самоцелния спор. Няма съмнение, че желанието на последните за присъствен старт на годината е удовлетворено. Те, обаче, пишат активно, на моменти - нападателно. Защо - ще отговори дамата, която е със специалност психология. Своето обяснение ще го премълча.

# 410
Говоря за онова тестване, което беше предложила една майка по—горе. Родителите да събират пари и да се тестват сополиви, кашлящи деца. А принципите ми не смятам да обяснявам , нито да дъвча темата как е в болниците.
Даже и през ум не би ми минало,че мястото на сополивите и кашлящите дечица е не някъде другаде ,а именно в клас.Все пак това е България и който иска нормален уреден живот с правила  сериозно е объркал мястото.
Зададох въпроса за принципите за да съм сигурна ,че не съдя за вас погрешно и че отказа ви от изследване не е мотивиран от някакви религиозни причини ,което бих уважила.

# 411
  • в страната на чудесата
Имам въпрос - децата или учителите са по-големия ви дерт?

# 412
Не бих могла да деля. Звучи чудовищно да кажеш децата да са живи и здрави, учителите - вълци ги яли. Общ колективен организъм е и следва да се мисли за всички.

# 413
В двете теми - тази и "Дистанционно обучение" пишат две категории хора - такива, които са реално заинтересовани и такива, които са любители на самоцелния спор. Няма съмнение, че желанието на последните за присъствен старт на годината е удовлетворено.
Признавам, че немея пред логиката, която стои зад извода, че желаещите присъствен старт на учебната година са любители на самоцелния спор.

# 414
  • София
И мен това твърдение ме учуди леко, но реших, че след като съм реално заинтересована детето ми да учи присъствено, не ме касае.

# 415
  • в страната на чудесата
Мисля, че всяко крайно мнение е нелепо - и за и против. Сегашните бройки не са чудовищни и може да се нижат с години. Ще държим децата у дома ли? Докато станат достатъчно големи, за да се виждат в баровете вместо в училище? А какво ще правим ако нараснат? Ще ги заключим в мазето ли?
Също толкова нелепо ми се струва възприятието, че ковид е грипче, което не засяга деца.
Вместо да се губи енергия в обидни за нормалния интелект спорове и заключения, споделете какво бихте направили - ще се организирате ли по някакъв начин така, че да се избегне ГТ, ще поръчате ли шлемове за всички в клас? Ще купите ли диспенсъри за дезинфектанти, ако училището не може? Ще сложите ли уеб камера и микрофон на бюрото за децата, които не са в клас при съгласие на учителя и училището? Какво креативно можем да измислим ако имаме ковид 3-4 години?

# 416
Признавам, че немея пред логиката, която стои зад извода, че желаещите присъствен старт на учебната година са любители на самоцелния спор.
[/quote]
Върни се назад в темите, прочети коментарите и ще ти се върне дар словото. Направен е извод на база конкретика. Сега дерзай!

# 417
Вместо да се губи енергия в обидни за нормалния интелект спорове и заключения, споделете какво бихте направили - ще се организирате ли по някакъв начин така, че да се избегне ГТ, ще поръчате ли шлемове за всички в клас? Ще купите ли диспенсъри за дезинфектанти, ако училището не може? Ще сложите ли уеб камера и микрофон на бюрото за децата, които не са в клас при съгласие на учителя и училището? Какво креативно можем да измислим ако имаме ковид 3-4 години?
Максимално ще ограничим ГТ, все някак ще го измислим с мм, така че все някой да взима и прибира ученикът. Ще му се наложи и поне веднъж седмично да ползва ГТ в едната посока.
За шлем съм си мислела , но все още не съм закупила, иначе маски и дезинфектанти така и така купувам, ще има в чантата, както и антибактериални кърпички които и преди му слагах. Дано ги ползва Grinning разчитам и на неговият инстинкт за самосъхранение, все пак ще е девети клас. Каквото зависи от мен ще го направя....
За сега е това, а за напред каквото сабя покаже.

# 418
Следя темата от самото начало, Шарлот. Не намирам основания за квалификациите на едро, които си позволяваш да правиш. Не намирам и полза от постове, в които освен някой да излае, че този, който не споделя неговото мнение, е любител на празните спорове, не пише нищо по същество.

Лейка, шлемовете за децата и учителите са добра идея. Финансирането на диспенсъри за дезинфектанти, също.

# 419
Шлемовете спират звука. С тях не може да се комуникира. Пиша от опит, при това в среда съоръжена с микрофони.

Общи условия

Активация на акаунт