ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 487
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ивчето, аз от четвъртък съм в болница на системи заради подобни симптоми. С близнаци съм, така че при мен тежестта е двойно повече. В 30+2 съм днес.
Шийката в четвъртък беше 10мм, след 3 дни на системи и намаляване на контракциите шийката се е "удължила" на 18мм. Ще продължавам да лежа, за да задържа бебетата колкото мога. И аз имах 3 инжекции дексаметазон за отваряне на дробчетата. Продължавам да лежа в болница засега.

Само с лежане може да не е достатъчно, моите контракции се повлияха и от системите.

# 241
Благодаря за отговорите успокоихме ме малко Simple Smile За месец и половина се е скъсала от 38мм на 26мм .Но сега ще спазвам всички препоръки на доктора и ще се надявам, че всичко ще е наред.

# 242
Ивче, за колко време ти се скъси шийката? Какво наложи допълнителния ти преглед- контракциите ти станаха по-чести или по-болезнени?
Според мен докторът ти е реагирал адекватно , но питай го дали да не те приемат и малко в болница за допълнително твоя сигурност и някоя друга система.
Стискам ти палци, ще се справите .

# 243
Контакциите ми започнаха преди 3 дни , до преди това не съм имала такива или са били единични, не са много болезнени ,по скоро неприятни . Затова и отидох да ме прегледа доктора , за сега каза,че няма нужда от системи ,но спомена че може да се наложи.

# 244
Контакциите ми започнаха преди 3 дни , до преди това не съм имала такива или са били единични, не са много болезнени ,по скоро неприятни . Затова и отидох да ме прегледа доктора , за сега каза,че няма нужда от системи ,но спомена че може да се наложи.
Аз се връщам тъкмо от мерене на тонове на бебето и също се оказа, че имам контракции, а бебето е доста ниско разположено. В 32 седмица съм, изписаха ми Магнерот 3х1 и Утрогестан (за шийката) по 2 капсули вечер, вагинално. Док. каза, че шийката е добре като размери (но така и не разбрах колко е) и също активна почивка и лежане ми препоръчаха. Така че надявам се тези неща да помогнат и да устискаме възможно най-близо до термин. 😊

# 245
Ивче, и аз съм от късите шийки, първият скок беше от 35 на 28 мм, а от 25-26 седмица съм на 22 мм. Сега съм 33 г.с. и още стискам. Бихме в 29 г.с. инжекции. Наистина най-важното сега е да се вземат мерки за контракциите и да се успокои матката. Можеш ли да се сетиш за някакво по-рязко натоварване, на което да си се подложила. При първото скъсяване се сетих, че се бутах да оправям килера, при второто вдигнах детенцето си, 15 кг без да се усетя. Имам и други предпоставки, но като цяло с много магнезий нямам контракции вече. Стискам палци, но спазвай режим на почивка! И моят доктор ми наговори страшни неща, но сега вече е доволен, че устисках. Много добре си направила, че си отишла на доктор. Ако си вече вкъщи, почивай! Ставай само за неотложни неща. Стегне ли те корема - веднага лягаш! Успех и няма да се даваш Simple Smile

# 246
Spooky точно в събота,преди да ми започнат контракциите като се замисля , се наложи да бързам за един магазин и вървях доста бързо за да не го изпусна, после на връщане се наложи да се кача пеша до 5 етаж, понеже асансьора не работеше, а преди магазина експериментирах с една нова рецепта и стоях права повечко. Дали това е може да е провокирало тези контракции ? .А и напоследък мъкна едни торби с покупки, явно съм прекалила 🙄🤔

# 247
Ивче, забрави подобни активности, ти не си същият човек! Никакви торби, никакво бързане, никакви стълби! Съжалявам, че го казвам, но аз самата много трудно го понесох, вече 3 месеца уж внимавам в какво ли не. Още малко, ще има да тичаме Simple Smile Раздавай задачи, бутай се в сайтове, само да те превозят от тук до там и това е. Изчакай малко да се успокоят нещата, да потвърди докторът на следващи прегледи, че не се влошаваш, ще си продължиш покупките Simple Smile
А първата бременност си изкарах активно до края.... Бременността не е болест, мамите без усложнения да се наслаждават на разходки, с мъъъъничко едно наум Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 16:57 от spooky

# 248
  • София
И на мен ми е много трудно да почивам. С баткото хвърчах до последно, много малко оплаквания имах. А сега се чувствам точно болна..Но малко остана, като настане лудницата с активен батко и бебе ще си спомням с умиление тези моменти Smiley

# 249
  • Бургас
И на мен вече ми идва тежко да си върша
ежедневните задължения плюс грижата за дете на година и половина. Таткото сякаш приема оплакванията ми за превземка и не ме взима на сериозно, съответно очаква да си се справям сама. Много бързо се изморявам от всичко, мислех че е от хемоглобина но последно беше 115 преди седмица, което си е прилично за бременна жена. Имам и някакъв страх да не родя преждевременно, нелогичен е защото нямам предпоставки, но това допълнително ме сдухва. Доста и мрънкам напоследък .... въобще тегави месеци се очертават до раждането. Оплках се!

# 250
На мен досега не са ми мерили шийката нямам представа как се мери даже.Така като чета май доста от нас са със някакъв проблем.Преди 5 дни бях на преглед при Аг който смятам да раждам и откри ,че имам лоша плацента
т.е цялата е във бели петна запушени кръвоносни съдове.На всичкото отгоре бебка изостава със растежа 2седм.Понеделник съм при следящата да каже и тя мнение и може и аз да се наложи да полежа в болницата.Ако няма ефект от лежането трябва да извадят бебка по рано.Дано всички да устискаме и да се родят здрави бебчета .Господ да ни пази .Колкото можете пазете се и вие.

# 251
Zai4eto87, стискам палци всичко да е наред и бебка да се задържи повече. Разбирам притеснението, но втор лекар ще те гледа и сигурно ще направят най-доброто за теб и беба.

Аз снощи пак бях в спешното с кървене. Почти всяка седмица вече...Доста е стряскащо. Но явно ще съм от тези, които кървят без да знаят защо. Имам някаква чувствителност и ако бебе натиска, не знам.
Категорични са, че не е от инфекцията от МБ. Освен ентерококи, при тях излиза стафилокок. Поне снощи това успях да разбера. Това са гадини и опасни за бебо. Но днес ще направя друга МБ, в друга клиника и ще видим. Не знам, сега накрая от къде се взеха разни неща. Пък и толкова се пазя...

# 252
Ivcheto9001, аз в 27 г.с. бях с много силни контракции и лежах 3 дни в болница, после падна тапата, миналата седмица пак лежах имаше скъсяване на шийката, нооо днес влизам в 34 г.с. или както чета навсякъде и както и ми каза моя лекар, минахме критичната 33 г.с. от тук нататък детето е напълно развита и само трупа мазнинки. Така че, не се притеснявай, много е важно ти да си спокойна и да не се натоварваш, почивай си и мисли положително.

Maki_, аз от края на 7ми месец съм всяка седмица на лекар и през 2 седмици все нещо се случва, всичко иначе е наред с детето, с окоплодните води, с плацента, абе всичко си е наред, но имах кървене и други неща. Може би просто нашите бебенца ще са по - нетърпеливи и си дават индикации, че вече им се живее самостоятелен живот.

Успех момичета и сме с вас, без паника.

# 253
Момичета,

Вие ще взимате ли отделно матрак за количка или меката подложка ,която си върви със зимния кош е достатъчна?
Също така искам да ви попитам на какъв прах за пране сте се спряли и какъв препарат ще използвате за почистването и освежаването на детските мебели(креватче,скринче,гардероб)?Аз започнах да се стягам лека полека...
Вече имам количка,легълце с шкаф,шишета поръчах на Авент/комплект за новородени (Anti-colic)който включва 2 шишета х 125 мл ,2х260 мл,един биберон и четка за почистване.В хиполенд цената на този комплект е 73 лв,но аз го закупих на 55 лв от една страничка във f@cebook.
От сестра ми получих стерилизитор на Авент,помпа на Медела,но е ръчна(ще пробвам първо с нея..) и доста дрешки,които мисля да изпера скоро и да ги подреда,но около мен хората казват,че все още е рано.Вие какво мислите?Терминът ми е 20.10,но ще съм секцио и АГ каза да си избера дата след 05.10.

Като подарък ще получа ето този комплект на Мустела:

https://sanita.bg/komplekti/mustela-kt-gel-izmivasht-750ml-losio … 00-ml-oil-100-ml/

Дали ще е достатъчно за първо време?

# 254
Здравейте, момичета. На мен моят доктор не ми е казал категорично след коя седмица бебето е напълно развито и се надявам наистина да е 33та макс, че скоро ще я стигнем и ние.
Колкото по-накрая става, притестенията ме обземат все повече. Най-спокойно (доколкото мога да бъда в това състояние изобщо), ми беше 5-6 месец, щото тогава знам, че няма и особено какво да се направи, освен да се пази леглото при контракции.

Моят бебок беше извънредно буен преди няколко дни, според мен се намести. Или отвъртя пъпната връв, или пак се оплете. А може и с главичката да е вече надолу, щото нещо напипах тая сутрин под гърдите чак и като погъделичках, отговори с потупване Grinning Много са забавни и мили тези мигове.

Така като ви чета, явно скъсяването на шийката в 7-8 месец става често явление. Следя я редовно, но знае ли човек от кое точно непремерено натоварване ще се скъси рязко. Някой беше написал много на място по-горе, че не сме същите хора. Все си налагам да вървя бавно, да сядам често, да не търча като кон, понякога забравям, че съм бременна и се отпускам. Обичам бързо да си върша нещата и да съм продуктивна, та тоя бавен ход от половин година взе да ме изнервя вече:D В тая връзка, ей герои сте тези от вас, които бременеят и едновременно с това гледат малко дете.

За инфекциите съм си решила, ако имам възможност при лоша МБ, да повтарям изследването. Сега чакам най-последната. Не би трябвало да излизат гадинки, просто няма логика всяка МБ буквално да има проблем, предвид че нямаме интимен живот с ММ от началото на бременността, спазвам хигиена и не ходя на басейни, на море даже не ходихме. Последно изпих един антибиотик за стрептококи и сега тръпна в очакване дали сме ги изтребили.

Някой беше питал за матрак за количка - аз няма да взимам отделно, ще ползвам подложката, защото тя е направена индивидуално по размерите на количката. Разглеждах разни матрачета, ама не мога да се оринетирам по размерите им дали ще паснат. Взех зимен спален чувал и това е засега.

На всички мами и особено лежащите, кураж, мното мина, малко остана. Heart

Общи условия

Активация на акаунт