ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 488
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Днес ми излезнаха резултатите от пробите за щитовидната жлеза. ТСН ми е 1.49 , FT4 ми е 8.4, което е на долна граница. Сега пия 125мл. Според ендокринолога да продължавам така, но до сега не съм имала такива стойности на FT4
Смятате ли да купувате пробиотик и капки за колики за родилното?
Относно лошите МБ понякога се дължи на хормоните от бременността и понижения имунитет. С първото дете бях от 2-рия месец до края с всякакви гадини. Родих и няма и помен от тях. Сега съм същата и АГ и познати медици казват,че е от бременността. Добре,че му се вижда края,че ми омръзна с тия кремове и глобули.

# 256
  • София
Нашата количка има доста твърди дунапренени матрачета - ще си използваме тях. Купила съм само протектори за върху тях, с ластик, би трябвало да паснат.

Иначе самата количка я прах с бебешки течен прах за пране (може би тео бебе, не помня), четка и маркуч на двора. Гледах да изплакна добре, за да си отмие и препарата, и аромата. Добре се изпра вкичко, изсъхна на слънце.

# 257
  • София
Здравейте, момичета. На мен моят доктор не ми е казал категорично след коя седмица бебето е напълно развито и се надявам наистина да е 33та макс, че скоро ще я стигнем и ние.
Е как ще я стигнем скоро? Grinning Ти сега не си ли в края на 29та? Аз тъкмо почнах 30та.
Имаме още 4 пълни седмици докато можем да 'отпуснем коаките'. Това си е много време.

А най-последната МБ май беше в 36г.с. Точно тогава гледат за стрептококите, защото са мн релевантни за естествено раждане. При теб добре, че ги намерихте по-рано. Дано ги изтрепеш. Успех!

Смятате ли да купувате пробиотик и капки за колики за родилното?
Аз няма да взема. Каквото успях да се образовам от юлските и юнските мами, и от онлайн училища за кърмене, родители и прочее, за първите дни на бебето няма да са необходими тези двете.
Коликите идват малко по-късно май, а пробиотиците са със съмнителна ефективност като цяло. Надявам се въобще да не трябва да взимам.

За препарати и детска козметика трябва да се пробва.
Аз питах една приятелка  8-месечно и каза ''за нас само тео бебе работи'', друга с дете на 1.5г. ''аааууууу не, само тео бебе - не''. И така общо взето за всичко Grinning Ние с ММ сме си фенове на бочко, та сигурно с него ще пробваме първо.
И така проба-грешка докато не намерим нашия продукт.

# 258
  • София
Ние взехме сапунчета и прах на Тео бебе, но още не съм почнала да пера нищо, а то вече мина първата седмица от моя 45-дневен. Нито количка, нито дрехи, нито спално бельо. Кошарата още е в кашона сгъната, дори не сме я отворили да видим дали е правилната Grinning
За количката само чаршафчета някакви ще вземем, матрачето й ми изглежда достатъчно засега. Евентуално мисля да поровя дали има някакви протектори специални.
Иначе друга козметика се загледах в Джонсънс, но нищо не е купувано.
За коликите ще взимаме след консултацията с педиатър, който още не сме намерили. Някоя мама, ако може да препоръча такъв в 8-мо или 24-то ДКЦ? Че аз чета, гледам, ама трябва да почваме и да звъним вече.

# 259
  • Пловдив
Ние няма да взимаме допълнително матрак към количката, така или иначе, повечето споделят, че кошът за новородено на количката ни отеснява доста бързо.
Текстилните части на количката ще ги караме на химическо.
Не съм решила още за перилния препарат на малкия, към момента нещата са му изпрани с нашия перилен препарат.

От утре ми започва 45 дневния болничен, до АГ мисля да отида в понеделник, че сряда тръгваме към морето. Много бързо ми мина времето, хич не ми се стои вкъщи, ама на работа също ми е неудобно, защото нищо не правя кой знае вече.
Козметиката на бебето ще е на Бочко. Останаха ми дребни неща като покупки, за мен някои неща за болницата и сме готови. От вчера тече и ремонт на първия етаж при нас и от сърце съчувствам на таткото, оцелее ли сега, ще преживее всичко. Дразня се на някакви работи, крещя му, после ме е яд, че му викам, защото не е виновен, сядам да поговорим и така /не го отдавам на хормоните, защото аз по принцип паля он раз/.

# 260
За колики и аз ще чакам педиатъра да си види детето. От днес пера (алелуя!), като цял ден се занимавам с мързеливите неща, които нямат нужда от гладене. Мисля за следващата седмица да ми останат само дрехите, които получих в такова изобилие, че подскачам и се ровя като малко дете. Момичешки дрешки, с някакви фусти, драперии, неща, на които дори не знам името 🤣 навремето съм купувала матраче за количката и памучна дебела подложка, подходяща за всички сезони, явно съм преценила за нужно, и сега ще карам с тях, нищо, че подложката е синя. Имам и останало дебело чувалче за количка, което става и за след година в другия кош. За чистенето на мебелите обръщам плоскостите с влажна кърпа, а после ще мина с мокри кърпи, напоени със спирт - имам в изобилие от началото на невероятната пандемия.
Количка още няма да пера, че сме я дали на приятели, разбрали сме се да ни върнат първо кошницата за изписването, другото в рамките на седмица ще оправим. Абе почва се. Малко се поизнервих последните дни, че ми писна нищо да не правя, та сега осмислям ежедневието си.

# 261
  • София
На количката всичко се сваля и ще го пера в пералнята, но чак като родя. Кошницата по същия начин таткото ще я изпере докато съм в болницата. За прах съм взела Тео бебе и един на Фрош. Козметиката мисля да е на Бочко, а крема за дупе ще взема Судокрем.
Иначе съм взела непромокаеми протектори за количката и леглото. Ще си ползвам матрачето от самата количка и върху протектора ще сложа пелена. Гледах и едни сладки комплекти за колички с чаршаф, възглавничка и пелена, но не съм решила още.
Вчера и днес ми пристигнаха няколко поръчки и доста ми се оправи настроението Smile Е, докато свекърва ми не попита дали няма най-накрая да почна да гладя дрехи, ама ѝ теглих една..любезна естествено Trollface

# 262
Мисля да изчакам с прането на дрешките поне до началото на 9 месец. За препарат ще заложа на Бочко, харесва ми как мирише, цената е ок, дано се сработим.
Матраче отделно няма да взимам, ще си ползвам наличното, с кокосов нещо си пълнеж е, дето не спарвал. Ще потърся протектор и отгоре пелена, няма да взимам специален комплект за количка, мисля да ползвам зимно чувалче и комплект ми се вижда излишен, а памучни пелени имам доста.
Остава да си набавя някои неща за болницата, но ще изчакам следващата ЖК, за да обсъдя списъка с лекарката.

# 263
Привет и от мен!
На всички момичета с неразположения, желая да минават по-леко и по-бързо, и бебчетата да дочакат максимално термин Simple Smile
И аз от 2 дни имам повече втвърдявания. Пия повече магнезий и 3 пъти по 2 ношпа, лежа и днес положението е по-добре. Лошото е, че съм на лекар чак другата седмица. Аз забелязвам, че когато бебето е много активно, имам повече такива контракции или поне то толкова ми се опъва корема, че не знам дали е бебето или контракция.
Относно покупките и приготвянето за малките човечета - браво на вас! Всички сте доста напред.
Ние поръчахме легло, количка и някои други неща и ще ги чакаме чак през началото на Септември. Имам 1 спален комплект, помпа и шишета на Авент купих, и малко дрехи, защото мои приятелки са оставили при майка ми доста за 0-6 месеца. Като ги взема ще сортирам и пера. Не знам какъв препарат да ползвам, нито козметика ...
Общо взето се успокоявам, че терминът е в края на Октомври и имам време Satisfied

# 264
Здравейте, аз взех 2 на Мустела - олио и измиващ гел; чакам момиче и ще трябва да се консултирам с педиатъра като се роди за срамните устни - няколко различни неща съм си записала на лекции: че с тампон за грим и преварена вода се почистват 2-3 пъти дневно или пак с такъв, но с мазен крем, както и на Мустела продуктът Линимент, който съм си записала, че е за измиване, но на друго място - че можело и да се нанася без измиване пак там, не знам кое е правилно.
Прах за пране Тео бебе, и на баткото с него сме прали.
Знам, че последните месеци не трябва да се яде захар, обаче ми се прияжда и даже доста залитам... Заради микроорганизми, които обуславят. Но на изследванията даже повече към долната граница ми беше захарта...
Аз след 2 дни ще съм в 32 г.с., чакам тези дни преглед при АГ. АГ ми е казала, че преди 34 г.с. се води по-голяма недоносеност

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 00:38 от alen mak

# 265
  • София
А на какви матрачета за леглото сте се спрели Simple Smile Гледах ето тези две:
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=120223&sgid=53

https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=93146&sgid=53

Ако някой може да се включи с мнение Simple Smile

# 266
Evelinka33
Аз съм се спряла на първия вариант матрак Triple Fresh , не са ми го препоръчали просто в магазина него си харесах бях го гледала преди това и в сайта на Arbor bg Капарорах го заедно с кошарата, освен това хванах и промоцията с 20 % отстъпка .

# 267
Здравейте! Пристигам от преглед при АГ, вече съм в 34г.с. и бебо е 2700кг, само със седмица върви напред. Понеже ще съм планирано секцио и трябва да си избера дата. Сега падна голямото мислене. Първото ми дете само реши кога да се появи, сега с второто трябва ние да решим и съм в големи дилеми. Да не говорим,че е между две зодии - Дева и Везни.

# 268
  • София
Здравейте момичета, надявам се всички да сте добре, а леките неразположения да отминават бързо. С напредване на времето започват да ме налягат въпроси, та реших да си сверя часовника с вас.
1. Следя бременността си в Щерев и не съм се записвала на ЖК по Здравна каса. Решила съм да раждам в Майчин дом или Шейново, в този случай ми трябва направление №7 от личния ми лекар, което е с валидност 30 дни, нали?
2. Освен 45 дневния болничен преди раждане, от Щерев би трябвало да ми дадат обменна карта, нали?
3. При постъпване в болница ми трябва направлението, обменната карта, изследвания за Wass, HbSag и HIV. Нужно ли е да принтирам резултатите от предходните изследвания на кръв и урина, резултатите от морфологиите и т.н., или тази информацияприсъства в обменната карта?
4. И най-голямата ми дилема е Майчин дом или Шейново. В началото бях решила просто да постъпя за раждане, без избор на екип. От ден-два, обаче около мен всички ме стресират как не е хубаво да разчитам на късмета и да избера лекар. По тази причина, моля ви, ако сте се насочили към конкретен лекар в някоя от двете болници, споделете.
5. И последен глупав въпрос (ама много глупав) - как усещате тези подготвителни контракции? От време на време усещам пулсации ниско долу, но ми се струва, че бебо ме натиска или се намества. Втвърдяване на корема нямам, нито болка, ама като не знам какво трябва да се усеща... Започва да ме гони параноята.

Предварително благодаря за отделеното време за просвещение. Simple Smile

# 269
  • София
Diamond, аз съм лежала в Майчин дом преди 4г., сега съм в Шейново. Рискова бременност и на двете места. Разликата е от небето до земята - и като отношение, и като условия. Неонатологията и на двете места е най-високото 3 ниво. Можеш да си вземеш вип стая, ако решиш. Моят АГ е Вецев.

Общи условия

Активация на акаунт