ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 489
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Ние взехме матрак Нани, по препоръка на мои приятели.
Аз съм в 33+4г.с хапвам си доста сладко и за съжаление ям и чипс от време на време. Не се лишавам от нищо, само газирано и алкохол не пия. Качила съм 4кг досега, но ми тежи и ме боли кръста и таза. Вечер като спя и въртенето ми е много трудно и болезнено. Втърдявания имам доста често, но не са болезнени,обаче тя е много активна и сигурно са заради това.
Днес съм на преглед и ще помоля да ми измери шийката понеже досега не е мерена.
МБ имам пускана в 4ти месец и досега друга нямам...... тия АГ незнам защо на някои пускат, на други не определени изследвания.
Има ли мами от Стара Загора?

# 271
  • София
Diamond,
1.2.3. Не знам за направлението и обменната карта. Някой да каже и на мен, моля Grinning Относно принтирането на резултати, мойто АГ ми иска всички резултати от изследвания, пуснати по ЗК и включително иска копието на втората ФМ. Та бих предположила, че подготвя обменната карта.
4. Май в Шейново е по-добре. Аз натам съм се насочила - без избор на екип, нищо че и двамата ми следящи са там. На мен няколко души ми казаха, че съм луда за без-избора-на-екип ама аз не ги отразявам много. Говорих с няколко познати доктори (не АГ-та) и те казаха, че шейново без избор на екип е много правилно решение. Чак бяха впечатлени, че сама съм стигнала до тоя извод.
Е сега, не казвам, че ако накрая ме дострашее или ако изкочи някой проблем, няма набързо набързо да звънна на следящата ми АГ (Абаджиева) и да я помоля да ме изроди. Ще я питам разбира се. Но за сега (30г.с.) съм на акъл без екип. Искам отпочинал доктор да ме изражда и да не ми дава зор.
5.Нямаш контракции. Добре си. Пу-пу Heart

# 272
  • София
От Щерев, ако искаш може да си принтираш всички изследвания сама. Аз така за всеки случай правя като излезнат резултати. Обаче ми се струва, че няма да имат време да ги гледат всички като отидеш да раждаш. Аз нищо, че пак ще си раждам в Щерев, ще си ги нося, че обичам да ми е под ръка всичко Grinning Иначе до колкото сън запозната в обменната карта трябва да е включена цялата информация.

Аз да се оплача, че въпреки всичките магнероти, алеракти и прочие продължавам да усещам по 3-4 пробождания през някакви дни. Трябваше на 28ми да съм на преглед, ама нещо спешно ше отсъства АГ и чак на 2.09 и ще я карам да мери шийката. То ще съм вече почнала 37гс, ама пак да знаем какво става.
Другата седмица ги спирам хапчетата и без това. Чудя се само с витамините какво да правя, че имам до края на седмицата, а май няма смисъл да взимам цяла опаковка като няма да я изпия. Може само фолиева да взимам. Пак ще питам АГ, но вие как мислите? Бихте ли спрели взимането на витамини и фолиева в 9м като човечето може всеки момент да се появи?

# 273
Днес точно питах моята АГ за тези пробождания, тя каза,че е от тежестта. Магнерот ми изписа 3×2, като вляза в 9 да ги намалям Магнерота и Но-шпа. Фолиевата и тя май се спираше в 9

# 274
Desislava Dobreva, и при мен е така с въртенето през ноща. Едвам и болезнено и с трепет да не имам кръв на сутринта, че при мен и това е проблем. За спане да не говорим. През деня ми е по-спокойно и ще се опитвам да дремвам, за да наваксам малко.

Аз нали прецених да сменям болницата и за сега съм се насочила към Токуда. Опитвам се да си запиша час. За документи тепърва ще разбирам какво и що ми трябва. Надявам се само от болницата да не правят проблеми и да ми дадат всички изследвания, в крайна сметка плащала съм си ги.
Утре чакам резултатите от новата МБ, леко ми е притеснено, но от една страна АГ ме успокои. Каза да си взема Елевит витамини, че може имунната система да ми е спаднала повечко. Магнерота си го приемам 3х2, че трябва матката да е спокойна.
Та така, днес ми е мрънкащ ден 😁

# 275
И магнезий, и ношпа се спират в 9 месец.
Diamond star, освен обменната си вземи последните изследвания - кръв, ФМ, микробиология. Не им трябват всичките, ще се объркат.
За Шейново без избор на екип - наистина всички са добри, от МД очаквах същото, но явно разликата е в отношението, не кадърността. Аз лично препоръчвам д-р Чалманов от Шейново

# 276
Една приятелка раждаше август месец в Шейново. Роди си при следящата там, но каза че е доволна от всички. Отношението е било добро. Първото дете също там го роди, преди почти 2 години и пак си беше доволна.
Предполагам, че Шейново не е вече това, което е било преди.
През 2018 там ми махаха полипи. Честно доволна останах от лекарят (сега като се замисля, той и изражда) и от екипа. Нямаше лошо отношение от никой. Сега от към хигиена и база има какво да се желае, но знаем как са тези болници с финансирането.

# 277
Zai4eto87, стискам палци всичко да е наред и бебка да се задържи повече. Разбирам притеснението, но втор лекар ще те гледа и сигурно ще направят най-доброто за теб и беба.

Аз снощи пак бях в спешното с кървене. Почти всяка седмица вече...Доста е стряскащо. Но явно ще съм от тези, които кървят без да знаят защо. Имам някаква чувствителност и ако бебе натиска, не знам.
Категорични са, че не е от инфекцията от МБ. Освен ентерококи, при тях излиза стафилокок. Поне снощи това успях да разбера. Това са гадини и опасни за бебо. Но днес ще направя друга МБ, в друга клиника и ще видим. Не знам, сега накрая от къде се взеха разни неща. Пък и толкова се пазя...
Мерси.Успех и при теб всичко да е наред.Аз за кървенето пих дуфастон утрогестан и магнезий с мн лежане.Почивай си колкото можеш повече.

# 278
  • Пловдив
Аз ще си раждам в Окръжна болница Пловдив, без избор на екип.
Фолиевата киселина я спрях при свършване на първата опаковка. Но-шпа изпих няколко опаковки и го спрях. Витамините ги спрях, като ми се предписа желязото, че някои съставки ми се дублираха, днес по-късно ще й пратя на следящата кръвните ризултати за да видя да купувам ли още желязо или и с него ще приключа днес. Друго не пия.
За консултация ще си запазя час за вторник, че след това тръгваме за морето, а не знам кога ще ме иска пак на преглед. От днес съм вкъщи и освен, че чистех със свеки чушки нищо друго не съм свършила, ще гледам да се реорганизирам и или да продължавам с пътеката или сутрин да ходя на гребната. Трябва да мина да си взема топка и се чудя и за някакъв степер да разгледам.

# 279
Здравейте отново,

аз днес съм изправена пред нова дилема-дали да слагам обиколници в кошарката?Вие какво мислите?Изчетох много материал и в доста държави ги отричат,заради неволно задушаване на бебчето,но пък си имат и плюсове,в по-късен етап от развитието на детето,когато стане по-подвижно и пъргаво...

# 280
А на какви матрачета за леглото сте се спрели Simple Smile Гледах ето тези две:
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=120223&sgid=53

https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=93146&sgid=53

Ако някой може да се включи с мнение Simple Smile

Ако избирам между двете бих избрала Baby Triple Fresh ,защото на другия не виждам дали се сваля калъфа .
Аз ще бъда с подарен матрак ползван 1 месец от племенника - мекичък на Лорели мисля че е .

# 281
  • Пловдив
Ние мислим да сме с обиколник, дали ще върши работа и като поотрасне нямапда го дърпа не мога да гадая от сега.

# 282
Ще ползвам обиколник откъм едната къса и едната дълга страна на креватчето, но не пухкав, а плосък - дунапрен 2 см в памучен калъф. Основно, за да избегнем течения, не толкова да не се удря в решетки или нещо такова.

# 283
Момичета, някоя да е пила л-тироксин? ТСХ ми е малко завишен и ендокринолошката ми хо изписа.

# 284
  • София
Слушай си ендокриноложката Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт