ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 507
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
JayRay, честита да си на патерица 💐
Подценявах масажа на перинеума и съм с две епизиотомии. Този път ще правя. Взела съм бадемово масло
Любче, хубаво да си изкараш. Ние се върнахме от морето, беше зареждащо
Това с тесния тас им е коронния номер при по слаби жени. На мен ми го измериха малко преди първото раждане на 18, но това пак е относително, защото значение имат и вътрешните мерки, които те няма как да ги знаят, главата на бебето, позицията му. Бебето ми се роди 3200 с голяма глава

# 346
  • София
Джей, как успяха за 10 минути да ти разширят зениците и да огледат ретината и налягането на очните дъна? На мен само 20 минути чаках да ми се разширят хубаво зениците и горе-долу по 5 минути ми оглеждаше всяко око.

Не са ми разширявали нищо. На някакъв компютър общо взето гледа и после провери дали имам промяна в диоптъра. Оказа се, че за 7г не е мръднал наникъде, въпреки че работя нон стоп на компютър. Аз очаквах да е по-обстойно всичко. Обясни ми, че по-скоро проблеми могат да имат хората с късогледство, там се отлепяли ретини при естествено раждане, а аз съм точно обратното на статистиката уж. И само едно леко напомняне да си нося очилата, че да не се напрягат очите. Та малко проформа бяха нещата според мен.

# 347
  • София
В никакъв случай щраусова или друга животинска мазнина върху бебешката кожа! Голямо no-no.

Amelin, сама ли си правиш масажа или ТМ помага?
Мен ме е страх да не си докарам гъбички или нещо друго сега на финал и за това масажирах само външно. Ама вчера видях инстукции и осъзнах, че нищо не правя...Сега се чудя сама с палец ли да опитам или да опропастя интимния ни живот завинаги и да впрегна ММ.
Твоите 2 епизиотомии бързо ли зарастнаха и сега, години по-късно, имаш ли белези или подръпвания? (ако е удобно да питам... епизиотомията ме напряга доста...)

# 348
  • Пловдив
Джей, не смея да твърдя на 100%, но и според мен прегледът ти е бил проформа.

# 349
Добре дошла и с писането.
Приятелка роди със зебрите януари: немедикаментирано водно раждане + таткото. Бебето се роди 4200.
Страшно доволни са. Нямаха нито една забележка.
Много благодаря за информацията! Може ли да споделите и още мнения за тях, ако някой е запознат?

# 350
Amelin, сама ли си правиш масажа или ТМ помага?
Мен ме е страх да не си докарам гъбички или нещо друго сега на финал и за това масажирах само външно. Ама вчера видях инстукции и осъзнах, че нищо не правя...Сега се чудя сама с палец ли да опитам или да опропастя интимния ни живот завинаги и да впрегна ММ.
Твоите 2 епизиотомии бързо ли зарастнаха и сега, години по-късно, имаш ли белези или подръпвания? (ако е удобно да питам... епизиотомията ме напряга доста...)
Dagny, сама, само външно, но от въпроса ти съдя, че нещо не съм наясно как се прави...явно трябва да прочета. Бързо зарастнаха и мисля, че въобще не си личат. Предпазват от пораженията, които от едно разкъсване там може да има. Ако се наложи да се стигне до разкъсване, пак ще искам епизиотомия...по-скоро няма да забранявам предварително, те си знаят кога се налага. Другото е, че въобще не боли - нито резването, нито шиенето

# 351
  • София
Dagny, принципно и аз съм против животинска мас върху бебета и затова тази мисля върху моята кожа да я ползвам, за да предотвратя повече стрии след раждането. Стигат ми и тези, които си имам сега.
И да се похваля, че най-накрая се спряхме и на име. Това беше голямо умуване и накрая ще спазим традициите. Имам чувството, че нито едно не е на 100% неговото. ММ и моите родители бяха на едно мнение и ми се чудиха как може да съм пред дилема.

# 352
Доколкото разбрах, масаж се прави с палец вътрешно като се натиска към ануса докато ти изтръпне..... аз някак си немога да си го представя, апък и с тези масла вътре около 4-5мин всеки ден много ще ми дойде.

# 353
И аз имам 2 епизиотомии с 2- те раждания. Мисля, че са по- малкото зло от разкъсвания. Нито съм усетила, кога ме резнаха, нито как ме шиха. След това известно време болеше ми мястото: трудно седях , няколко дни се мих със смрадлика и се пръсках с Цикатридина спрей. Шевовете бяха подути леко, но минаха. Сега ако се наложи епизиотомия, я предпочитам пак, отколкото да ме разкъса.

# 354
И моят очен преглед беше без разширяване на зениците, аз даже съм късогледа.

# 355
  • София
Аз съм доста късогледа с астегматизъм и без да съм бременна винаги ми разширяват зениците. И налягането ми мерят.
Другата седмица ми е консултацията и нямам търпение да обсъдим раждането. Аз съм си малко по контрола и плановете, та лекарката всеки път се смее, че то не става така. Ама мен си ме успокоява планирането Smile Иначе всичко е готово, остава да изпера дрехите и да ги подредя.

# 356
  • Пловдив
Аз също не виждам надалеч, но и на първия преглед при офтомоложката каза, че диоптърът е без значение, важно е състоянието на ретината и нивото на очното налягане /може да си с нисък диоптър и с изтънена ретина, или леко отлепена такава, може поради друго заболяване да имаш увеличено очно налягане/, това се извършва с леща на Голдман. Прегледа го правих май в 6 месец, имам разрешение за естествено раждане, но за да е сигурна на 100% офтамалажката,  че няма настъпила промяна, каза, че в 9 месец пак иска да ме прегледа, за да няма излишни рискове. Аз лично бих се замислила за преглед при друг офтомолог, а знаете, четейки ме тук, че не съм от тези дето си пускат допълнително изследвания, гледам да пия нещо или да си самопоставям диагнози и да се шашкам.

# 357
Да, това дали ще има проблем с ретината не зависи от диоптъра. И все пак, аз уведомих офтамоложката за какво идвам и тя ме погледна на различни апарати. Най-вероятно е достатъчно, но ще питам лекаря си дали да не ида и при друг очен.

# 358
Сега като Ви чета за офталмолозите сигурнони аз трябва да отида на профилактичен. По принцип нямам проблеми с очите, но за всеки случай.

Аз тия дни започнах да усещам менструални болки от време на време, а бебка като ме ритне и ми се доревава, много е активна, не се спира. Вашите бебоци така ли са?

# 359
Деси, явно навътре те рита? Мен ме разпъва навън по корема, рядко ме рита навътре, но е доста неприятно като се случи... Иначе моята е много много активна, сцепи тонометъра на последните тонове, сестрата и докторът доволни, а на мене ми се реве, едвам изкарах в една поза 15 Мин 🤣.
За очите, заради големия диоптър при първото раждане си извадих медицинско от офталмолог, прегледът си беше обстоен, с разширяване на зеници и прочее, заключението беше, че естественото раждане не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт