ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 510
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Охх мен ме удря в пикочния мехур и то до сълзи. Иначе крачетата са горе и те не са ми проблем. Доста разтяга кожата и къде какво има като тръгне да рита, но не е болезнено. Но явно вече и мястото му е ограничено значително и се чуди как да се намества.
Аз на тоновете лягах по гръб и едвам ми издържаше кръста. Другата седмица ще легна настрани, дано да ми е по-удобно, че 20-30мин ми идва бая време по гръб легнала.

# 361
  • София
Уха аз съм на тонове чак на 15ти септ. Нямам търпение. Дано вс да е наред.
Мойто беб не ми създава дискомфорт като се движи и рита. Много ми е мило като се протяга - все едно ме гали.
Дискомфорт имам едва едва и то много рядко - може би веднъж на седмица.. Като цяло е кротушан за сега.

# 362
Хаха Дагни, 15 септември, това ми е психическата граница за устискване, а някои хора тонове почват 🤣 а за позата, настрани при мен не беше ок, че машинката показваше непрестанна контракция (явно мускулен спазъм от позата, не че има контракция). Оттогава само по гръб, но и това не си е работа. А тази нощ ме заболя кръст и едвам си намерих място. ММ ме намери на спалнята в поза, включваща 5 възглавници

# 363
  • София
И аз се надявам да удържа до 15 септември поне. Пиранките са 1800 и 1650.

Иначе тонове ни мерят всеки ден, даже вчера ни включиха на 2 апарата едновременно Joy пиранките вече лесно ги намират, щот те милите нямат много място за мърдане. Мерят ни по гръб, леко наляво, с макс изправено легло, че иначе не ми стига въздух Joy

# 364
Аз още не знам за тонове, вторник съм при АГ и се надявам да го обсъдим. Моя бебешок днес беше супер активен, пак изплаши баща си със силни движения Joy

Аз днес никак не се чувствам добре, момичета, събудих се със странни петна 2 на ръката и две на крака, като обринато/охапано и не знам внушавам ли си или ми е едно отпаднало, топли вълни... Ще изчакам до утре да видя ще мине ли или какво да правя Frowning1

# 365
Дели, вие сте си под наблюдение в болница, нали така? Стискай здраво, пиранките да набират сили. От сърце желая да прескочиш.
Сиси, това на алергия звучи. Дано отмине

# 366
Последния път като бях на преглед ме пуснаха на тонове да проверят дали имам контракции . До мен имаше една мама на тонове  , тя беше седнала . Даже и на мен ми предложиха седнала  . Дали нещо не правят както трябва или наистина може и така ?
П.С. мен ме нахапаха комари и  изглежда като твоите белези, но съм сигурна че е комар.
Аз използвам масло  на Икаров  , пробвах различни и само това ми помага . Да има стрии , но се появяват като изпусна да се намажа 3-4 дни . Аз не се мажа всеки ден  , но когато се намажа стриите избледняват доста.За бебето  видях ,че доста от вас са се спрели на Бочко и аз мисля да ги пробвам. Другия вариант ми казаха ,че е Зехтин за бебешко олио.

# 367
И мен ме питат винаги дали мога да лежа по гръб, заради онази вена. Виждала съм жени да им мерят тоновете, легнали на една страна, защо да не може и седнали?! Аз по цял ден, като съм на дивана и съм по гръб и ми е много удобно. Но моето бебе е доста кротко, по‐скоро се върти, а не раздава толкова шутове. Плюс това съм с предна плацента, но пък и с баткото бях, а ме скъсваше от ритници. Тази седмица ще я видя на последната фетална и се притеснявам, че още не са ми я показвали на 3D, нямам снимчица дори, а на прегледа ще съм в 33 седмица вече. Почвам да се притеснявам, че нещо не изглежда добре и сънувам едни глупости. Направо ми писна от мене си. Всички ли сте виждали бебешорите си вече?

И моята цел е да мине 15 септември и да вляза в 9ти месец, пък после колкото изкараме.

Относно тесния таз, според мен е задължително да се мери вътрешно от лекар, защото аз съм с широк ханш и дупе, но имам много тесен вътрешен таз и щеше да е проблем при естествено раждане.

Успех и стискайте, малко остава.

# 368
  • София
Да, Спуки, в болница сме вече 10 дни на системи кормагнезин и лежа. Вече влезнахме в 8м, 31гс. Всеки ден ни е бонус. Ще видим тази седмица дали ще ме пуснат да лежа вкъщи, или ще продължа тук. Стискайте ни палци Heart

Дели, вие сте си под наблюдение в болница, нали така? Стискай здраво, пиранките да набират сили. От сърце желая да прескочиш.

# 369
  • София
Аз утре влизам в 31г.с. (8ми м.). И мойта психологическа граница е 15-ти септември, въпреки че нямам проблеми и е по-вероятно да пренося, отколкото да родя по-рано. Но в една бременност никога нищо не се знае. Картите могат да се обърнат много бързо

Dragoness, и аз нямам снимчици и 3д-та и такива неща.
Даже съм закъсала повече от теб, защото някъде някак си успях да си затрия документите от втората фетална, а следящата ме по ЗК иска копие от тях за досието.
Какво ще правя не знам.

Иначе съм на 3ФМ във вторник. Нямам търпение. Нервно ми е.

Дели, дават ли ти да шаваш там или само в леглото си седиш? Можеш ли да се разходиш в двора, примерно ?

# 370
  • София
Дагни, мога да шавам в двора, но за целта трябва да помоля да ми разкачат системата и после да ми я закачат, и гледам да не злоупотребявам, това ми е "малката градска отпуска" в която се виждам с мм привечер. Като учениците сме, имаме си пейка, той ми носи лакомства, държим се за ръце, романтика Heart

3-та ФМ засега я отложих, имах час за следващия четвъртък, но ще пропусна.

# 371
Здравейте и аз да се включа, днес на прегледа се видя ,че още се е скъсала шийката,за съжаление 😟 А е още толкова рано в 31 г.с ще влизам .Иначе малката е добре тежи 1430гр. , но се е разположила ниско в таза с главата надолу, явно си е въобразила,че ще излиза 🙄 Май работата отива на септември ,дано удържа поне до края на месеца. Стискам палци на всички ,на които като мен им се налага да лежат , дано изкараме колкото се може повече напред Simple Smile

# 372
Dragoness, и моята бебка се крие и само едно носле показва, но явно усещат и се срамуват 😄.

Пожелавам на всички да си дочакат термините и да родят здрави бебенца.
Мен ме гони депресията вече, само за раждането мисля и дали ще издържа, колко ще боли и дали ще мога да родя нормално. После дали ще мога да ходя до тоалетна, слагат ли катетър, хиляди въпроси изникват.
 По принцип ми става лошо от кръв и се притеснявам дали ще виждам такива червени гадости...... трябва да се стегна май 😫

# 373
Ивче, много неприятно, ех тая шийка, като тръгне да се скъсява и няма спирка Sad Ти обсъди ли с доктора си варианта да те приемат за малко дори в болница?

Дели, дано удържите повече време, както казваш, всеки ден е напредък. Все си мисля, че освен лежането, имат значение и системите, и в болница под наблюдение е по-вероятно да се задържи по-дълго.

Момичета, мен ме скъсват контракции. Откакто сме се върнали от нашите, вече 2 седмици, си е тенденция коремът ми да стои почти постоянно твърд, когато съм в движение. А отвреме навреме и още по-твърд става. Не мога да разгранича много нормалното му състояние от самата контракция. Нямам болки, обаче си усещам мек корема само сутрин след сън и при продължително лежане.

Направо страхувам от следващия преглед да не е довело и при мен до скъсяване, иначе съм 30+1.

При всички случаи рано ни е още, дръжте фронта ей :*

# 374
  • Бургас
MrsAlwaysRight, и моят корем е твърд през почти целият ден. От време на време усещам и леки менструални болки, но за много кратко и да речем 1 път дневно. Опитвам да лежа повечко, когато и ако въобще ми е възможно и само в легнало положение корема ми омеква. Освен всичко това малката така шава от време на време, че допълнително ми се стяга корема. Искрено се надявам да устискам до началото на Октомври ... поне.

Общи условия

Активация на акаунт