ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 515
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Solace, 1:1 са ми усещанията с твоите. Като имаш предвид, че аз по принцип се щадя и гледам да не се претоварвам от самото начало на бременността ми, затова ми е странно , че се чувствам така. Да, не съм била на напълно лежащ режим, но най-много някоя разходка или да сготвя нещо чат-пат, толкова ли е много и как да си стопираме живота напълно за половин година ....

При теб е разбираемо, едва ли можеш да намалиш съществено физическата си активност, детенцето си иска своето.

Нека сме оптимисти, да се борим за началото на октомври Wink

# 376
MrsAlwaysRight непременно да ти премерят шийката, понеже и при мен корема беше постоянно твърд и после почнаха и честите контракции. Надявам се при теб всичко да е наред ! Да обсъдихме с доктора влизане в болницата , разбрахме се при следващи  контракции направо ще ме приеме за престой на системи . Така че за сега режим легло....🙄

# 377
Хей, къде сте се разбързали всички с раждане през септември. Я лягайте да почивате и стискайте крачета поне до началото на октомври. Дано не се налага да сменяме името на темата, нека всички издържат до/около термин Hug
Аз напоследък много повръщам, почти всеки ден. Нямам много апетит, а когато огладнея и хапна нормално се запътвам към wc. Явно бебката вече е голяма и притиска стомаха и червата повечко.
Очният преглед задължителен ли е? Моята АГ нищо не е споменавала до момента, нямам известен проблем с очите.

# 378
MrsAlwaysRight и Solace, все едно описахте моето състояние от поне две седмици. 1 ден е по-спокойно коремчето и после 3 е като камък. И аз се притеснявам много от следващия преглед. Тази нощ имах някаква болка, но не е паралелно с втвърдяванията. И бебчето ми прави постоянни превъртания, усещам я долу в пикочния мехур, горе под гърдите, едновременно в лявата и дясната част на корема. Въобще не мога да разбера какво й разположението в момента Joy
 И ме сърби корема, но вече ме е страх да го пипна,че да не си докарам още контракции. Успех на всички с неразположения Simple Smile

# 379
И моят корем постоянно е твърд: имам и често контракции, болки ниско долу при ходене, и менструални дори по 2-3 на ден. Гледам да лежа по- често, но с 2 деца не мога само да лежа. Не се претоварвам, но готвенето и домакинската работа не мога да избегна- все нещо правя вкъщи.
 Иначе бебка я усещам този път повече от предните пъти. Особено ако ме ритне под пъпа, понякога много боли.
 Апетит и аз нямам много. Ям само колкото да не е без хич, че на гладно ми се вдигат много киселините.

# 380
Мами и аз съм така, втвърдяване на корема, болка и стягане горе. Бебо доста долу ръчка 😬
Тъпото при мен е като съм така имам и точици кръв.
Тези дни почна кръвното да ми се променя следобедно. Обикновено ми е ниско. Но вече следобяд си става към 120(5)/85. Четох, че уж е нормално в последния триместър, но следя го, че още това ми липсва на главата.
Киселините се завърнаха с пълна сила и вече не знам как да ги боря. Ах и нещо почна повече да ми се доспива, днес почти цял ден спя.

# 381
  • София
Аз още не мога да схвана дали и какви подготвителни контракции имам. Като съм права и ходя или върша някаква работа коремът е нон-стоп твърд като камък. Легна ли омеква, та се чудя дали бебо се намества като ходя и това е той или някакви контракции.
За киселините единствено ми помогна газирана вода и понякога вода с лимон.
На мен пък нещо тези дни ми дойде енергия, даже вечер не ми се спи, но към 12:30-1 гледам да легна, затварям очи и броя овце, после в 7:30-8 съм като кукувуца.
Аз да се оплача как жестоко ми се подуха краката. Никога не ми е ставало така досега. Пътувахме 3 часа без да спираме и като слезнах от колата едвам си събух сандалите.   Обаче и мнооого вода пих, че тези дни имам жестока нужда от течности. Постоянно ми е жадно и вечер кантара дава над 1кг разлика от сутринта (предполагам, че е от това постоянно пиене и задържане).

# 382
Днес имах за първи път движения и над пъпа и се надявам да се е обърнал  Heartpulse  , че ме измъчва това седалищно предлежание.

Стъпалата ми са толкова подути, че едвам влизам в 37, а бях 35.5... След раждането съм чувала, че още повече набъбвали... явно ще се прибирам боса.

В Лидл спалните комплекти този път са без чаршаф, а аз точно чаршаф искам, защото мисля да купувам само спални чувалчета, ако бебето ги одобрява.

Аз искам да раждам в Майчин дом. Има ли и други за там ? Simple Smile

# 383
Здравейте мами! Тъй като нямаме постоянна регистрация в града , в които живеем как става припознаването от бащата(нямаме брак)?

# 384
Днес имах за първи път движения и над пъпа и се надявам да се е обърнал  Heartpulse  , че ме измъчва това седалищно предлежание.

Стъпалата ми са толкова подути, че едвам влизам в 37, а бях 35.5... След раждането съм чувала, че още повече набъбвали... явно ще се прибирам боса.

В Лидл спалните комплекти този път са без чаршаф, а аз точно чаршаф искам, защото мисля да купувам само спални чувалчета, ако бебето ги одобрява.

Аз искам да раждам в Майчин дом. Има ли и други за там ? Simple Smile
И аз бях на запис на тонове вчера в Майчин дом при моята докторка от ФМ. Решила съм там да си раждам, все пак има доста специалисти. До последно се чудех дали да е с екип или без, но съм много доволна от д-р Констанца Нейкова. Мисля да я избера за раждането. Тоновете си бяха добри и нямаше нищо притеснително, даже като и казах, че няколко пъти и то все вечер имам, като менструални болки и жената веднага се зае да ми провери отново шийката (вагинално). Оказа се, че си е доста дълга 33.8, като миналата седмица. Каза, че е запазена и всичко е наред. Коментирахме и  раждането, че искам да е нормално и така. Само ми беше казала, че до 5.10, ако бебо не е решил да излиза, ще се наложи да ме приемат в болницата, за да ме следят там по два пъти тонове. Другата седмица, ще ходя до АГ на ЖК и ще ми правят пак изследвания за болницата ПКК, МБ и други. Ще си направя и прегледа на очите, ме и аз съм с късогледство и ми се струва, че съм си вдигнала и диоптъра,
дано от това няма проблем за раждането.
Иначе бебчо си е активен и си ме ритка понякога едновременно и от ляво и от дясно, протягания и хълцания засичам на няколко пъти. Миналата седмица беше с главичката надолу, ама не усещам да се преобръща, както предните седмици. Явно му е по-тесничко вече. Надявам се да си стои в тая позиция и да не реши да се върти. Иначе малко по-твърд ми е корема, ама продължавам с магнерота. И не мога да разбера дали имам някакви контракции, единствено тези менструални болки през ноща дето се появяват, ама са си търпими, в сравнение с такива остри и болезнени дето съм изживявала през месечните менструации ( понякога съм се превивала от болка). Та се замислям вече какъв ли ми е прага на болка и колко ли мога да издържа. Иначе гледам да не мисля толкова за раждането и да не се вкарвам в излишни притеснения и шашкания. Само си повтарям, че трябва да съм възможно най-спокойна и да не се давам на страха и притесненоето до последно. Представям си как после си го гушвам и ми олеква всичко и да ви кажа помага ми.
Стискам палци на всички мами да удържим фронта до термин и да гушкаме едни пухкави и здрави бебоци. ПУ-ПУ

# 385
  • Пловдив
Моят хубостник продължава да е кротичък, мести се от време на време. Хълца 3 пъти досега /или поне толкова съм усетила/. Нямам втървдявания, дори предния месец това обяснявах на следящата, че в 5-6 месец имах повече. Дяволите ме хващат в нас, днес бях толкова хепи, че цал ден сме навън. Ако не тръгвахме на море, щях да остана да си работя до края на месеца и от септември да си пусна болничния /разбрах, че имам тази опция/.
За раждането само си повтарям контракции постоянни и регулярни на 5 минути, бързо оправян и тръгване към болницата. Почти на 100% съм решила, че ще е септемврийче по майчин усет.
Всички мами със скъсени шийки да устискат още мъничко.

# 386
Имате ли ускорен пулс ? Аз от известно време да, понякога даже до 100 стига и в нета пише, че по време на бременност е нормално 10-15 единици да се качат, ама аз преди нея бях с 60-65 пулс...  А кръвното ми продължава да е 90/45.

# 387
tinyfairy, по принцип при по-ниско кръвно пулса е ускорен за да компенсира изпомпването на кръвта. Аз съм същата 90/55 с пулс 85 някъде, стигал е и до 100. Ходих на кардиолог и каза, че е нормално. Лошото е ако е над 120-130.

И на мен корема тия дни ми е доста твърд, досега шийка нямам мерена.

За киселини на мен Рение ми помогна само и много вода. Хранене на 3ч по малко, без мазни и пържени храни.

Аз засега спя вечер доста от 11ч до 8ч сутринта.... само до тоалетна ставам по 2-3 пъти, но пия доста вода. Нямам отоци, но болки в кръста, таза и менструални имам от време на време.

# 388
tinyfairy, аз бях с ускорен пулс 120, но ходих на кардиолог и той ми предписа Конкор кор 2,5 по 1/2, което регулира пулса до 95-100, но в момента е изчезнал от аптечната верига.

Имате ли ускорен пулс ? Аз от известно време да, понякога даже до 100 стига и в нета пише, че по време на бременност е нормално 10-15 единици да се качат, ама аз преди нея бях с 60-65 пулс...  А кръвното ми продължава да е 90/45.

# 389
Здравейте мамчета,

Тъй като ми предстои покупка на термометър-хигрометър искам да ви попитам дали има нещо по-специално, за което трябва да внимавам при избора?Интереснотo е ,че служителите  в голямите  магазини като Praktiker и Technopolis въобще не бяха запознати,че предлагат такъв тип продукт и с учудване ми отговаряха-ами не незнаем какво е това и дали го имаме....На коя марка сте се спряли?

Общи условия

Активация на акаунт