ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 733
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
На мен в Щерев ми направиха страхотни снимки на последната ФM и диск като не съм плащала допълнително. Направо съм изумена от апаратурата, казаха че точно този ехограф е нов и се вижда супер ясно всичко.

И аз съм много доволна от там! Имам само снимки, но са страхотни! Всичко виждаш на бебоците!

# 496
Здравейте, мамчета. Отдавна не съм писала, но имах  семейни грижи покрай баща ми, който оперираха по спешност миналия месец. Възстановява се добре и вече спокойно мога да насоча мислите си към бебока, защото съм до никъде с покупките.

За педиатър поне не ми се налага да мисля, жената е лична лекарка на таткото и съседка, делят ни два етажа.

Относно хемороидите и мен вече няколко пъти ме мъчат тея гадове. Провалиха ми РД и една кратка почивка. Първият път ми помогна Хеморрел по препоръка на някоя от вас. Следващия път включих и Цикатридина супозитории + бани със смрадлика, отшумяха за няколко дни. Но последният път беше някакъв ад, постоянна болка в седнало и изправено положение, не ги усещах само като лежах и това в продължение на повече от седмица. Бани, компреси, мазане с какво ли не, дори това от ветеринарната аптека, но с него се мазах два пъти само, защото ме достраша. Накрая ми препоръчаха Масту с и още вечерта усетих облекчение, не знам дали то ми помогна или просто им беше дошло време да се успокоят.  Другите съвети на Sweet_Dreams са просто задължителни. Мога да добавя само, че ползвам мокри кърпи Рувенор за освежаване като съм в движение и си разтварям 1 лъжичка Хуск в чаша с вода сутрин и вечер преди хранене за омекотяване на изпражненията.

Аз имам по две снимки от трите прегледа и запис на флашка от последните два, защото просто не знаех, че съществува като опция и не бях подготвена при първото посещение.

# 497
Пия Допегит 3х1 от началото на 5 месец, но аз поддържах кръвно 130-140/90-95. Лекарката ми каза да го следя ежедневно и ако има покачване или спад, да регулирам дозата сама до следващата консултация.
JamJam, внимавай да не ти пада много, защото това също е противопоказно, кръвотока към бебето не е добър и в тази ситуация.

Лекарят, при който ходя на ФМ не дава диск, доплаща се 50 лв. с предварителна заявка. Аз не пожелах диск, снимките са ми достатъчни. На морфологията в 19-20 г.с. не ми дадоха 4Д изображение на хартия, само на екрана видях бебенцето, престоя да видя на последната дали ще има.

Специален комплект за количката няма да взимам, имам доста памучни пелени, ще ползвам тях като чаршафче. Отделно ще ползвам по- дебелите завивки, които вкъщи не мисля, че ще влязат в употреба, а и ми подариха зимно чувалче за количката. Ватирано и ветроустойчиво е, мисля че това ще ми е предостатъчно. Държа да имам зимно оборудване, защото няма да държа бебето вкъщи до пролетта, ако обстановката го позволява, разбира се. Казвам си, че на всяка цена ще излизаме на разходка, ситига да няма обилен валеж или силен вятър.
А с тази доза какви стойности поддържаш? И колко време от приема мина докато се нормализират нещата? Защото аз го взимам вече 3 дни и не виждам особена промяна.

# 498
Привет момичета, аз ще ползвам комплект чаршафи и протектор  за количката. Отделно имам няколко одеалца, които мисля, че ще свършат работа за по- топлите дни.
Относно лаб.Резултати, аз си чета в интернет реф. Стойности за бременни и питам по няколко пъти, че ме е страх да не се изпусне нещо.
Последната седмица бях на тонове за втори път и ми измериха кръвно налягане 122\90, което не ми се е случвало никога и пуснахме изследвания, които са наред. На другия ден при кардиолога кръвното беше 120\70, но ми изписа Допегит 2*1. Confused , защото имало тенденция към покачване. Сега го пия, но ужасно ми се спи от него и кръвното си е все около 110\70. На 01.09 имам преглед в болницата, в която ще раждам и вече се надявам да ми кажат окончателно трябва ли да е секцио или не, защото това много ме тормози и напряга. Angry Mамите, които имат някакви индикации за секцио обсъждахте ли вече раждането с вашите лекари?
Ние вече обсъдихме предстоящото секцио как стоят нещата.Избрахме си дата.Само чакаме доктора да си дойде ,че ще излиза малко отпуска и стискаме палци да изкараме до датата.Ти правила ли си тест за упойки?Някъде четох може и тук дае ,че си правят мамчетата такива тестове.Аз мисля,че на място тестват и това се прави от анистезиолога.Може и да се бъркам ако някой е по наясно може да сподели.

# 499
На мен в Щерев ми направиха страхотни снимки на последната ФM и диск като не съм плащала допълнително. Направо съм изумена от апаратурата, казаха че точно този ехограф е нов и се вижда супер ясно всичко.

JamJam, точно при кой лекар беше на ФМ някак да нацеля и аз този ехограф ?

# 500

JamJam, точно при кой лекар беше на ФМ някак да нацеля и аз този ехограф ?
При д-р Билчев бях, кабинетът е от асансьора по коридора направо и после в дясно. Предните пъти при същия лекар бях в друг кабинет, така че може би е въпрос на късмет.
Привет момичета, аз ще ползвам комплект чаршафи и протектор  за количката. Отделно имам няколко одеалца, които мисля, че ще свършат работа за по- топлите дни.
Относно лаб.Резултати, аз си чета в интернет реф. Стойности за бременни и питам по няколко пъти, че ме е страх да не се изпусне нещо.
Последната седмица бях на тонове за втори път и ми измериха кръвно налягане 122\90, което не ми се е случвало никога и пуснахме изследвания, които са наред. На другия ден при кардиолога кръвното беше 120\70, но ми изписа Допегит 2*1. Confused , защото имало тенденция към покачване. Сега го пия, но ужасно ми се спи от него и кръвното си е все около 110\70. На 01.09 имам преглед в болницата, в която ще раждам и вече се надявам да ми кажат окончателно трябва ли да е секцио или не, защото това много ме тормози и напряга. Angry Mамите, които имат някакви индикации за секцио обсъждахте ли вече раждането с вашите лекари?
Ние вече обсъдихме предстоящото секцио как стоят нещата.Избрахме си дата.Само чакаме доктора да си дойде ,че ще излиза малко отпуска и стискаме палци да изкараме до датата.Ти правила ли си тест за упойки?Някъде четох може и тук дае ,че си правят мамчетата такива тестове.Аз мисля,че на място тестват и това се прави от анистезиолога.Може и да се бъркам ако някой е по наясно може да сподели.
Все още не съм правила, но в момента, в който потвърдят, че ще е секцио смятам да си направя. Просто моята следяща АГ нещо все увърта, а аз съм вече 34 г.с., а бебето върви и десетина дни напред и ми се струва съвсем в реда на нещата да се ориентирам.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 17:30 от AnMary

# 501
JamJam, в момента кръвното ми е в норма 125-120/80-75. Мина около седмица докато започне да поддържа тези стойности постоянно. Това лекарство не е много силно и се иска натрупване. Откакто го пия съм имала завишения 130/90, два-три пъти, когато съм била много притеснена/ядосана. Също се гледа дали има следи от белтък в урината при изследвания.

# 502
  • София
Момичета, минавам да се похваля и оплача. Започвам с позитивното, днес минах прегледа при офталмолог - всичко е наред - няма промяна в диоптъра и нягането е в норма, т.е. няма причини да не говорим за естествено раждане, ако всичко останало е наред.
Да си измрънкам и мрънкането. С таткото решихме от по-рано да подготвим декларацията за припознаване при нотариуса, че не се знае каква ще е ситуацията с влизането в болницата, покрай вируса. Обаждам се на нотариус, обяснявам ситуацията, питам възможно ли е, съответно сътрудникът ми казва, че няма проблем. Отиваме вчера с предварително записан час - даваме си личните карти, документ от болницата, на която пише кога е терминът ми. И в този момент се обръщат с въпрос към таткото "Ама, Вие сигурен ли сте, че искате да признаете детето преди да го видите в болницата?". И двамата в потрес, ама преглъщаме, явно са се нагледали на всякакви ситуации. Разбираме се днес да вземем документа ... и преди малко ми се обаждат, че нотариусът не бил сигурен дали може да завери подобен документ и не смее да го състави. Побеснях и сега започвам пак звъненето по кантори да търся някой, който знае какво прави. Ако някоя от вас вече е минала по този път или познава адекватен нотариус, ще бъда благодарна да сподели.

# 503
diamond_star, разбира се, че може да се завери такъв документ. Ние го направихме още в 11г.с., че ММ трябваше да замине. За съжаление мога да дам контакт само на нотариус във Варна.

# 504
  • Пловдив
А защо трябва да е предварително?
 *Подаване на заявлението чрез управителя на лечебното заведение, в което се е родило детето. /това е една от опциите/, ако вече сте се насочили къде да раждате, най-лесно и бързо ми се струва да се разговаря с управителя и той да разясни как ще се действа.

# 505
  • София
Диди, а искаха ли ви имена на децата?
Десиссслава, на таткото най-вероятно ще му се наложи да пътува по работа първата или втората седмица на октомври и искаме да сме подготвени.

# 506
diamond_star, не, мога да ти я снимам на лс да видиш как изглежда.

# 507
  • София
Ще бъда много благодарна! Heart Eyes

diamond_star, не, мога да ти я снимам на лс да видиш как изглежда.

# 508
  • Пловдив
diamond_star, затова предложих не може ли да говорите с управителя на болницата, евентуално предварително да попълне таткото това заявление и при раждането да впишеш ти да речем датата, за да е актуално и да не се притесняваш излишно.

# 509
Привет момичета, аз ще ползвам комплект чаршафи и протектор  за количката. Отделно имам няколко одеалца, които мисля, че ще свършат работа за по- топлите дни.

При първото секцио си правих, сега също ще. Има го в Александровска болница в секцията по алергология. Казваш, че си за секцио и те тестват с упойките, които се използват най-често. След 30 мин излизат резултатите и лекар алерголог ти ги отчита и описва. Аз имах непоносимост към доста от тях, затова мисля, че е важно да се прави подобно изследване. Има валидност само 1 месец обаче. А анестезиологът в болницата (при мен Майчин дом) само ти задава въпроси, никакви изследвания не прави. Добре, че си ке бях тествала по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт